Uw laptopverzekering afsluiten.

laptopverzekering

Tegenwoordig is er in bijna elk gezin of huishouden een laptop aanwezig. De ‘draagbare computer’ is ideaal wanneer u op pad gaat: alle persoonlijke informatie kan eenvoudig meegenomen worden. De apparaten worden steeds sneller, kleiner en lichter. Maar wanneer een laptop steeds vaker mee wordt genomen op pad en soms zelfs naar het buitenland, is er een grotere kans dat er iets mee gebeurt. Hierom bieden verzekeraars steeds vaker ook de zogeheten laptopverzekering aan.

laptopverzekering

Een laptopverzekering dekt de kosten van schade en diefstal. Het is meestal alleen af te sluiten voor een laptop die recentelijk is aangeschaft en die geen schade heeft opgelopen. Bij schade worden de herstelkosten voor de reparatie vergoed door de verzekeraar. Bij verlies of diefstal van de laptop wordt vaak het hele bedrag vergoed, maar dit kan afhankelijk zijn van de waarde van uw laptop. De te betalen premie voor de verzekering van uw laptop is meestal zeer laag. De prijzen voor deze verzekering variëren van €2,50 tot ongeveer €6,00. Dit hangt af van waar u de verzekering afsluit en de eventuele extra’s die u als klant worden geboden. Bij het afsluiten van een laptopverzekering is de computer vaak wereldwijd verzekerd. Wanneer dit niet standaard zo is (maar bijvoorbeeld enkel binnen Europa), is er voor de klant vaak de keuze om dit als aanvulling te kiezen. Het is echter mogelijk dat er aan deze verzekering een eigen risico verbonden is. Een eigen risico van bijvoorbeeld €40,00 houdt in dat de eigenaar van de laptop zelf reparatiekosten betaalt wanneer die minder bedragen dan deze €40,00. De kosten voor een laptop die schade heeft opgelopen en voor €65,00 gerepareerd moet worden, worden in dit geval dus wel gedekt.

Naast een laptopverzekering is er nog een alternatief om uw laptop te beschermen tegen beschadigingen: de buitenhuisverzekering. Wanneer u hiervoor kiest, wordt er meer van uw bezit verzekerd dan enkel uw laptop. Ook een telefoon, camera of tablet kunnen onder deze verzekering vallen. Bij een buitenhuisverzekering is soms ook in te stellen welke kostbaarheden u hier onder wilt laten vallen, afhankelijk van de verzekeraar. Hoe meer producten u onder de buitenhuisverzekering wilt laten vallen, des te hoger de premie die u betaalt. Wanneer u alleen uw laptop wilt laten verzekeren, liggen de prijzen ongeveer even hoog als die van een ‘reguliere’ laptopverzekering. Echter zijn er vaak voorwaarden verbonden aan het afsluiten van een buitenhuisverzekering. Bij sommige aanbieders als OHRA of Aegon kan deze bijvoorbeeld enkel afgesloten worden in combinatie met een inboedelverzekering, waarmee schade of verlies van uw bezit binnenhuis gedekt wordt. Er kan dan worden gekozen voor een buitenhuisverzekering als aanvulling, voor extra premie. In dit geval is uw laptop dan zowel binnen- als buitenhuis én op reis beschermd tegen schade of diefstal.

De voorwaarden van een verzekeraar kunnen ook stellen dat de verzekerde producten, zoals hier de laptop, boven een bepaalde waarde moeten zitten. Wanneer de minimale waarde verbonden aan een buitenhuisverzekering bijvoorbeeld €200,- bedraagt, betekent dit dat schade aan uw laptop pas gedekt wordt als de waarde van de computer boven de €200,00 ligt.

Waarom kiezen voor uw laptopverzekering

  • 14 dagen bedenktijd
  • Aankoop bedrag terug
  • Snell en goede service
  • Goede service
  • Verkozen tot beste laptopverzekering

admin

Related Posts

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

05 apr, 2019

Verzekeringen zijn er dan ook in alle soorten en maten.…

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

05 apr, 2018

Ieder jaar rond december en januari is het spannend voor…

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

03 apr, 2017

Een uitvaartverzekering is een bijzonder nuttige verzekering, omdat u er…

wat kost een camperverzekering per jaar

wat kost een camperverzekering per jaar

07 nov, 2016

Bij een camperverzekering gaat het niet alleen om de camper,…