Wat zijn de voordelen van een lening op afbetaling?

soepel geld lenen

Een veel gebruikte term is een lening op afbetaling. Het is in feite een overbodige toevoeging, want het begrip lening dient altijd terugbetaalt te worden, anders is het een schenking. Bovendien is het noodzakelijk dat er een bepaalde vergoeding tegenover het lenen staat, want anders kun je het ook niet als officiële geldlening kwalificeren.

Er zijn diverse soorten consumptieve geldleningen te onderscheiden, maar er zijn twee hoofdvormen, te weten de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt er een bepaald bedrag geleend en wordt direct een vast aflossingsschema bepaald en een einddatum waarop het gehele leenbedrag weer terugbetaald moet zijn. Bij een doorlopend krediet wordt ook weer een maandelijks aflossingsbedrag of percentage afgesproken (vaak 1,5 tot 2 %) dat men moet betalen, echter kan de consument dit bedrag ook weer direct opnemen.

Een doorlopend krediet is het meest praktische op het moment dat je uitgaven doet waarbij je niet exact weet hoeveel het gaat kosten, zoals bijvoorbeeld bij een verbouwing. Bovendien is een doorlopend krediet handig wanneer je voor een langere tijd zo nu en dan extra geld nodig hebt. Er is dan geen noodzaak om nieuwe leningen af te sluiten. Een persoonlijke lening wordt vaak afgesloten voor de aanschaf van een object waarbij de waarde vaststaat en vaak ook de levensduur. Een bekend voorbeeld hiervan is de aanschaf van een auto: dit gebeurt vaak met een persoonlijke lening waarbij de lening zelf vaak binnen 5 jaar (60 maanden) terugbetaald moet worden. Er is geen mogelijkheid tot tussentijdse stopzetting van de aflossingen of het opnieuw opnemen van het al afgeloste bedrag.

Bij het afsluiten van een geld lening moet u niet over een nacht ijs gaan: tenslotte koopt u zelf normaal gesproken ook niet de allereerste auto die u tegenkomt bij de autodealer: u kijkt en vergelijkt. Via het internet gaat dat allemaal gemakkelijk, gratis en vrijblijvend: het kost u hoogt uit een kwartier om diverse aanvraagformulieren in te vullen bij de verschillende aanbieders.


admin

Related Posts

Een budget krediet aanvragen?

Een budget krediet aanvragen?

15 mei, 2017

Een budget krediet is makkelijk gevonden als u weet waar…

Wil je ook snel over extra geld beschikken.

Wil je ook snel over extra geld beschikken.

01 mei, 2018

En zelf bepalen wanneer je het opgenomen geld aflost, dan…

Wanneer kiest u voor een doorlopend krediet?

28 aug, 2016

In de categorie lenen is het doorlopend krediet de meest…