Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

Verzekeringen zijn er dan ook in alle soorten en maten. Er kan vergeleken worden op prijs, op soort, op dekking, op aanvullende dekking, op pakketkorting, op verzekeringsmaatschappij en ga zo maar door. Niet elke verzekering is verplicht en niet elke verzekering is even eenvoudig te begrijpen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Dit is precies de reden waarom er verzekeringstussenpersonen zijn. Zij doen het werk voor hun klanten en bekijken voor hun specifieke persoonlijke gezinssituaties welke verzekeringen verstandig zijn af te sluiten, qua soort, qua prijs en noem maar op. Niet iedereen schakelt echter een tussenpersoon in. Het is helemaal niet zo verkeerd dat u zelf eens het diepe in springt en zelf verzekeringen gaat vergelijken. Als het puntje bij paaltje komt bent u diegene die zich afvraagt hoe de verzekering geregeld is en wat wel of niet gedekt gaat worden. U bent diegene die het beste weet welke risico u wilt gaan lopen. Een tussenpersoon kan u richting geven, maar uiteindelijk bent u diegene die de beslissingen moet nemen. Inzicht in de verzekeringsmaterie is daarom zo gek nog niet. Middels deze site helpen wij u een heel eind op weg. Wij geven u de basis informatie nodig is om te begrijpen wat verzekeringen betekenen, waarvoor ze zijn en welke dekking ze kunnen bieden. Ook bieden wij u een handvat om verzekeringen te vergelijken. We kunnen u daarbij ook in de juiste richting helpen met ons overzicht met prijsvergelijkingen tussen verzekeringen aangeboden door verzekeringsmaatschappijen. Ons doel is u zo goed mogelijk te informeren. Heeft u verder nog vragen. Neem dan contact met ons op middels ons contactformulier voor gedegen advies op maat. Gratis uiteraard. U bent ons niets verplicht.

Belangrijkste verzekering vergelijken

Risico’s moet je indekken bij een verzekering vergelijken. De belangrijkste verzekeringen voor u zijn de verzekeringen die u dekking geven bij de grootste risico’s die u loopt. Loopt u dus een verhoogde kans op bepaalde schade, dan kan het verstandig zijn juist voor dat risico een extra verzekering af te sluiten. Als het immers fout gaat, en daar is een verhoogde kans op, dan heeft u een verzekering zodat u aan de kosten van de schade kan voldoen. Heeft u geen verzekering, dan kan het zijn dat u zelf voor alle kosten moet gaan opdraaien. Bij sommige situaties is dat zelfs ondoenlijk. Wanneer u iemand arbeidsongeschikt of invalide maakt kunnen de kosten in de miljoenen euro’s lopen. Hiervoor kan een individu zelf geen zorg dragen. Alleen verzekeringsmaatschappijen kunnen zulke kosten dragen. Het is dus niet voor niets dat het juist de verzekeringsmaatschappijen zijn die hiervoor kunnen worden aangesproken. Uiteraard, mits je hebt bijgedragen middels de verzekeringsgelden.

Verzekeringen kosten natuurlijk geld. Verzekeringsmaatschappijen moeten immers het geld ook ergens vandaan halen. Elke verzekeringnemers betaalt daarom voor de polis die hij of zij afsluit verzekeringgeld. Soms is het afsluiten zelfs verplicht gemaakt. Mensen zijn vanuit hunzelf nogal naief aangelegd en omdat de verzekering nu eenmaal geld kost zou men het liefste geen geld betalen aan verzekeringen. Daarom zijn voor bepaalde risicogroepen er zelfs wetten in het leven geroepen om het verplicht te maken om een verzekering af te sluiten. Het risico is dan te groot dat er veel schade wordt gemaakt zonder dat hiervoor gecompenseerd kan worden. De overheid steekt hier een stokje voor met verplichte verzekeringen. Een verzekering vergelijken is daarom dus altijd aan te raden.

