Verstandig met uw spaarrekening omspringen?

Sparen en beleggen

Hoe vind je de bank met de hoogste spaarrente en open online een spaarrekening.

 • Zet iedere maand een klein gedeelte van je inkomsten op een spaarrekening. Door de meeste banken wordt de mogelijkheid van automatisch aangeboden. Zo bouw je ongemerkt toch een aardig vermogen op.
 • Gewoon ouderwets wisselgeld sparen werkt nog steeds. Stop kleine geldbedragen die in je portemonnee zitten in een spaarpot. Stort deze pot een keer in de zoveel tijd bij je bank.
 • Zet extra inkomsten zoals vakantiegeld of eindejaarsbonus direct op je spaarrekening.
 • Overweeg om je geld voor een bepaalde periode vast te zetten. Dit kan via een spaardeposito. Je krijgt dan doorgaans een iets hogere rente.
 • Overweeg om naast sparen ook een klein deel te beleggen. Op de langere termijn biedt beleggen een iets hoger rendement, maar ook een hoger risico. Je kan kiezen voor beleggingsfondsen, die spreiden je geld over allerlei landen en sectoren om het risico zo laag mogelijk te houden.
 • Zet je spaargeld bij een andere bank, waarbij de stap groter is om het geld op te nemen. Zo weet je zeker dat je het spaartegoed zo lang mogelijk laat staan.
 • Kijk voor een spaarrekening goed rond op internet. Er zijn diverse vergelijkingssites met handige overzichten. Vooral de internetspaarrekeningen bieden de hoogste rente.
 • Let er bij het kiezen van een spaarrekening op om een bank te vinden die al langer een hoge rente biedt, en niet een zogenaamde prijsstunter.
 • Maak een spaarplan. Bepaal het doel waarvoor je wilt sparen en het bedrag. Deel dit bedrag door de termijn waarover je wilt sparen, en hou je vervolgens aan het elke maand storten van het bedrag. Dit geeft heel veel voldoening en discipline. Doe dit ruim van tevoren, zodat het haalbaar is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een vakantie voor euro 900. Als je een half jaar van tevoren gaat sparen, dan moet je elke maand euro 150 opzij leggen.
 • Voor mensen die veel spaargeld hebben, let erop dat je op een gegeven moment vermogensrendementsheffing moet betalen. De grens is ongeveer euro 40.000 bij een gezin. Als je vermogen daaronder is, dan hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn spaarproducten beschikbaar die zijn vrijgesteld van deze belasting, maar let goed op, het nieuwe kabinet Rutte Verhagen snijdt hier flink in.
 • Tot slot; let erop dat je niet ongemerkt geld leent want dat is zonde. Ga dus niet op krediet kopen en let ook op bij aankopen via een creditcard. Al snel wordt daar rente over geheven.

Vergelijk alle spaarrekeningen

Wilt u spaarrentes vergelijken? Vergelijk alle spaarrekeningen en spaarrentes. Waar krijgt u de beste rente op uw spaartegoed? Wij laten de banken zien met de hoogste rente, een selectie uit zo’n 100 verschillende spaarrekeningen die worden aangeboden in Nederland.

Spaarrekeningen vergelijken

U moet zich enkele zaken afvragen bij het kiezen van een spaarrekening; Wilt u uw geld voor langere tijd vastzetten? Wilt u sparen zonder voorwaarden, of zijn enige voorwaarden acceptabel voor een hogere rente?
Denk na over bovenstaande vragen. Als u zo de getoonde spaarrekeningen beoordeelt, dan vindt u makkelijk en snel de meest geschikte spaarrekening of deposito.

Open een spaarrekening

Ga hier spaarrekeningen en deposito’s vergelijken. U ziet in een overzicht waar u de hoogste rente krijgt. Check ook de voorwaarden en bijzonderheden. En kijk wat andere klanten ervan vinden. Vergelijk, maak uw keuze en open online een spaarrekening!

 


admin

Related Posts

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

10 apr, 2017

Geld lenen kan heel eenvoudig door via internet een offerte…

Wat is sparen en beleggen ?

Wat is sparen en beleggen ?

15 feb, 2017

  Als gevolg van de vergrijzing van de bevolking en…

Sparen is altijd een verstandige keuze!

Sparen is altijd een verstandige keuze!

24 apr, 2019

Zoals de meeste mensen wel weten komt men altijd voor…

Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

26 apr, 2019

3 verschillende redenen om te sparen Hoewel de rente bij…