Leningen op maat

studiefinanciering aanvragen

Banken, verzekeraars en kredietverstrekkers zorgen er steeds meer voor dat ze beter aansluiten bij de wens van hun cliënten. Leningen worden steeds vaker op maat gemaakt. Hoewel de basis van de meeste leningen gelijk is, kunnen de kleine verschillen van belang zijn voor de doelgroep in kwestie.

Leningen

Het idee bij een lening is dat je een bepaald bedrag leent, dat je gedurende een afgesproken looptijd af zult lossen. Omdat de bank hier ook aan wil verdienen, zal je ook rente moeten betalen over het openstaande bedrag. Daardoor zal een lening je altijd geld kosten, in plaats van opleveren. Maar juist met die factoren kan een lening worden veranderd.

Pluskrediet

Het pluskrediet is een lening die bedoeld is voor oudere mensen, doorgaans mensen tussen de 60 en 65 jaar. Omdat de looptijd en de aflossing bij een gewone lening een risico kunnen zijn, is juist daar rekening mee gehouden bij deze lening.

Sociale lening

Omdat het voor armere mensen niet zo makkelijk is om een lening af te sluiten, is de sociale lening bedacht. Deze lening heeft haar voorwaarden rondom aflossing en rente zo veranderd, dat hij voor armere mensen makkelijker af te sluiten is.

Studentenlening

Ook voor studenten is een speciale lening ontwikkeld. De meest gunstige studentenlening vind jij bij het DUO, maar ook banken leggen zich steeds meer toe op deze leenvorm. Een studentenlening is meestal laag wat aflossing en rente betreft, totdat de student een eigen inkomen heeft.


admin

Related Posts

Krediet of een lening aanvragen?

Krediet of een lening aanvragen?

12 nov, 2016

Doe uw voordeel met het internet ! In tegenstelling tot…

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

03 feb, 2018

Wat is er nu mooier dan om een kind te…

Besparen door middel van vergelijkingswebsites

Besparen door middel van vergelijkingswebsites

14 jan, 2017

Eenvoudig besparen door te vergelijken Flink geld besparen vergelijkingswebsites, dat…

Administratie uitbesteden: dit zijn de voordelen.

Administratie uitbesteden: dit zijn de voordelen.

02 jan, 2019

De meeste ondernemers vinden het bijhouden van de administratie geen…