Klaar voor het WK door een WK-poule te maken

In 2022 staat het wereldkampioen voetbal in Qatar weer op ons te wachten en het is nog even afwachten welke voetbalelftallen hieraan mogen deelnemen. Zodra alle groepen bekend zijn, zullen de poules gevormd worden en de eerste speelschema’s bekend worden. Het wereldkampioenschap leeft natuurlijk pas echt, wanneer je zelf ook een WK-poule maakt met vrienden, collega’s of familieleden. Zet je voetbalkennis in voor de eer of verbindt er een leuk geldbedrag aan.

Hoe maak je een WK-poule aan?

Een WK-poule kun je eenvoudig aanmaken via een aantal websites of mobiele applicaties. Het is veelal gratis en zeer zeker erg eenvoudig om te doen. Het kost je slechts een minuutje van je tijd. De voordelen van een WK-poule online zijn: gratis, onbeperkte deelname, uitnodigingen snel verstuurd via e-mail of Whatsapp en je krijgt een eigen ranglijst van je poule. Zo weet je precies hoe je er aan toe bent. Het aanmaken van een WK-poule gebeurt dus in een aantal stappen. Hieronder volgt stapsgewijs hoe.

wk poule maken

De organisator

De organisator maakt als eerste de voetbalpoule aan. Hij geeft de poule een originele naam en nodigt deelnemers uit om eraan deel te nemen. De organisator heeft het scheidsrechter symbool achter zijn naam staan, zodat ook iedereen weet wie de organisator is. Om een poule aan te maken, meld je je eerst bij de site of app aan. Maak dan een nieuwe poule aan, verzin een naam en nodig deelnemers uit. Mensen uitnodigen kan door de link te delen op social media kanalen, Whatsapp of per e-mail. Staat een speler al op de site ingeschreven, dan kun je die uitnodigen door op bestaande spelers uitnodigen te klikken.

Waarom een WK-poule maken?

Een WK-poule maakt het nog interessanter om het wereldkampioenschap op de voet te volgen. Er staat namelijk voor jezelf nu ook wat op het spel. Voorafgaand aan elke wedstrijd voorspel je in de poule wat de uitslag van de wedstrijd zal worden. Tijdens de wedstrijd kun je geen aanpassingen meer doen en worden je uitslagen bekend gemaakt. Nu is het alleen nog maar wachten hoe dichtbij je komt. Aan de hand van de voorspelde uitslagen en het daadwerkelijke resultaat krijgt iedere deelnemer een aantal punten toegekend. Nadat uiteindelijk de finale van het WK gespeeld is, krijgt de speler met de meeste punten de WK-poule op zijn naam geschreven. Daarbij is het niet alleen voorspellen op de uitslag. Je kunt bonuspunten in een WK-poule winnen door bijvoorbeeld te voorspellen wie de meeste doelpunten zal gaan scoren, hoeveel gele kaarten er getrokken zullen worden, welke landen de semi-finales en de finales zullen spelen en dergelijken.

Openbare poule versus privé poule

Een WK-poule kun je openbaar spelen, zoals bij voetbalpoule organisator TOTO. Iedereen kan zich hierbij aanmelden en bij diverse openbare poules maak je ook kans op leuke prijzen. Uiteraard is het persoonlijker om aan een privé poule deel te nemen met mensen die je kent. Bij een persoonlijke poule kun je natuurlijk ook prijzen aan de winnaar uitreiken, maar jij bepaalt of dit gaat om geld of geschenken.