De kosten voor de operatie van een hond zonder Hondenverzekering?

Wat kost een Hondenverzekering

Wanneer je hond geopereerd moet worden een je hebt geen hondenverzekering, is dat natuurlijk even schrikken. Een operatie is sowieso nooit leuk, en je vindt het dan ook vervelend voor het dier zelf. Maar daarnaast brengt het ook kosten met zich mee, waar je misschien niet op bent voorbereid. Het is dan ook een veelgestelde vraag bij de dierenarts: wat zijn de kosten voor de operatie van mijn hond? Alleen is deze vraag niet eenvoudig te beantwoorden, het hangt namelijk van een aantal onderdelen af.

Denk aan de soort operatie, medicatie, nazorg, etc. Voor je het weet lopen de kosten op naar honderden, zo niet duizenden euro’s. Als je hier geen spaarpotje voor hebt gereserveerd, kan dit erg vervelend zijn. Je wilt toch al je aandacht geven aan je hond en zorgen dat hij zo snel mogelijk hersteld. En je moet dan niet je aandacht moeten geven aan het betalen van de facturen. Wanneer je een hondenverzekering hebt afgesloten worden deze kosten gelukkig vergoed en heb je geen omkijken meer naar de dierenarts rekening!

Veelvoorkomende operaties van een hond.

Wat kost een HondenverzekeringEr zijn enkele operaties te benoemen die veelvoorkomend zijn. Castratie of sterilisatie van de hond is een van die operaties. Afhankelijk van het gewicht van de hond, en de manier van sterilisatie bepalen de prijs voor deze operatie. De prijs voor een laparoscopische operatie is bijvoorbeeld hoger dan bij een traditionele operatie. Houd rekening met een prijs tussen de 150 – 200 euro voor castratie. Bij sterilisatie zal de prijs liggen tussen de 175 – 600 euro.

Wat kost een Hondenverzekering?

Bij een aantal hondenrassen komen aandoeningen en afwijkingen voor aan de heupen van de hond. Dit wordt heupdysplasie genoemd. Wanneer je hond ouder wordt heeft hij hier een hoger risico op. Door een heupoperatie wordt het heupgewricht gestabiliseerd en kan de hond weer makkelijker lopen, met minder pijn.

Het is wel een ingewikkelde operatie, en dat zie je dan ook terug in de prijs. Wat kost een Hondenverzekering nu als je weet dat de operatiekosten zullen minimaal 1400 euro kosten, wanneer de heup wordt vervangen moet je rekenen op zo’n 3000 euro. Heb je nog geen hondenverzekering afgesloten? Dan zie je dat het loont, wanneer je onverwachts voor hoge operatiekosten komt te staan. Vergelijk onze verzekeraars online, en sluit vandaag nog de verzekering voor je dierenvriend af. Zijn jullie beiden beschermd!


admin

Related Posts

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

28 mrt, 2018

Deze verzekering is voor mensen die vaker per jaar op…

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

03 apr, 2017

Een uitvaartverzekering is een bijzonder nuttige verzekering, omdat u er…

Wat is een Cyberverzekering? en is het nodig..?

Wat is een Cyberverzekering? en is het nodig..?

07 jan, 2018

cyberverzekering is een verzekering die ondernemers beschermt tegen de acties…

Een verzekering motor simulatie.

Een verzekering motor simulatie.

02 apr, 2017

Een motorverzekering is geschikt voor motoren en dekt de wettelijke…