Zeven bespaartips voor je verzekeringen.

bespaartips

U kent het wel dan is uw salaris net gestort, en komen de verzekeraars weer om de hoek kijken. Daar gaan uw zuur verdiende centen: Zorgverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering en reisverzekering wordt afgeschreven. Hebben de polissen die je hebt afgesloten wel de juiste dekking? Zijn er geen betere polisvoorwaarden bij een andere verzekeraar, terwijl je dan minder kwijt bent? Hieronder volgen een aantal tips waar je rekening mee kan houden.

bespaartips

1) Uw verzekeringen dienen regelmatig gecontroleerd te worden.

Wanneer er een verzekering wordt afgesloten, kijken mensen hier vaak een aantal jaar niet meer naar. Een voorbeeld is bijvoorbeeld uw autoverzekering. Wanneer uw auto ouder is dan zes jaar, wordt er bij schade niet de volledige schadebedrag uitgekeerd. Daarom is een volledige WA+casco overbodig. Een WA+ beperkte casco is dan al voldoende. Dit kan je al veel geld op jaarbasis schelen.

2) Welke dekking past het beste bij u?

Dit kopje kan naadloos overvloeien in het vorige stuk. Zodra u één keer per jaar uw verzekering controleert, weet u ook meteen of uw dekking ook voldoende is. Wanneer u maar één keer per jaar op vakantie gaat, is het overbodig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Gaat u niet buiten de EU, is een werelddekking ook al overbodig. Zo kunt u uw polisvoorwaarden nog beter aanpassen.

3) Niet alles verzekeren.

Verzekeringen hebben het nut om zaken die u niet zelfstandig kunt betalen, te beschermen. Een fiets hoef je vaak niet te verzekeren. Voor veel mensen geldt dit als kleine kostenpost. Immers is een fiets voor een paar tientjes al gauw aangeschaft. Alleen wanneer u in het hogere segment qua fiets zit, is het verstandig om hem te verzekeren.

4) Schade? Meldt het schriftelijk.

De verzekeraars hebben het graag dat je een schade per telefoon meldt. Deze worden echter eerder afgewezen dan wanneer je het schriftelijk meldt bij je verzekeraar. Wanneer deze dan bij wijze van spreken wordt afgewezen, heb je het op papier staan waarom de schade wordt afgewezen. U kunt hier tegenin beroep gaan, maar dan moet u wel daar van te voren goed uw polisvoorwaarden doornemen.

5) Eén verzekeraar voor uw inboedel – en opstalverzekering.

Het is verstandig om uw inboedel – en opstalverzekering bij één verzekeraar. Hierdoor hoeft u slechts bij één maatschappij uw verzekering af te sluiten. Mocht er wat aan de hand zijn waardoor u een verzekeraar moet inschakelen, hoeft u dit niet bij twee maatschappijen te melden.

6) Met zijn tweeën?

Wanneer u samenwoont, kunt u een hoop verzekeringen schrappen. Hierdoor bespaart u een hoop kosten. Denk hierbij aan de inboedelverzekering, de reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

7) Jaarlijks uw premie betalen.

Verzekeraars geven vaak een aantal percentages korting wanneer u een premie direct betaald. Let wel op, dit moet u echt alleen maar doen wanneer dit financieel haalbaar is.


admin

Related Posts

Je woekerpolis omzetten naar banksparen

Je woekerpolis omzetten naar banksparen

30 okt, 2016

Een woekerpolis is een verzekering waarbij de kosten veel hoger…

Een verzekering motor simulatie.

Een verzekering motor simulatie.

02 apr, 2017

Een motorverzekering is geschikt voor motoren en dekt de wettelijke…

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

28 mrt, 2018

Deze verzekering is voor mensen die vaker per jaar op…

Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

10 okt, 2016

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken!…