Sparen is altijd een verstandige keuze!

Voordelen van Internetsparen

Zoals de meeste mensen wel weten komt men altijd voor een onverwachte uitgave te staan, dan is het altijd lekker om dat makkelijk te kunnen betalen. Sparen is een financiële zekerheid.

Sparen is niet altijd even makkelijk, daarom hebben wij voor uw een paar spaartips op een rijtje gezet. Om het wat makkelijker te maken.

  • Zorg dat u een overzichtelijk boekhouding heeft. Als u precies weet waar u geld aan uitgeeft en waar u geld aan overhoudt, kunt u het beste inschatten hoeveel u per maand kan sparen.
  • Spaar nooit meer dan u kan missen. Als u meer spaart dan u eigenlijk kan missen, komt het gevaar dat u aan het eind van de maand geld opneemt van uw spaarrekening. Hierdoor zal uw spaarsaldo nooit gezond groeien.
  • Als u vakantiegeld of een 13e maand salaris ontvangt, is het verstandig om hier ook een deel van te sparen. Veel mensen zien dit als een soort “bonus” maar in principe hoort dit bij uw inkomen.
  • Als u uw geld voor een langere termijn kunt missen, denk hierbij aan een aantal jaren, is het verstandig om een deposito rekening te openen. Als u kiest voor een deposito rekening krijgt u een hogere rente en dus een hogere spaarrekening.

Deposito en internet sparen, wat houdt dat in?

U heeft er vast wel eens van gehoord op tv, deposito sparen tegen een hoge rente.

Maar wat houdt dat precies in? Deposito betekend officieel in bewaring brengen bij een bank. Dat betekend dus dat je je spaargeld veilig onderbrengt bij een bank. Dat doe je in principe met sparen ook, maar wat is dan het verschil? Bij een Deposito spaarrekening zet je je geld voor langere tijd weg. Je kan dan, in tegenstelling tot een “normale” spaarrekening, voor een bepaalde tijd niet bij je geld. Deze periode bestrijkt meestal een periode van 1,5 of 10 jaar. De reden dat banken deze manier van sparen waarderen komt voort uit de zekerheid die een deposito bied. De bank weet op deze manier dat ze jou geld voor een lange periode mogen beheren. Deze manier van sparen biedt een bank graag aan, daarom zijn de rentevergoedingen vaak een stuk hoger dan bij  “ normale” spaarrekeningen.

Is deposito sparen iets voor u?

Dat hangt af van de manier van sparen die u graag wilt toepassen. Als u altijd toegang tot uw spaarrekening wilt behouden is een deposito niet slim om te nemen, je kan immers voor een bepaalde periode niet bij uw geld. Als u zeker weet dat u uw spaargeld voor een langere periode niet nodig heeft ( dus 1 jaar of langer) dan is het verstandig om een deposito spaarrekening te openen, de rente vergoeding is namelijk een stuk hoger dan op een “normale” spaarrekening.

De nieuwe manier van sparen is internetsparen. Waarom is internetsparen zo populair?

Makkelijk, duidelijk en altijd bereikbaar.

Sparen via het internet is zo populair geworden omdat de toegankelijkheid erg groot is. Met deze manier van sparen kunt u altijd en overal bij uw spaargeld. Dit is voor de meeste spaarders een prettig gevoel omdat ze weten dat hun geld veilig is. Een andere reden voor de populariteit van internetsparen komt voort uit de mooie en hoge rentes die verstrekt worden door de  “internetbanken”. Omdat internetsparen veel minder werkzaamheden met zich meedraagt, kunnen banken het zich veroorloven om een hogere rente te verstrekken. Voordat u een spaarrekening afsluit via internet is het wel van belang dat u de voorwaarden goed leest. Er zijn enkele banken die een vergoeding vragen voor elke opname van de spaarrekening.

Hoogste Rente Spaarrekeningen vergelijken

Bent u van plan om te sparen? Daar zet u een goede stap….  Sparen is in deze periode van Financiële onzekerheid en crisis het beste wat u kunt doen. Zoals u wellicht weet zijn er vele manieren van sparen, denk bijvoorbeeld aan kwartaal sparen, deposito sparen en vrij opneembaar sparen. Al deze verschillende vormen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Waar u waarschijnlijk naar op zoek bent zijn de rentestanden van deze verschillende spaarrekeningen. Er zit momenteel veel verschil in deze markt. Veel bedrijven bieden hoge rentes aan, en andere weer minder. Door deze gang van zaken is het moeilijk om de juiste spaarrekening te kiezen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan bij verschillende aanbieders om te kijken welke de beste rentes geeft en welke voor u de juiste keuze is.


admin

Related Posts

Een op de vijf mensen heeft geen spaargeld

Een op de vijf mensen heeft geen spaargeld

09 aug, 2018

Uit een uitgebreid onderzoek is een schokkend resultaat naar voren…

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

10 apr, 2017

Geld lenen kan heel eenvoudig door via internet een offerte…

Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

26 apr, 2019

3 verschillende redenen om te sparen Hoewel de rente bij…

Is Internet sparen voordelig?

Is Internet sparen voordelig?

28 nov, 2016

Voordelen van Internetsparen Internetsparen kan zeer voordelig zijn; er is…