Leningen op maat

studiefinanciering aanvragen

Banken, verzekeraars en kredietverstrekkers zorgen er steeds meer voor dat ze beter aansluiten bij de wens van hun cliënten. Leningen worden steeds vaker op maat gemaakt. Hoewel de basis van de meeste leningen gelijk is, kunnen de kleine verschillen van belang zijn voor de doelgroep in kwestie.

Leningen

Het idee bij een lening is dat je een bepaald bedrag leent, dat je gedurende een afgesproken looptijd af zult lossen. Omdat de bank hier ook aan wil verdienen, zal je ook rente moeten betalen over het openstaande bedrag. Daardoor zal een lening je altijd geld kosten, in plaats van opleveren. Maar juist met die factoren kan een lening worden veranderd.

Pluskrediet

Het pluskrediet is een lening die bedoeld is voor oudere mensen, doorgaans mensen tussen de 60 en 65 jaar. Omdat de looptijd en de aflossing bij een gewone lening een risico kunnen zijn, is juist daar rekening mee gehouden bij deze lening.

Sociale lening

Omdat het voor armere mensen niet zo makkelijk is om een lening af te sluiten, is de sociale lening bedacht. Deze lening heeft haar voorwaarden rondom aflossing en rente zo veranderd, dat hij voor armere mensen makkelijker af te sluiten is.

Studentenlening

Ook voor studenten is een speciale lening ontwikkeld. De meest gunstige studentenlening vind jij bij het DUO, maar ook banken leggen zich steeds meer toe op deze leenvorm. Een studentenlening is meestal laag wat aflossing en rente betreft, totdat de student een eigen inkomen heeft.


admin

Related Posts

Besparen door middel van vergelijkingswebsites

Besparen door middel van vergelijkingswebsites

14 jan, 2017

Eenvoudig besparen door te vergelijken Flink geld besparen vergelijkingswebsites, dat…

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

21 apr, 2017

Als het echt niet lukt om snel een lening te…

De beste kredietkaart voor studenten.

De beste kredietkaart voor studenten.

13 dec, 2018

Aan bepaalde financiële dienstverleningen zijn een reeks voorwaarden verbonden. Op…

Maximale looptijd lening op afbetaling.

Maximale looptijd lening op afbetaling.

10 aug, 2017

Je kunt op vele websites van kredietverstrekkers en banken berekenen…