Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

Offerte lening aanvragen

Als geld lenen voor bijvoorbeeld een wasmachine nodig is, dan moet u er rekening mee houden dat u in de toekomst misschien eenzelfde bedrag moet lenen voor een andere wasmachine. Zorg ervoor dat u een goede planning heeft. Heeft u de planning rond, dan kunt u gaan oriënteren op aanbieders van leningen. Bij het aanvragen van een lening zijn er een aantal dingen waar u goed op moet letten. Wat is de definitieve rente, leent u niet te veel en kunt u de persoonlijke lening boetevrij aflossen.

Wanneer u besluit om geld te lenen, dan wilt u natuurlijk de goedkoopste lening en dan ook verschillende leningen vergelijken. Er zijn meerdere leenvormen, de meest voorkomende zijn de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de tweede hypotheek. Om een goede keuze te kunnen maken is een goed inzicht in uw persoonlijke situatie en in de verschillende soorten leenvormen, zeer belangrijk. Tegenwoordig kunt u online heel gemakkelijk een lening op basis van een lage rente afsluiten, maar de laagste rente is niet altijd de beste rente. Hier krijgt u niet alleen een duidelijker beeld van de verschillende soorten leningen, maar d.m.v. het aanvragen van gratis offertes bij meerdere kredietverstrekkers, kunt u een goede vergelijking maken en kunt u zelf zien wie u het beste voorstel doet en wat voor u de beste lening is!

Waarom en waarvoor wil je lenen?

Meestal lenen omdat sparen niet lukt, of omdat er direct geld nodig is. In die gevallen is lenen een uitkomst. Wees wel bewust wat lenen precies inhoudt. Kort gezegd, leen geen geld als u het niet kunt terugbetalen en als het niet echt nodig is!

Voor het kopen van een woning is het normaal om te lenen; de rente is redelijk en aftrekbaar. Lenen voor andere zaken (een boot, auto, vakantie, wasmachine etc, of afbetalingskaarten in winkels koop nu, betaal later heet een consumptief krediet en is een stuk minder gunstig. De rentes zijn meestal torenhoog. Het kopen op afbetaling (klantenkaarten, postorderbedrijven etc) kost dikwijls 20% per jaar! Doorgaans zijn dat kleine leenbedragen. Voor grotere bedragen zijn er de financiële instellingen die u allemaal wel kent van radio en tv. De rentes variëren sterk, en de voorwaarden eveneens. Vergelijk daarom de verschillende geldverstrekkers (er staan er wellicht een aantal rechts op deze pagina) op rentestand (effectieve/nominale maand/jaarrente) en voorwaarden.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag vaak direct op uw rekening gestort. U betaalt vervolgens maandelijks een vast geld bedrag aan aflossing en rente. De rente over uw geld lening is gedurende de gehele looptijd vast. Een persoonlijke lening wordt meestal gebruikt voor de aanschaf van goederen, zoals bijvoorbeeld goederen voor een verbouwing, nieuwe meubels of de aanschaf van een auto. Wanneer u extra geld nodig heeft, maar graag overzicht houdt in uw financiën, is een persoonlijke lening voor u een goede oplossing.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend kan ook wel gezien worden als een financiële reserve, die continu tot uw beschikking staat. U kunt steeds opnieuw geld opnemen tot aan het afgesproken maximale leenbedrag. Een doorlopend krediet is zeer flexibel en de looptijd is variabel. Elke maand betaald u een vast bedrag voor rente en aflossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om alleen rente betalen. Een doorlopend krediet wordt meestal gebruikt als u geld willen lenen, maar niet precies weet hoeveel u nodig heeft. Bij een doorlopend krediet kunt u in de tussentijd boetevrij uw lening aflossen.

Wat is een WOZ krediet?

Een WOZ krediet kan men vergelijken met een doorlopend krediet, een voorwaarde is echter dat u een koophuis heeft. Een kredietlimiet wordt vastgesteld op basis van uw inkomen en andere financiële verplichtingen. Tot het overeengekomen limiet bent u vrij om bedragen op te nemen en bedragen af te lossen. U betaald dan alleen rente over het openstaande saldo. De duur van de aflossing kan variëren, aangezien de hoogte van de lening niet van te voren vast staat. .

Hypothecaire zekerheid?

Steeds vaker worden leningen met hypothecaire zekerheid aangeboden (let op dat de rente meestal variabel is!). Deze benutten de overwaarde van uw huis, maar zijn, tenzij je het geleende geld aanwendt voor de verbetering van je koopwoning, fiscaal niet zo aantrekkelijk als een normale hypotheek! Deze goedkope leningen kosten op dit moment rond de 30 euro netto per maand (dat in inclusief belastingvoordeel) voor 25000 euro als je 52% belasting betaalt. Zit je in het 34% tarief dan kost het rond de 45 euro per maand. Let wel: je betaalt dan alleen rente zonder af te lossen (aflosvrij staat er dan vermeld)! Je kan dus jarenlang rente betalen aan je goedkope lening maar je schuld blijft 25000 euro.

Offertes aanvragen

Geniet van het comfort van lenen via Internet. Online lenen is even veilig als via de bank, maar wel een stuk goedkoper. Via ons kunt u rustig alle offertes vergelijken, snel en eenvoudig en zonder druk. Bij iedere offerte is het natuurlijk van belang om te blijven overwegen of de lening verantwoord is. Maar het is slim om offertes te vergelijken om de beste en goedkoopste lening te vinden.

Vandaag geld lenen. Tegenwoordig kunt u online heel gemakkelijk een lening op basis van een lage rente afsluiten, maar de laagste rente is niet altijd de beste rente. Hier proberen we u een duidelijker beeld te geven van de verschillende soorten leningen die er zijn. U kunt bij ons verantwoord geld lenen en een offerte aanvragen. Het is belangrijk om te weten wat u eigenlijk aanvraagt.Wilt u een offerte voor een lening ontvangen? Vraag dan nu direct en geheel vrijblijvend leenoffertes aan en start met leningen vergelijken.


admin

Related Posts

Informatie over Achtergestelde lening

Informatie over Achtergestelde lening

27 mei, 2018

Wat is een achtergestelde lening? Een achtergestelde lening is een…

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

06 aug, 2018

Eerst sparen en dan kun je het geld pas uitgeven,…

Belastingvoordeel van het spaarkrediet en groene lening.

Belastingvoordeel van het spaarkrediet en groene lening.

09 jul, 2017

De bekendste vorm van krediet dat in Nederland bestaat is…

Geld lenen zonder tussenkomst van een bank

Geld lenen zonder tussenkomst van een bank

28 okt, 2019

Veel mensen weten niet dat je online ook gemakkelijk geld…