Persoonlijke lening of doorlopend krediet.

persoonlijke lening

Leer het verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet kennen. De rente bij een persoonlijke lening staat vast en bij doorlopend krediet is het variabel. Bij een persoonlijke lening krijg je het geld direct op je rekening en bij een doorlopend krediet niet. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan verder.

Geld lenen.

Lening wordt regelmatig krediet genoemd. Dat lenen altijd geld kost, is bij iedereen bekend. Wanneer je geld leent moet je deze ook op tijd aflossen. Doe je dat niet dan kom je voor extra financiële problemen te staan. Beide leningen, zowel lenen op krediet als persoonlijk lenen, hebben voordelen. Die voordelen en natuurlijk ook de nadelen moet je goed afwegen, voordat je akkoord gaat. Vraag altijd vooraf offertes aan bij verschillende leningverstrekkers en vergelijk deze. Uiteindelijk kies je die voor jouw het voordeligste is. Wil je meer informatie over soorten leningen? Lees dan hierover uitgebreide informatie op nibud.nl.

doorlopend krediet

Snel geld lenen.

Snel geld lenen kan tegenwoordig makkelijk online. Laat je niet verleiden tot een impulsieve lening aanvraag. Vergelijk de onderlinge rentes van de aanbieders en controleer de betrouwbaarheid van de aanbieder. Is de leningverstrekker aangesloten bij het (AFM) Autoriteit Financiële Markten? Je kunt ook kiezen voor een minilening dat scheelt lastige contracten. Een minilening is snel geregeld. Wanneer je online je gegevens correct hebt ingevuld en je uiteindelijk een akkoord krijgt, staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Ben je nieuwsgierig geworden naar een minilening en wil je daar meer over weten?

Lening aanvragen.

Wil je een lening aanvraag doen anno 2019? Dan is het verstandig om je over de huidige mogelijkheden te laten informeren. Werk je graag met een stappenplan? Begin dan met websites te bekijken en vraag offertes aan van verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk deze met elkaar wat betreft kosten en rente. Tegenwoordig kun je in het algemeen bij elke aanbieder via mobiel offerte aanvragen. Je kunt deze op je gemak doorlezen wanneer het je uitkomt. Nederland kent verschillende hulpinstanties die je graag van advies voorzien, wat betreft een lening aanvragen. Informatie over deze hulpinstanties vind je op www.bankr.nl samen met nog meer duidelijke informatie over het aanvragen van een lening.

Mogelijkheden tot aflossen.

Kredietverstrekkers houden rekening met de wensen van de klant. Dat moet ook wel, want het aflossen moet uiteraard mogelijk blijven. Je kunt schulden beter vermijden, leen geld passend bij je situatie. Voor mensen die weinig geld hebben, is er een sociale lening. De sociale lening heeft speciale voorwaarden wat betreft het aflossen en de rente. Hierdoor is het voor de wat armere mensen makkelijker gemaakt om toch een lening af te sluiten. Voor oudere mensen bestaat er een pluskrediet. Het gaat dan gewoonlijk om de leeftijdsgroep van 60- tot 65 jaar. Hierbij is er vooral rekening gehouden met de looptijd.

lening aanvragen

Verschillen tussen lenen met (doorlopend) krediet en persoonlijk lenen.

De verschillen tussen deze beide leenvormen worden voor de duidelijkheid hieronder neergezet.

Lenen met (doorlopend) krediet:

  • flexibele vorm van lenen
  • tussentijds geld op kunnen nemen
  • boetevrij aflossen
  • rente betaal je alleen over het openstaande bedrag
  • flexibele rente en looptijd

Persoonlijk lenen:

  • vast maand- en leenbedrag
  • vaste rente en looptijd
  • rente betalen over het gehele leenbedrag
  • tussentijds geen geld op kunnen nemen
  • boetevrij aflossen

Wanneer je kiest voor persoonlijk lenen dan leen je eenmalig een bedrag. Een handige keuze bij een verbouwing of bij het kopen van een nieuwe auto. Het persoonlijk lenen geeft duidelijkheid, geen verrassingen tussendoor of achteraf. Je weet vooraf wat het maandelijkse bedrag is wat je moet aflossen en de rente blijft altijd gelijk.

Bij lenen met (doorlopend) krediet kan de rente zowel dalen als stijgen. Daar heb je geen overzicht over. Je mag de lening altijd eerder boetevrij aflossen. Het is een lening die fijn is wanneer je extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor de studie van je kind. Het voordeel van deze leenvorm is dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag.

geld lening

Vergelijken van lening aanbieders.

De rente en de kosten per lening schelen nogal wat betreft leenaanbieders. Hoe weet je welke lening het beste bij je past? Het beste is natuurlijk eerst te sparen. Mocht dit niet lukken, dan kom je er mogelijk niet onderuit om te lenen. Bij het kiezen van een lening moet je vooral op de rente letten. Je kunt online een duidelijk overzicht krijgen van de verschillen in rentes bij verschillende lening aanbieders. Daar vind je niet alleen de verschillen tussen rentes, maar ook tussen de maandelijkse kosten. Bovendien kun je een lening daar direct online aanvragen.

Grip op je financiële toekomst.

Voor veel mensen is het gewoonlijk maandelijkse een worsteling om rond te komen. Onverwachte situaties komen ongelegen en huizen moeten onderhouden worden, kinderen moeten leren. Vergeet niet de vechtscheidingen, je huis niet kwijtraken en daardoor met een dubbele hypotheek komen te zitten. Allemaal financiële situaties die je boven het hoofd groeien. Hoe kun je daar uiteindelijk weer grip op krijgen? Kennis is een goede start. Leer het leenstelsel goed begrijpen, dan weet je hoe je het beste kunt lenen. Door kennis te verzamelen kun je eenvoudiger een overzicht houden over je financiële situatie. Leer het verschil kennen tussen een (doorlopend) krediet en de persoonlijke leenvorm. Kennis over het verschil tussen beiden, maakt de keus uiteraard eenvoudiger voor je. Het is verstandig om alleen te lenen wanneer je een concreet doel hebt. Wees bij het aangaan van een lening goed voorbereid, zodat je de verstandigste keuze maakt. Weet waar je voor tekent bij het afsluiten van een lening. Je kunt er jarenlang aan vast zitten. Kies dus bewust en laat je niet overrompelen door onbetrouwbare leenaanbieders. Je kunt op de website van de Autoriteit Financiële Markten online leenaanbieders controleren.

 


admin

Related Posts

De verschillende soorten leningen?

De verschillende soorten leningen?

14 dec, 2017

Bij een geldlening gaat een partij (persoon of organisatie) met…

Informatie over Achtergestelde lening

Informatie over Achtergestelde lening

27 mei, 2018

Wat is een achtergestelde lening? Een achtergestelde lening is een…

Soepel Geld Lenen via Internet.

Soepel Geld Lenen via Internet.

18 nov, 2017

Soepel geld lenen houdt in dat u op een snelle…

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

06 mei, 2019

Bent u op zoek naar een duurzame reisverzekering of annuleringsverzekering? De…