Lening op maat met een Rentekrediet.

Het rentekrediet is een vorm van krediet waarbij u de eerste periode van het krediet enkel de rente betaalt. U hoeft dus nog niets af te lossen in het begin. Deze vorm van krediet komt vaak voor bij mensen die weten dat ze de aankomende periode niet erg ruim in de financiën zitten.

Vaak hebben zij na verloop van tijd meer bestedingsruimte en kunnen ze dan makkelijker het krediet aflossen. In dit soort gevallen betalen zij dus in het begin enkel rente en beginnen ze met aflossen op het moment dat ze zich dat ook makkelijker kunnen veroorloven.

Voordelen

De voordelen zijn dat je de eerste periode dus lage maandlasten hebt omdat je niet direct begint met het aflossen van het krediet. Je betaalt in het begin alleen de rente over het bedrag. Daarnaast kunt u wel gewoon boetevrij aflossen mocht u daartoe in staat zijn en kunt u dit bedrag ook weer eenvoudig opnemen mocht dat nodig zijn.

Kosten

De kosten van uw rentekrediet bestaan uit twee componenten, rente en aflossing. De rente is vanzelfsprekend variabel, het is een percentage van het opgenomen bedrag en verandert dus ook als u een aflossing hebt gedaan. De aflossing is gewoon een vast bedrag per maand, waarmee u begint als de aflossingsvrije periode is afgelopen. Deze periode wordt vastgesteld bij het afsluiten van het rentekrediet. Meestal is dit tussen de 1-2% van het totale krediet.


Tags :

admin

Related Posts

Een klein bedrag lenen en direct op je rekening gestort.

Een klein bedrag lenen en direct op je rekening gestort.

10 okt, 2018

Het is makkelijk dan je misschien denkt. Er zijn namelijk…

Een lening oversluiten kan geld uitsparen

Een lening oversluiten kan geld uitsparen

24 feb, 2018

Geld lenen is een dure aangelegenheid. Als je een jaar…

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

09 dec, 2018

Als geld lenen voor bijvoorbeeld een wasmachine nodig is, dan…

Goedkoop lenen voor alleenstaanden

Goedkoop lenen voor alleenstaanden

21 dec, 2016

Als u geld gaat lenen wilt u natuurlijk goedkoop geld…

alle leningen