Wist je dat? Uitvaartverzekeringen vergelijken veel kan opleveren

uitvaartverzekering

Het is slim om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken, want er worden verschillende pakketten en prijzen aangeboden. Als je de beste wil vinden, die bij jou past zal je ze moeten vergelijken.

Slim vergelijken

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen moet je het slim aanpakken, door niet alleen de prijzen te vergelijken, maar ook wat er wordt aangeboden. De vergelijking van de kapitaalverzekering is makkelijk, omdat hierbij een geldbedrag word uitgekeerd en je kan het zo makkelijk vergelijken met de kapitaalverzekeringen van de andere verzekeringsmaatschappijen. Met de naturaverzekering is het toch wel wat moeilijker, omdat er hierbij geen geldbedrag wordt uitgekeerd, maar in plaats daarvan worden de kosten van de uitvaart gedekt.

Je moet dus gaan kijken wat er precies gedekt wordt, want de verzekeringsmaatschappijen hebben verschillende pakketten en hierin staat wat er precies gedekt wordt in de naturaverzekering. Wat er in de pakket zit is dus even belangrijk als hoe hoog de premie is. De hoogte van de premie is vaak ook afhankelijk van je eigen wensen, hoe meer je wil hoe hoger de premie zal zijn.

De uitvaart door professionals laten regelen

Je hebt bij de meeste uitvaartverzekeringen ook de keuze om het volledig uit handen te geven. Zo wordt er heel veel last van de schouders van de nabestaanden afgenomen. Je maakt je wensen dan kenbaar bij het afsluiten van de uitvaartverzekering en met de adviseurs van de verzekeringsmaatschappij stel je een pakket samen. Aan de hand hiervan wordt dan de premie berekend die je elke maand moet betalen. Met deze uitvaartverzekering wordt alles geregeld en kunnen de nabestaanden rouwen om het verlies, in plaats van zich bezighouden met de details van de uitvaart.

Het is ook belangrijk om te kijken of de grafrechten en de urn of grafsteen kosten gedekt worden, want dit is bijna nooit het geval. Dit komt doordat deze kosten per plaats heel verschillend zijn. Je moet hiervoor dus extra geld beschikbaar stellen en dit kan bij de meeste uitvaartverzekeringen met een vrij te besteden bedrag. De hoogte van het vrij te besteden bedrag is verschillend, afhankelijk van de soort uitvaartverzekering die je afsluit.


admin

Related Posts

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

05 nov, 2018

Als u een voordelige uitvaartverzekering wilt afsluiten is het verstandig…

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

22 mrt, 2017

Zorg voor het overlijden Een uitvaart is heel persoonlijk net…

Een uitvaartverzekering zelf regelen of laten regelen?

Een uitvaartverzekering zelf regelen of laten regelen?

12 dec, 2016

Wat moet je allemaal weten als je een uitvaartverzekering af…

De juiste keuze van uw uitvaartverzekering.

De juiste keuze van uw uitvaartverzekering.

03 dec, 2017

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal…