Een weekendje weg naar Scheveningen, wat te doen?

Wil je lekker even ontsnappen uit de dagelijkse sleur en een heerlijk weekendje genieten dicht bij de zee? Dan is Scheveningen perfect voor jou! In de levendige badplaats is er altijd wel iets te doen, of het nou in de zomer of in de winter is. Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag wat aan de zee ligt. Of je nou bij een strandtentje wilt chillen of juist wil gaan windsurfen, er is van alles te beleven. Toch nog twijfels of je een weekendje naar Scheveningen wilt? Lees dan hier wat er allemaal te vinden is!

De stranden van Scheveningen

Aangezien Scheveningen aan de zee ligt, kan je niet om de stranden heen. De badplaats telt er maar liefst 4. Er is voor ieder wat wils; stranden met een gezellig, drukke boulevard of juist een rustig strand waar je je lekker kan ontspannen. Het strand voor het Kurhaus is het bekendste strand. Hier heb je ook de pier waar een reuzenrad op staat en je van een toren kan bungeejumpen. Hiernaast vind je er ook diverse strandtentjes en winkeltjes en zou je zelfs naar attractie zoals Legoland of SEA Life kunnen gaan. Ook de Noordboulevard ligt, zoals de naam al zegt, aan een boulevard met eettentjes en winkeltjes. Het strand is vaak wel een stuk rustiger dan het strand voor het Kurhaus. De rustigste stranden zijn het Zwarte Pad en de Middenboulevard. Let er alleen wel op dat je niet midden tijdens een strandfeest het Zwarte Pad op komt. Die zijn er namelijk wel vaker te vinden dan op de andere stranden.

Beachclub in scheveningen

De pier van Scheveningen

Al ruim 65 jaar is de pier van Scheveningen het boegbeeld van de Haagse kustlijn. Je kunt er shoppen, eten, drinken en beleven! Het reuzenrad dat op de pier staat is niet te missen met zijn 50 meter hoog. Het heeft gesloten gondels met airconditioning, harstikke luxe dus! Wanneer je langzaamaan naar boven draait, zie je een panoramisch uitzicht op de zee, het strand en de Haagse skyline. Ook kan je voor een wat extremere activiteit gaan op de pier, namelijk bungeejumpen! Dit doe je bij Bungy Jump Holland. De toren waar je vanaf springt is maar liefst 60 meter hoog. Binnen een paar seconden sta je oog in oog met de golven van de zee en vlieg je weer naar boven. Een activiteit voor echte waaghalzen dus!

Overnachten in Scheveningen

Naast dat je heerlijk kan genieten op het strand, op de pier of bij iets anders, moet je natuurlijk voor een weekendje weg ook een lekker hotel hebben. Die zijn er gelukkig ook genoeg! Neem bijvoorbeeld het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach hotel die is beoordeeld met 4 sterren. Het is een hotel dat direct aan het strand ligt, dus ook wel een prijsje aan zich heeft vastgebonden. De hotelkamers zijn mooi ingericht en stralen luxe uit. Wil je toch liever een iets goedkoper nachtje weg, dan kan dat natuurlijk ook. Neem bijvoorbeeld het Van der Valk familie hotel – De Pier Suites. Deze is ook beoordeeld met 4 sterren en ligt ook erg dicht bij het strand.