Welke motorverzekering past bij jouw?

motoverzekeringen

De meeste motorbezitters betalen zonder dat ze het weten teveel voor hun motorverzekering. Per jaar kunt u gemiddeld tot wel 150 euro besparen door de juiste verzekeraar die het beste bij uw situatie past te kiezen. Overstappen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Wanneer het huidige contract bij uw verzekeringsmaatschappij wordt opgezegd kan er een nieuwe motorverzekering worden aangevraagd. U ontvangt dan een nieuwe polis waarna de maandelijkse verzekeringskosten stukken lager kunnen liggen.

motoverzekeringen

De beste motorverzekering vergelijken!

Een motorverzekering vergelijken is een prima uitkomst indien u voor een eventuele lage prijs met uw motorfiets op de openbare weg wilt rijden. U verplicht minimaal een WA-motorverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat bij schade door uw schuld, uw verzekeraar het schadebedrag uitkeert aan de tegenpartij. Hetzelfde principe als bij een autoverzekering. Naast de standaard WA-verzekering heb je ook nog uitgebreidere dekkingsvormen voor motoren. Dit zijn de WA+ (Casco) en Allrisk. Hierbij is de laatste bij motorrijders met een nieuwe motorfiets erg populair. Maakt u brokken met de motor door bijvoorbeeld een uitglijder? Dan wordt uw eigen schade vergoedt. Om zo goedkoop mogelijk uw motor te verzekeren, is het vergelijken van een motorverzekering daarom dan ook een prima uitkomst.

Focus je niet alleen op de prijs.

In de vergelijkingstabel hierboven vind je meerdere motoverzekeringen van verschillende verzekeraars. Houd met het vergelijken rekening dat de goedkoopste verzekering natuurlijk niet altijd de beste is. Je kunt soms maar beter wat meer betalen en op die manier een betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben hele scherpe en strenge “kleine lettertjes”, maar daarin tegen wel een lage premie. Soms kun je beter (is niet in alle gevallen zo) het beste de middenweg zoeken. Je verzekerd dan je motor voor een scherpe prijs met gunstige voorwaarden.

Welke dekking past bij jouw?

De motorverzekering kent net als bij de auto verschillende dekkingen voor verschillende premies. De prijzen zijn afhankelijk van het type motor, de leeftijd van de bestuurder, aantal kilometers per jaar enz… Toch weten veel motorrijders vaak niet welke dekking nou het beste past voor hun situatie.

Na wat onderzoek komen we tot de conclusie dat de WA motoverzekeringen de meest populaire verzekeringsoptie is. Waarom? Omdat je hierbij het minst betaalt. Toch is dit – zoals je kunt verwachten – vaak niet de beste keuze. Een nieuwe motorfiets van 9200 euro van 2 jaar oud is bij schade door eigen toedoen dan namelijk niet gedekt. Erg vervelend aangezien je bij een uitglijder relatief vaak veel meer schade oploopt dan bij een ander vervoersmiddel. Dus misschien is een uitgebreidere vorm wellicht toch beter.

Beperkt motorverzekering casco als tussenweg

Omdat All Risk vaak niet te betalen is kiezen veel motorrijders voor een tussenweg: de WA Beperkt Casco dekking. Hierbij zijn bijvoorbeeld accessoires meeverzekerd en wordt schade ook gedekt bij brand, kortsluiting en stormschade. Schade door eigen toedoen is hierbij uiteraard niet gedekt. Deze aanvullende dekking kost gemiddeld 2 tot 15 euro extra bovenop de Wettelijke verplichte optie. Mocht je nou nog steeds niet weten welke keuze je moet maken? Neem dan even een kijkje hier waarin je alle mogelijkheden kunt vergelijken. Je betaalt dan ook gelijk de laagste prijs.

Motorbanden: Waar op te letten? (Tip!)