Verplichte verzekeringen

De WA-verzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor autobezitters die met de auto de weg op willen gaan. Begeef je je dus met je auto in het verkeer, dan moet je ten minste een WA verzekering hebben. Deze verzekering is niet voor niets. De kosten bij aansprakelijkheid kunnen zo hoog op lopen dat je dit van je rest van je leven niet meer kan betalen. Juist in het verkeer is dit risico het grootste. Jaarlijks raken duizenden mensen gewond of invalide. Zonder WA-verzekeringen zouden er gigantische problemen bijkomen middels levenslange persoonlijke faillissementen. Ook zou de zorg voor slachtoffers grote problemen kennen als er geen enkele partij zou zijn die voor de kosten op zou draaien. Met een verplichte WA-verzekering in het verkeer zijn wij in Nederland veel beter af. De gevolgens voor de maatschappij zouden niet te overzien zijn geweest.

Aanvullende dekking

Een verzekeringsproduct is een speels product. Naast dat er enorm veel verschillende verzekeringen zijn zoals de bekendste, de autoverzekering, de WA-verzekering, de inboedelverzekering en de reisverzekering, zijn er ook binnen deze verzekeringen weer verschillende soorten. Deze verzekeringen worden aanvullende verzekeringen genoemd. Met aanvullende verzekeringen kan je meer dingen bereiken. Je kan ervoor zorgen dat je je voor meer typen schade kan indekken máár ook met een verhoogd maximum bedrag. Bij een WA-verzekering kan je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard maximum van 1.000.000 euro maar ook voor een bedrag van het vijfvoudige. Het is dus ook mogelijk je te verzekeren voor 5 miljoen euro. Hetzelfde geldt voor je inboedelverzekering. Naarmate je meer waarde in je huis gaat verzamelen kan het verstandig zijn ook de dekking van je inboedelverzekering omhoog te gooien. Standaard is voor starters 15.000 euro maar dat groeit als snel uit naar bedragen tot boven de 25.000 euro. Los van de maximale dekking kan men zich ook voor extra risico’s indekken. Bij een dierenverzekering kan de diereneigenaar bijvoorbeeld kiezen voor extra dekking voor kosten voor radiologie of fysiotherapie. Bij een basisverzekering hoeft dat bijvoorbeeld niet te zitten. Hetzelfde geldt voor een caravanverzekering. Je kan je zelf extra dekking geven voor bijvoorbeeld caravan attributen en inboedel. Toch is en blijft het zo dat je je niet overal voor hoeft te verzekeren in het leven. Er moet een goede middenweg gevonden worden tussen hoeveel geld je uitgeeft aan verzekeringen, hoeveel geld dat je gebruikt om mee te sparen en hoe dit in verband staat met de risico’s dat je loopt. Ook is het zo dat je niet zo maar voor elke aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij hoeft aan te kloppen. Ook op aanvullende dekking moet je je verzekeraars onderling op verzekeringen vergelijken.

Speciale regelingen

Speciale regelingen bij verzekeringsmaatschappijen zijn bijvoorbeeld het bonus-malus systeem bij autoverzekeringen. Rijd je nooit schade met je auto, dan gaat de verzekeraar er van uit dat je een voorzichtige betrouwbare autorijder bent. Deze autorijders worden gecompenseerd in hun premie. Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe lager je premie wordt. Dit moet je ook opgeven bij een verzekering vergelijken check. Zo kan het zijn dat je nog maar 25% van de oorspronkelijk verschuldigde premie hoeft te bepalen. Dit scheelt jaarlijks enorm qua kosten die je moet maken voor de autoverzekering.

