Wat is sparen en beleggen ?

Sparen en beleggen

Sparen en beleggen

 

Als gevolg van de vergrijzing van de bevolking en de tekorten in de overheidsbegroting is het van cruciaal belang dat u nu reeds aan uw toekomst werkt. Het sociaal vangnet wordt jaarlijks kleiner en de overheid komt nauwelijks nog tussen. Om toch verzekerd te zijn van een zorgeloze toekomst bieden heel veel verzekeraars u allerhande producten. Enkelen zijn:

  • Pensioensparen
  • Kinderspaarplannen
  • Gewaarborgd inkomen
  • Allerhande beleggingsfondsen
  • Fiscaal sparen

Tips om te beleggen:

Door te beleggen in groenfondsen en sociaal-ethische fondsen, heeft u al een groter rendement voorsprong in vergelijking tot gewone fondsen of andere beleggingen. Tot het bedrag van de vrijstelling hoeft u deze fondsen niet aan te geven in uw belastingen en hoeft u geen rendementsheffing te betalen. Daarnaast heeft u nog recht op een extra heffingskorting.

Bent u er niet zeker van of het fonds waarin u wilt beleggen belastingvoordeel oplevert? De Belastingtelefoon (0800-0543) kan u vertellen welke fondsen zijn aangewezen als fiscaal voordelige groenfondsen en sociaal-ethische fondsen.

Let goed op waar u instapt. Betreft het een belegging in aandelen, een mix van aandelen en obligaties of projecten? Probeer het risico in te schatten.

Lees de prospectus voordat u in een fonds participeert om inzicht te krijgen in een fonds. Hierin staat gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld het beleggingsbeleid. Ook een jaarverslag kan extra informatie verschaffen.

Staar u niet blind op hoge rendementen. Kosten kunnen die prettige vooruitzichten behoorlijk bederven. Let op alle kosten die meespelen. Naast de kosten die het fonds maakt, zijn dit de transactiekosten bij aan- en verkoop en het bewaarloon. In de financiële bijsluiter en de prospectus zijn rekenvoorbeelden te vinden waarin de invloed van kosten op het rendement duidelijk wordt.


Tags : ,

admin

Related Posts

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

10 apr, 2017

Geld lenen kan heel eenvoudig door via internet een offerte…

Is een pensioen opbouwen belangrijk of ouderwets?

Is een pensioen opbouwen belangrijk of ouderwets?

03 feb, 2017

Wie vijftig jaar gewerkt heeft, wil daarna natuurlijk kunnen genieten…

Sparen is altijd een verstandige keuze!

Sparen is altijd een verstandige keuze!

24 apr, 2019

Zoals de meeste mensen wel weten komt men altijd voor…

Is Internet sparen voordelig?

Is Internet sparen voordelig?

28 nov, 2016

Voordelen van Internetsparen Internetsparen kan zeer voordelig zijn; er is…