Wat is een kortlopende reisverzekering?

kortlopende reisverzekeringenReist u niet vaak, maar wilt u wel goed verzekerd zijn? Dan is een kortlopende reisverzekering voor u ideaal. Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke reisverzekering: u verzekert uzelf tegen de meest voorkomende risico’s die u op vakantie kunt tegenkomen, en u sluit de verzekering alleen af voor uw vakantieperiode. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan verzekering voor hulpverlening bij een ongeval in het buitenland, of een verzekering voor extra reis- of verblijfkosten. Waar een doorlopende reisverzekering u verzekert voor een langere periode, bijvoorbeeld een jaar, bent u met een tijdelijke reisverzekering alleen verzekert voor uw vakantieperiode.

Bij diverse aanbieders kunt u kiezen uit verschillende pakketten, waardoor de reisverzekering helemaal aansluit op uw wensen en behoeften. Wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, heeft u meer baat bij een doorlopende reisverzekering: deze loopt het gehele jaar door. Online kunt u makkelijk een tijdelijke reisverzekering afsluiten en vergelijken.Het loont de moeite om de verschillende kortlopende reisverzekeringen te vergelijken: de dekking van de ene tijdelijke reisverzekering kan net wat beter aansluiten bij uw wensen dan de tijdelijke reisverzekering van een andere aanbieder.

Dekking van een kortlopende reisverzekering.

Wat er precies gedekt wordt binnen het pakket van uw kortlopende reisverzekering, is afhankelijk van uw verzekeraar en de dekking van uw tijdelijke reisverzekering. Het is dus slim om kortlopende reisverzekeringen te vergelijken. Over het algemeen wordt diefstal of verlies van bagage standaard verzekerd. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullingen, bijvoorbeeld een eigen risico, medische kosten en risico bij sport. Ook geeft u voor de dekking van uw tijdelijke reisverzekering aan welk dekkingsgebied u kiest: Nederland, Europa of wereldwijd.

Een annuleringsverzekering? Heb ik dit nodig?

De annuleringsverzekering maakt in veel gevallen bijna standaard onderdeel uit van een reis, maar veel mensen lijken niet goed door te hebben wanneer er uitgekeerd zal worden. Daarnaast is er een groep gebruikers van mening dat de verzekering er alles aan doet om niet uit te hoeven keren. Dit is uiteraard een misverstand, aangezien er duidelijke voorwaarden gelden binnen de verzekering. Mits de annulering binnen die voorwaarden valt kan een reis worden geannuleerd en zal de verzekering de kosten voor de rekening nemen, waardoor er geen financiële strop ontstaat.

Uitkering bij vroegtijdig annuleren, afbreken of uitstellen

De annuleringsverzekering zal onder andere uitkeren op het moment dat een vakantie vroegtijdig geannuleerd dient te worden, bijvoorbeeld op het moment dat er iemand uit de naaste omgeving komt te overlijden. Daarnaast kan het zo zijn dat men de vakantie op een geldige reden af dient te breken, of deze uit dient te stellen. In al deze gevallen is het mogelijk om de annuleringsverzekering aan te spreken, die het aantal verloren dagen of zelfs de gehele vakantie zal vergoeden. Er dient uiteraard wel sprake te zijn van een oorzaak die past binnen de voorwaarden zoals die gelden.

Vertraging of voortijdig afbreken van een vakantie

Daarnaast kan het zijn dat u vertraging heeft bij het reizen naar uw vakantiebestemming, of dat u genoodzaakt bent eerder terug te keren dan gepland was. Er wordt daarbij doorgaans een marge van 8 uur gehanteerd, aangezien het altijd voor kan komen dat u niet volledig op tijd kunt reizen. Zodra u meer dan 8 uur vertraging heeft, of u 8 uur eerder thuis bent, dan u vooraf had gepland, kunt u de annuleringsverzekering aanspreken. Het is dan mogelijk om een deel van de kosten van uw vakantie terug te krijgen van de verzekeraar, waarbij u de verzekering heeft afgesloten.

Vergelijken van kortlopende reisverzekeringen.

Het is slim om de verschillende tijdelijke reisverzekeringen te vergelijken voordat u een verzekering afsluit: de diverse pakketten van verzekeraars kunnen qua dekking enorm verschillen. Niet elke verzekeraar biedt dezelfde aanvullingen op de dekking van uw kortlopende reisverzekering. Door kortlopende reisverzekeringen te vergelijken, weet u zeker dat u het verzekeringspakket kiest dat bij uw vakantie past.


admin

Related Posts

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

17 aug, 2017

Deze tijdelijke reisverzekering van OHRA Verzekeringen is eenvoudig online af…

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

05 apr, 2019

Verzekeringen zijn er dan ook in alle soorten en maten.…

Informatie over het afsluiten van een fietsverzekering.

Informatie over het afsluiten van een fietsverzekering.

07 nov, 2017

Welke fietsen? De fietsverzekeringen kunnen worden afgesloten op bijna alle…

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

06 mrt, 2018

Veel verzekerden zijn verzekerd voor hun inboedel met de inboedelverzekering…