Courtine Groep

Zo stuur je kleinere spullen op

Bubbel Envelop

Het opsturen van kleine bezorgingen kan heel snel en eenvoudig gedaan worden. In tegenstelling tot grotere bezorgingen die met een verzenddoos verstuurd moeten worden kunnen kleine bezorgingen zo in de brievenbus. Dit is goedkoper en makkelijker voor zowel de bezorgdienst als de verzender. Heb je een winkel die wel eens kleinere bestellingen opstuurt, dan kun je ze in veel gevallen door de brievenbus laten bezorgen.

Inpakken van kleine bestellingen

Voor kleine bestellingen kun je gebruik maken van een envelop in plaats van een doos. Bij het inpakken met een envelop is het wel belangrijk dat het product in de envelop goed beschermd is. Dit kun je doen door schok dempend materiaal in de envelop te stoppen. Een andere manier is door gebruik te maken van een bubbel envelop. Hierbij zit het schok dempend materiaal al aan de binnenkant van de envelop. Zo hoef je alleen maar de spullen erin te stoppen om het op te sturen. Waar je wel op moet letten is dat een envelop alleen bescherming tegen schokken geeft en geen andere beschadigingen. Voor dingen die heel breekbaar zijn zou je eventueel extra bescherming aan de binnenkant geven zodat je er zeker van weet dat de spullen heel aankomen.

Kiezen van de juiste afmetingen

Voor het inpakken van bestellingen in een envelop is het belangrijk dat je de juiste maat uitzoekt. Hierbij is het beter dat de spullen zo min mogelijk kunnen rond bewegen in de envelop. Zorg er daarom voor dat de envelop zo klein mogelijk is voor de minste beweging. Wat je kunt doen om beweging in de envelop tegen te gaan is extra vulling in de envelop te stoppen. De vulling zorgt er niet alleen voor dat de spullen niet meer kunnen bewegen, maar ze geven ook extra bescherming tegen de spullen. Zorg ervoor dat de envelop waarmee je het product verzendt gemaakt is van stevig materiaal. Een papieren envelop is niet goed genoeg om producten mee te verzenden. Een papieren envelop kan namelijk makkelijk scheuren waardoor het product er zo uit kan vallen. Ook zorgt het ervoor dat de envelop heel blijft bij regen. Soms bezorgt de postbode namelijk in de regen waardoor de envelop nat kan worden.

Een envelop heeft een binnen formaat en een buiten formaat. De buiten formaat is belangrijk om te kijken of de envelop in de brievenbus past. De binnen formaat is belangrijk om te kijken of de producten er goed in passen. De meeste enveloppen zijn al gemaakt om in een brievenbus te passen waardoor het alleen belangrijk is om te kijken naar het binnen formaat.

Bestellingen opsturen

Wanneer de producten goed zijn ingepakt is het tijd om het op te sturen. Om iets op te sturen moet je gebruik maken van een label. De label laat zien waar het pakketje naartoe moet gaan en bevat meestal ook een barcode of een zegel dat laat zien dat de verzending is betaald. Zorg ervoor dat de label goed te zien is en beschermd is tegen regen.

Exit mobile version