Een andere speciale regeling is de annuleringsverzekering bij de reisverzekering. Deze hoeft er niet standaard bij te zitten maar kan aan te raden zijn in specifieke situaties. Gaat het slecht met de gezondheid van 1 of meerdere familieleden en vertrouwt u het niet helemaal als u op vakantie wilt gaan? Dan kan het heel verstandig zijn juist voor de desbetreffende vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten en eerst een verzekering vergelijken test uitvoeren.. Loopt u dit risico helemaal niet, dan is hoeft het helemaal niet zo gunstig te zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ook voor de inboedelverzekering gelden speciale regels. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende type eigendommen die u in uw huis bergt. Voor sieraden zou er bijvoorbeeld extra moeten worden bijverzekerd als u hiervan meer heeft. Ook voor andere inbraakgevoelige goederen gelden speciale voorwaarden. Let hier dus goed op als u een verzekering af sluit. De dekking van verzekering is niet altijd zo vanzelfsprekend als u zou verwachten. Het hangt af van het te verzekeren product op detailniveau en de omstandigheden waarin de schade ontstaat. Hierbij is er ook een verschil tussen schade dat per ongeluk is ontstaan of het tegenovergestelde. Wanneer de verzekeringsmaatschappij u verantwoordelijk acht voor de schade dat is opgelopen, kan het zijn dat niet aan u wordt uitgekeerd. Hoe dit in de praktijk in zijn werking gaat wordt u in de verzekeringspolis uitgelegd (een verzekeringspolis herbergt de voorwaarden en speciale regelingen die relevant zijn bij het af te sluiten verzekeringsproduct).

Korting en kosten

Als u meerdere verzekeringen bij eenzelfde verzekeringsmaatschappij afsluit kan u korting krijgen op het gehele pakket. Hiermee probeert de verzekeraar de verzekeringnemers te stimuleren nog meer verzekeringsproducten bij hun af te sluiten. Deze pakketkorting verschilt per pakket, per verzekeraars. Soms is het ook zo dat u bij een verzekeringstussenpersoon nog meer korting kan krijgen. Zij hebben in dat geval hogere korting bedongen bij de verzekeraar omdat zij groot inkopen. Zo’n verzekeringstussenpersoon heet trouwens assurantiën tussenpersoon. Tussenkomst van zo’n tussen persoon is natuurlijk niet gratis maar kan vanwege de korting toch een voordeel opleveren. Bij de kosten moet u de arbeidsuren rekenen maar ook de assurantiebelasting. Dit is een door de Wet opgelegde belasting die bovenop de verzekeringskosten. Hier tegenover staat natuurlijk dat u de tussenpersoon verantwoordelijk kan stellen voor het minimaliseren van de kosten die u voor uw specifieke situatie zou maken. Verzekeraars hebben jaarlijks verschillende prijzen voor hun verzekeringsproducten dus wat het ene jaar voor u goedkoper uitvalt hoe het volgende jaar niet voor uw specifieke situatie te gelden. Het komt dus vaak vorm dat u als u met een tussenpersoon in zee gaat, het ene jaar bij de ene verzekeraar uw verzekeringen onderbrengt en het andere jaar weer bij een andere verzekeringsmaatschappij. Een tussenpersoon is hier veel meer ervaren in dan de doorsnee consument. U kan hier dus ook veel mee besparen.

Tot slot, belangrijk te weten

Tot slot, heel erg belangrijk is dat u voldoende kennis van zaken heeft ten aanzien van de risico’s die u loopt, de verzekeringen die hiervoor beschikbaar zijn en feit of u voldoende dekking heeft. Onvoldoende dekking kan u voor nare situaties zetten en in het ergste geval u zelfs persoonlijk failliet maken. Risico’s zijn er overal. Naïviteit wordt hard afgestraft in de praktijk. Voor een relatief klein bedrag beschermt u uzelf voor als het een keer echt fout gaat. De situatie die er dan ontstaat kan dan zo problematisch zijn dat het te betalen verzekeringsgeld er bij in het niet valt. Neem dat in acht wanneer u gaat bepalen of u wel of niet geld gaat steken in het afsluiten van verzekeringen.


admin

Related Posts

Welke motorverzekering past bij jouw?

Welke motorverzekering past bij jouw?

13 feb, 2017

De meeste motorbezitters betalen zonder dat ze het weten teveel…

Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

10 okt, 2016

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken!…

Waar kan je de beste reisverzekering vinden.

Waar kan je de beste reisverzekering vinden.

04 apr, 2017

De reisbijstand of reisverzekering staat eigenlijk voor de verzameling van…

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

05 apr, 2018

Ieder jaar rond december en januari is het spannend voor…