Maximale looptijd lening op afbetaling.

laptopverzekering

maximale lening

Je kunt op vele websites van kredietverstrekkers en banken berekenen hoeveel je bij de betreffende leningaanbieder maximaal kunt lenen. Wat zij hiervoor van jou nodig hebben zijn je persoonlijk gegevens, woonlasten en inkomsten. Ook je burgerlijke stand en leeftijd kunnen belangrijke factoren zijn. Je moet zelf echter goed in de gaten houden of de maximale lening ook overeenkomt met de werkelijkheid. Het kan namelijk bij elke aanbieder verschillen hoeveel je maximaal kunt lenen.

Voor het berekenen van een maximale lening hebben veel aanbieders speciale rekenprogramma’s op hun website staan. Daarbij zijn de globale gegevens die je invult belangrijk en niet alle uitgaven die je nu of in de toekomst zult hebben. Hierdoor kan je in de problemen komen door het bedrag dat je volgens de kredietverstrekker maximaal kunt lenen. De aanbieding houdt namelijk geen rekening met toekomstige uitgaven zoals; een nieuwe tv, wasmachine, auto of toekomstige studiekosten of vermindering van het inkomen. In tegenstelling tot hun concurrenten leggen veel aanbieders van leningen andere accenten op de ingevulde gegevens. Zo kunnen bijvoorbeeld bij de ene aanbieder je maandlasten de doorslag geven, terwijl de ander meer op je inkomen let.

Bij elke berekening zijn rentepercentage, looptijd en het leenbedrag erg belangrijke factoren. Je kunt beter de berekening omdraaien om niet in de schulden te komen. Wanneer je eerst bepaald hoeveel maandelijkse lasten je kunt dragen voor de lening, kun je daarna aan de hand van de looptijd en het rentepercentage bekijken op welk maximale leenbedrag je uitkomt. Je moet hierbij wel goed rekening houden met het doel van de lening. Leen je bijvoorbeeld voor een auto, terwijl je over twee jaar alweer een nieuwe wilt hebben, dan heb je niks aan een looptijd van vijf jaar. Je zit dan namelijk bij de aanschaf van een nieuwe lening nog steeds aan de lopende lening vast. Door de looptijd van twee jaar is het ook mogelijk dat het maximale leenbedrag per aanbieder verschilt.

Het is ook afhankelijk van de soort lening die je wil afsluiten, wat het maximale leenbedrag is. Hier zijn verschillende aflossingsbedragen, verschillende soorten rente (variabel of vast) en ook verschillende voorwaarden verbonden. Hierdoor is niet elke maximale lening in iedere situatie verstandig. Het kan ook voorkomen dat de berekening niet met het werkelijke bedrag dat je kunt lenen overeenkomt. Bij het aanvragen van een lening moeten er meer gegevens ingevuld worden, waardoor het aflossingsbedrag of het maximale leenbedrag beïnvloedt kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld geen vast dienstverband hebt, stelt een kredietverstrekker vaak strengere voorwaarden. Vraag ook offertes aan en vergelijk deze op overeenkomst en voorwaarden en bereken dus niet alleen maar de maximale lening. Het is vaak slimmer om te lenen op basis van één salaris in plaats van twee, om grote problemen te voorkomen. Wanneer één salaris in het huishouden mocht wegvallen, kom je minder snel in de problemen.

Je kunt altijd de speciale NIBUD risicometer test doen, voor maximale zekerheid. Deze test is bedoelt voor verantwoord lenen zonder schulden.


admin

Related Posts

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

03 feb, 2018

Wat is er nu mooier dan om een kind te…

De beste kredietkaart voor studenten.

De beste kredietkaart voor studenten.

13 dec, 2018

Aan bepaalde financiële dienstverleningen zijn een reeks voorwaarden verbonden. Op…

Krediet of een lening aanvragen?

Krediet of een lening aanvragen?

12 nov, 2016

Doe uw voordeel met het internet ! In tegenstelling tot…

Het hergroeperen van kredieten en vergelijken.

Het hergroeperen van kredieten en vergelijken.

19 mrt, 2017

Na een aantal jaren kan het voorkomen dat u meerdere…