Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

doorlopende reisverzekering nodig

Bij het afsluiten van een reisverzekering, kun je kiezen uit verschillende reisverzekeringen van verschillende verzekeraars. Deze verzekeringen verschillen onder andere van elkaar op het gebied van prijs, maar kunnen ook van elkaar verschillen op het gebied van dekking. Op deze pagina lees je wat er over het algemeen onder de dekking van een reisverzekering valt. Vervolgens lees je hoe je de verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken om de juiste reisverzekering met de juiste dekking af te sluiten.

verzekering

Wat valt er onder de dekking van een reisverzekering?

Over het algemeen vallen de volgende zaken onder de dekking van een reisverzekering:

  • Buitengewone of onvoorziene kosten: deze dekking valt onder iedere reisverzekering en dekt de hulpverlening door een alarmcentrale of bijvoorbeeld de kosten voor opsporingsacties of reddingsacties in het buitenland.
  • Bagage: deze dekking betreft de vergoedingen voor gestolen, verloren of beschadigde bagage. Hieronder valt onder andere bagage als brillen, sieraden, horloges en foto- en filmapparatuur. Wel hebben deze zaken allemaal aparte maximumbedragen en in sommige gevallen een eigen risico, die verschillen per verzekering.
  • Geneeskundige kosten: deze dekking betreft de vergoedingen voor spoedeisende medische hulp op vakantie.
  • Autopechhulp: heb je autopech onderweg, dan biedt de reisverzekering dekking voor kosten die hierdoor gemaakt worden. Eventueel wordt ook de terugkeer naar Nederland vergoed, maar dit is niet het geval bij alle verzekeringen.
  • Vervangend vervoer of verblijf: sommige verzekeraars dekken ook de kosten voor vervangend vervoer of verblijf, bijvoorbeeld als de auto of bestuurder uitvalt.
  • Bijzondere sporten: een reisverzekering is ook geldig tijdens het recreatief uitoefenen van een sport. Dit is niet het geval bij sporten met een verhoogd risico op schade.
  • Ongevallen: een reisverzekering geeft tevens recht op een uitkering bij overlijden of invaliditeit.

Het vergelijken van de dekking van verschillende verzekeringen

Verzekeringen kunnen erg van elkaar verschillen op het gebied van reisverzekering dekkingsgebied. Daarom is het belangrijk om verschillende verzekeringen en de dekkingen van deze verzekeringen met elkaar te vergelijken, om op deze manier de beste reisverzekering voor jou te vinden. Dit kun je onder andere doen op deze website, waar alle reisverzekeringen op een rijtje worden gezet. Op deze manier vind je snel en gemakkelijk de beste reisverzekering voor jou.


admin

Related Posts

Een verzekering motor simulatie.

Een verzekering motor simulatie.

02 apr, 2017

Een motorverzekering is geschikt voor motoren en dekt de wettelijke…

Welke motorverzekering past bij jouw?

Welke motorverzekering past bij jouw?

13 feb, 2017

De meeste motorbezitters betalen zonder dat ze het weten teveel…

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

25 dec, 2016

Uw scooter is een kostbaar bezit wat u goed wilt…

De beste caravanverzekering vergelijken

De beste caravanverzekering vergelijken

17 okt, 2017

OOK UW CARAVANVERZEKERING KAN AL SNEL EEN STUK VOORDELIGER! U…