Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

doorlopende reisverzekering nodig

doorlopende reisverzekering nodigDeze verzekering is voor mensen die vaker per jaar op vakantie gaan en hierbij goed verzekerd willen zijn tegen de meest voorkomende risico’s die de reis met zich meebrengt. In tegenstelling tot de kortlopende reisverzekering ben je ten alle tijden verzekerd, ook bij een dagje uit. Dit kent vele voordelen ten opzichte van een korte eenmalige verzekering. Je hoeft er het hele jaar niet meer naar om te kijken. Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering kan je dus rustig een aantal keren per jaar naar het buitenland. Je zult dan verzekerd zijn tegen de grootste reisrisico’s.

Indien je regelmatig op vakantie gaat in het buitenland, kies je het best voor een doorlopende reisverzekering. Je kan bij de verschillende aanbieders vaak kiezen tussen verschillende dekkingen. Zo bestaat er de standaard dekking, waarbij je verzekerd bent bij de meest voorkomende reisrisico’s zoals bijvoorbeeld het verlies van bagage, ongeval of ziekte, maar je kan ook kiezen voor een passende dekking. Bij deze tweede kies je bijvoorbeeld voor een Europa-dekking of een Wereld-dekking van de doorlopende reisverzekering. Let wel goed op en vergelijk de verschillende aanbieders van de reisverzekeringen goed. Er zitten vaak grote verschillen in dekking en prijs.

Over het algemeen zijn bij alle aanbieders van deze reisverzekering de bagage, hulp bij ongeval of verlies van belangrijke documenten gedekt. Sommige aanbieders geven je een standaard extra dekking zoals bijvoorbeeld wintersport vakanties of onderwatersport in het buitenland. Echter, dit is niet altijd het geval. De doorlopende reisverzekering kan je afsluiten voor Europa- of Werelddekking. De meeste aanbieders dekken echter geen schade bij binnenlandse daguitstappen. Indien je de standaard verzekering te weinig vindt en liever ook een annuleringsverzekering of de medische kosten verzekerd wilt hebben, dan kan je jezelf hiervoor extra verzekeren. Kijk dus ook rustig naar de aanvullende reisverzekeringen.

Vergelijken van doorlopende reisverzekeringen.

Ga je maar een keer per jaar op vakantie, dan kies je misschien beter voor de kortlopende reisverzekering. Maar ga je vaker naar het buitenland, ook voor daguitstappen of weekenden, dan is een doorlopende reisverzekering meer geschikt en vaak goedkoper. Misschien ben je van plan een stage of vrijwilligerswerk te gaan doen in een ver land? Dan ben je het best af met een doorlopende reisverzekering, al dan niet met een aanvullende verzekering. De meeste reisverzekeringen bieden een redelijk uitgebreide dekking bij diefstal, schade, ongeval, overlijden of andere risico’s die vaak voorkomen tijdens je vakantie. Maar dit geldt ook voor de kortlopende reisverzekering. Deze is gunstig wanneer je maar een of misschien twee keer per jaar van plan bent op vakantie te gaan.

Het is wel belangrijk dat je de verschillende aanbieders van de reisverzekering gaat vergelijken. Er kunnen nogal wat verschillen tussen zitten. Niet alleen als het over de dekking gaat, maar ook over de prijs van de polis.Vergeet daarom zeker niet de verschillende aanbieders van doorlopende reisverzekeringen te vergelijken. Dek jezelf in tegen de nodige risico’s en geniet van een zorgeloze vakantie. Het is heel belangrijk dat je voordat je op vakantie gaat, je dekking goed controleert. Indien je nog geen doorlopende reisverzekering hebt raden we je aan goed te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. De dekking en de prijs van de polis kan nogal verschillen.

Preventie tegen de grootste vakantie risico’s

Helaas komt het wel eens voor dat men door schade en schande wijzer wordt. Vooral tijdens de vakantie is iedereen wat onbezorgder en let met vaak minder goed op. Toch is het belangrijk om de risico’s van schade tijdens de reis zo klein mogelijk te houden. De doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen wel veel van deze risico’s maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Wat kan je zelf doen om risico’s van schade tijdens de vakantie te verminderen?

Ondanks het afsluiten van een doorlopende reisverzekering komt er toch vaak schade voor wat voorkomen had willen worden. Natuurlijk heb je wel een dekking voor bijvoorbeeld diefstal, inbraak of ziekte, toch is het beter om de volgende punten in acht te nemen en zo de risico’s te verminderen.

De reis naar en van bestemming met eigen auto.

Zorg ervoor dat je goed uitgerust op vakantie vertrekt. Stop daarnaast het liefst om de twee uur voor een korte pauze of wissel eventueel van chauffeur. Zo voorkom je ongelukken vanwege vermoeidheid.

De reis naar en van bestemming met ander vervoer.

Let goed op je handbagage en laat deze niet zomaar slingeren in de trein, het vliegtuig of de bus. Je weet nooit wie er met je mee reist. Hou jezelf aan de voorgeschreven veiligheidsnormen.

Koffers met je bagage.

Zorg ervoor dat je koffers en tassen goed gelabeld zijn. Bagage raakt helaas nogal eens kwijt. Daarnaast kan je zorgen voor een extra spanband zodat je koffer niet zomaar open springt en de inhoudt verloren gaat.

Het huis wat je achter laat.

Zorg ervoor dat er tijdens jouw onbezorgde vakantie geen inbraak in je eigen huis op de loer ligt. Laat met een timer lichten aan en uitgaan en zorg ervoor dat er iemand is die dagelijks de post opruimt. Laat ook nooit via sociale media (zoals facebook) weten dat je op vakantie bent. Inbrekers maken van deze informatie dankbaar gebruik.

Ziekte en ongeval.

Helaas kan het altijd zo zijn dat je ziek wordt op vakantie. Zorg voor vertrek dat je een lijst hebt met de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en dokters. Neem je een huisdier mee? Kijk dan goed of deze in de dekking van de doorlopende reisverzekering valt. Houd kinderen altijd goed in de gaten, zeker bij water in de buurt.

De meeste risico’s zijn opgenomen in de dekking van de meeste aanbieders van de doorlopende reisverzekering. Toch kunnen er kleine verschillen zijn. Zorg er dus altijd voor dat je voordat je daadwerkelijk op vakantie vertrekt de dekking controleert. Is deze niet meer geheel naar wens, ga dan zeker reisverzekeringen vergelijken tussen de doorlopende reisverzekeringen om zo de best passende voor jullie situatie te vinden.


admin

Related Posts

Je woekerpolis omzetten naar banksparen

Je woekerpolis omzetten naar banksparen

30 okt, 2016

Een woekerpolis is een verzekering waarbij de kosten veel hoger…

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

05 apr, 2019

Verzekeringen zijn er dan ook in alle soorten en maten.…

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

25 dec, 2016

Uw scooter is een kostbaar bezit wat u goed wilt…

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

06 mrt, 2018

Veel verzekerden zijn verzekerd voor hun inboedel met de inboedelverzekering…