Wanneer kiest u voor een persoonlijke lening?

makkelijk geld lenen zonder gedoe

Een persoonlijke lening is een slimme keuze voor de aanschaf van dure spullen met een relatief beperkte levensduur. U kunt dan de looptijd van de lening afstellen op de duur van de consumptiegoederen. Een goed voorbeeld is de aanschaf van een nieuwe auto. Op het moment dat u klaar bent met aflossen, is het weer tijd voor een ander voertuig. Veel mensen gebruiken de persoonlijke lening dan ook om hun nieuwe auto mee te financieren.

De rente staat bij een persoonlijke lening de gehele looptijd vast. Dit is vooral gunstig bij een lage rentestand. U betaalt de lening terug in een vast aantal gelijke termijnen. Zo weet u precies welk bedrag u elke maand moet aflossen. Helaas gaat deze vastigheid ten koste van elke vorm van flexibiliteit. Maandelijks minder aflossen omdat u bijvoorbeeld krap bij kas zit, is niet toegestaan. En als u sneller wilt aflossen, moet u vaak een boeterente betalen.

Het grootste voordeel van de persoonlijke lening is dat u zeker weet dat uw schuld aan het einde van de looptijd is afgelost. Vroeger was de maximale looptijd van een persoonlijke lening vijf jaar. Dit had vaak hoge maandlasten tot gevolg. Dat is nu in de veranderd. De meeste banken hebben beter inzicht in de financiële positie van hun klanten dan de gespecialiseerde kredietverstrekkers en willen daarom wel een persoonlijke lening met een looptijd van tien jaar aanbieden

Of toch beter een spaar krediet.

Met een spaarkrediet leent en spaart u tegelijkertijd. U lost uw lening niet af, maar betaalt per maand alleen rente over het uitstaande saldo en een premie voor een spaarverzekering. U kunt tot de afgesproken limiet altijd vrij geld opnemen, ineens of in gedeelten. En wat u niet opneemt, blijft voor u beschikbaar. Afgeloste bedragen kunt u altijd weer opnieuw opnemen. De meeste aanbieders nemen in het spaarkrediet een overlijdensrisicoverzekering op, zodat het overlijdensrisico meeverzekerd is. Mocht u voortijdig overlijden, dan bent u ervan verzekerd dat uw eventueel nog uitstaande lening afgelost wordt, zonder dat uw erfgenamen de rekening gepresenteerd krijgen. Het is bij een spaarkrediet, in tegenstelling tot sommige andere kredietvormen, meestal wel mogelijk om tussentijds te stoppen. De enige voorwaarde daarvoor is dat u de lening eerst aflost.


admin

Related Posts

Een budget krediet aanvragen?

Een budget krediet aanvragen?

15 mei, 2017

Een budget krediet is makkelijk gevonden als u weet waar…

Snel 15000 euro lenen

Snel 15000 euro lenen

07 aug, 2017

Als u graag 15000 euro lenen wilt kunt u hier…

Persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten.

Persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten.

27 jun, 2017

Een persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten als je geld…

Bereken je persoonlijke lening met Kredietconcurrent.nl

Bereken je persoonlijke lening met Kredietconcurrent.nl

25 nov, 2016

Bij het rond surfen op het web ben je waarschijnlijk…