Leningen op maat

studiefinanciering aanvragen

Banken, verzekeraars en kredietverstrekkers zorgen er steeds meer voor dat ze beter aansluiten bij de wens van hun cliënten. Leningen worden steeds vaker op maat gemaakt. Hoewel de basis van de meeste leningen gelijk is, kunnen de kleine verschillen van belang zijn voor de doelgroep in kwestie.

Leningen

Het idee bij een lening is dat je een bepaald bedrag leent, dat je gedurende een afgesproken looptijd af zult lossen. Omdat de bank hier ook aan wil verdienen, zal je ook rente moeten betalen over het openstaande bedrag. Daardoor zal een lening je altijd geld kosten, in plaats van opleveren. Maar juist met die factoren kan een lening worden veranderd.

Pluskrediet

Het pluskrediet is een lening die bedoeld is voor oudere mensen, doorgaans mensen tussen de 60 en 65 jaar. Omdat de looptijd en de aflossing bij een gewone lening een risico kunnen zijn, is juist daar rekening mee gehouden bij deze lening.

Sociale lening

Omdat het voor armere mensen niet zo makkelijk is om een lening af te sluiten, is de sociale lening bedacht. Deze lening heeft haar voorwaarden rondom aflossing en rente zo veranderd, dat hij voor armere mensen makkelijker af te sluiten is.

Studentenlening

Ook voor studenten is een speciale lening ontwikkeld. De meest gunstige studentenlening vind jij bij het DUO, maar ook banken leggen zich steeds meer toe op deze leenvorm. Een studentenlening is meestal laag wat aflossing en rente betreft, totdat de student een eigen inkomen heeft.


admin

Related Posts

Waarop moet je zeker letten

17 aug, 2016

Ga je een lening afsluiten? Dan is het verstandig om…

Het hergroeperen van kredieten en vergelijken.

Het hergroeperen van kredieten en vergelijken.

19 mrt, 2017

Na een aantal jaren kan het voorkomen dat u meerdere…

Waarom een beroep doen op een vertaalbureau Duits?

Waarom een beroep doen op een vertaalbureau Duits?

09 sep, 2019

Als ondernemer zult u op een zeker ogenblik uw zaak…

Wij geven u ook informatie over huurtoeslag aanvragen

Wij geven u ook informatie over huurtoeslag aanvragen

30 apr, 2018

En over u huurtoeslag moet berekenen. De huurtoeslag is een…