Goede motorbanden zijnd de basis van plezierig en veilig motorrijden. Het biedt niet alleen veel rijplezier, maar ook nog eens het belangrijkste: grip. Hieronder vertellen enkele zaken waar zo’n motorband nou aan moet voldoen zodat ook jij komend motorseizoen weer veilig de weg op kan!
Zorg voor een juiste profieldiepte

Voorband motorfiets

De profieldiepte is ten zeerste belangrijk. Profiel = grip en zorgt voor een betere controle en het niet slippen van het voertuig bij remmen. De minimale wettelijke verplichte profieldiepte is 1,6 minimeter. Het aanbevolen ligt een stuk hoger: we raden aan uw motorbanden te vervangen bij een profieldiepte van 2mm of lager. U kunt uw profieldiepte eencoudig controleren door de slijtage indicatoren te checken. U kunt deze indicatoren vinden in de rillen van het profiel, ter hoogte van de markering TWI (aan de zijkant van uw motorband). TWI staat voor “Thread Wear Indicator”, oftwel een slijtindicator.

De bandenspanning

Het is erg belangrijk met een juiste bandenspanning de weg op te gaan. Controleer minimaal elke week uw bandenspanning en vul deze zo nodig met lucht bij een tankstation, garage ect… Wanneer u rijdt met een verkeerde bandenspanning kan er serieuze schade ontstaan en zijn uw banden veel sneller versleten dan wanneer u de voorschreven bandenspanning hanteert. U vindt de voorgeschreven bandenspanning meestal in de handleiding van uw motorfiets.

Controleer beschadigingen

Indien een motorband beschadigingen heeft kan het zeer gevaarlijk zijn nog motor te gaan rijden. Laat een erkende motorgarage de beschadiging controleren en laat u inlichten wat u het beste kunt doen. Beschadigingen aan de band kunnen door allerlei oorzaken ontstaan. In het ergste geval raakt de band zo erg beschadigd dat dit resulteert in (een directe) ontploffing, ofwel een klapband.

Nieuwe banden kopen

Wanneer u nieuwe banden aanschaft is het belangrijk om met het een en ander rekening te houden. Zo moet u uiteraard het juiste formaat hebben en indien u in de winter doorrijd, winterbanden. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken genoteerd:

Koop het juiste formaat banden.

  • Vergelijk verschillende banden: duurdere banden hebben soms zo hun voordelen dan goedkope banden.
  • Houd rekening met het type band: normale banden of winterbanden (voor extra grip).
  • Vervang (indien de motor beschikt over een binnenband) standaard de binnenband voor een nieuwe
  • Inrijden: rijdt de banden de eerste 200 kilometer met aangepaste snelheid in. (in bijzonder bij koud of nat weer).
  • Nieuwe motorbanden hebben namelijk een gladde (fabrieks) bovenlaag en moeten op de juiste manier worden ingereden.

Met z’n allen touren!

Het is een zeer genot onder motorrijders: in de zomer lekker touren. Even lekker weg van alles en je gedachte lekker vrij laten in de heerlijke bochten die ook in Nederland te vinden zijn. Je kunt er in je eentje opuit gaan, maar ook met z’n allen. Een toertocht is dan ook zeer geliefd. Met vrienden of via een motorclub vele kilometers wegrijden met een lekker felle brandende zon en een aangename temperatuur.

Goed voorbereiden.

Voordat je vertrekt is het handig natuurlijk een kaart of GPS systeem mee te nemen. Zo raak je niet verdwaald en hoef je niet steeds op de verkeersborden te letten. Tevens kun je gebruik maken van een motorkoffer. Deze is zeer handig wanneer je lunch voor onderweg wil of een EHBO-setje. Wanneer alles is ingepakt en je veilig bent aangekleed is het tijd om te gaan, laat het avontuur maar beginnen!

Als je binnen Nederland blijft hoef je met niet zoveel extra dingen rekening te houden voor je motorverzekering. Wel is het belangrijk om op de wegen genoeg veilig afstand tot elkaar te houden. Je hebt vast wel eens een video gezien waarin een motorrijder in een groep valt en waardoor er een stuk of 10 met hem meegaan. Erg gevaarlijk en dus zeker niet handig. Wij wensen je veel tourplezier!


admin

Related Posts

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

06 jan, 2018

Bij het afsluiten van een reisverzekering, kun je kiezen uit…

Wat is een Cyberverzekering? en is het nodig..?

Wat is een Cyberverzekering? en is het nodig..?

07 jan, 2018

cyberverzekering is een verzekering die ondernemers beschermt tegen de acties…

wat kost een camperverzekering per jaar

wat kost een camperverzekering per jaar

07 nov, 2016

Bij een camperverzekering gaat het niet alleen om de camper,…

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

26 feb, 2017

Wat een scooterverzekering per jaar kost ligt aan veel verschillende…