Reisverzekering

Home /

U gaat op vakantie. U weet al waarheen, u weet misschien ook wel voor hoe lang en ook wat uw plannen zijn op de plaats van bestemming. Nu wilt u de risico’s die met deze reis gepaard gaan verzekeren met een reisverzekering. Welke risico’s zijn dat en welke reisverzekeringen zijn hiervoor?

Hoe lang gaat u op reis?

De lengte van uw reis bepaalt in eerste instantie of u een gebruikelijke reisverzekering kunt afsluiten. Reisverzekeringen verzekeren namelijk alleen reizen met een maximale duur. Die verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de zestig en negentig dagen.

Gaat u langer op reis, heeft u een ander soort verzekering nodig: een lang op reis verzekering of Wereldreisverzekering. Blijft uw reis binnen de perken die zijn gesteld door een gewone reisverzekering, kunt u uit het grote aanbod van deze reisverzekeringen een keuze maken.

Waar gaat u heen en wat gaat u doen?

doorlopende reisverzekering nodigOm te bepalen hoe u deze reisverzekering samenstelt, moet u kijken naar uw reisbestemming en de activiteiten die u tijdens uw reis gepland heeft. De bestemming bepaalt de geografische dekking van uw reisverzekering: Europa of Wereld, soms heeft u zelfs nog de keuze uit Nederland en Benelux.

De activiteiten tijdens uw reis bepalen of u genoeg heeft aan een basisdekking of dat u aanvullende dekkingen wilt mee verzekeringen. De basisdekking is verschillend per verzekeraar, maar bestaat doorgaans uit bagage, noodhulp, buitengewone kosten en aansprakelijkheid. Medische kosten moet u vaak apart meeverzekeren.

Dit is verstandig als deze nog niet volledig zijn verzekerd binnen uw zorgverzekering. Reist u met eigen vervoer, kunt u voertuighulp meeverzekeren. Gaat u op wintersport of gaat u een andere risicosport beoefenen, dan kunt u de extra risico’s die dit met zich meebrengt ook verzekeren met een wintersport reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Naast de inhoudelijke invulling van de reisverzekering, moet u ook een keuze maken tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Deze keuze is afhankelijk van de lengte van uw reis en van het aantal keren per jaar dat u op reis gaat. Gaat u lang of vaker op reis, is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk gunstiger dan een kortlopende.

Het is verstandig voor uzelf na te gaan hoeveel dagen u in een jaar verwacht op reis te zijn en op basis daarvan te berekenen of u verstandig doet aan een doorlopende reisverzekering. Het kan heel wat geld besparen.