Je zorgverzekering vergelijken in 3 simpele stappen

zorgverzekering in 2018

aanvullende verzekeringenJe zorgverzekering kan goedkoper. Werd er in voorgaande jaren door zo’n miljoen mensen gekozen voor een nieuwe zorgaanbieder voor het nieuwe jaar, de verwachting is dat dit dit jaar nog veel hoger zal zijn. Dankzij de verlaagde tarieven is de strijd nu echt losgebarsten en is er nu serieus veel geld te besparen. Zorgverzekering vergelijken loont!

Stap 1. Vergelijk alle zorgverzekeringen in onze overzichtelijke tabel. Bereken je premie en bekijk de voorwaarden.

Stap 2. Kies de juiste zorgverzekering Wij bieden zelf geen zorgverzekeringen aan, maar helpen jou juist bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Stap 3. Sluit de zorgverzekering eenvoudig online af. Benieuwd naar meer achtergrond informatie.

Opzeggen en overstappen van je zorgverzekering, hoe werkt dat?

Het opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan elk jaar vanaf medio november. Je oude verzekering moet je vóór 1 januari opzeggen en je nieuwe verzekering sluit je vóór 1 februari af. Je bent dan met terugwerkende kracht verzekerd bij je nieuwe zorgverzekeraar. Zorgverzekeringvergelijken123.nl legt uit hoe het opzeggen en overstappen naar een andere goedkopere verzekeraar werkt.

Opzeggen

De zorgverzekering – let wel: de basisverzekering – kent een looptijd van één kalenderjaar. In principe kun je dus ook maar één keer per jaar je zorgverzekering opzeggen. Het beëindigen van je oude verzekering kun je het beste doen wanneer je een overeenkomst hebt met een nieuwe zorgverzekering. Want, wens je een aanvullende verzekering dan loop je het risico dat een verzekeraar je niet als klant wenst. Een aanvullende verzekering kent immers geen acceptatieplicht zoals de basisverzekering. Voor een basisverzekering mag namelijk geen enkele ziektekostenverzekeraar je weigeren. Zeg je je zorgverzekering op? Geef dan ook duidelijk aan welke verzekering je opzegt. Je basisverzekering, aanvullende verzekering of beiden.

Zelf opzeggen óf laten doen

Je kunt ervoor kiezen zelf je zorgverzekering op te zeggen. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk dat automatisch door je nieuwe ziektekostenverzekeraar te laten doen. Hierover hebben verzekeraars onderling namelijk afspraken gemaakt. Voorwaarde om van deze opzegservice gebruik te maken, is dat je je voor 1 januari bij een nieuwe verzekeraar aanmeldt. Kies je ervoor zelf je zorgverzekering op te zeggen? Doe dat schriftelijk en houd met het versturen van de opzeggingsbrief rekening met de feestdagen in december.

Opzeggen aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering opzeggen, is trouwens niet gebonden aan een bepaalde periode in het jaar. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van een verzekeraar kun je dus ook in de loop van het jaar je aanvullende verzekering kiezen, opzeggen en/of overstappen. Daarbij komt dat je je aanvullende verzekering en basisverzekering niet bij dezelfde verzekeringsmaatschappij hoeft af te sluiten. Indien je hier gebruik van wilt maken, informeer dan wel goed naar de voorwaarden van je nieuwe verzekeraar.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Normaal gesproken mag je één keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarbij je tussentijds mag wisselen van zorgverzekeraar, namelijk:

– Bij het afsluiten van een collectieve verzekering als je van werkgever verandert;
– Afzwaaien uit militaire dienst;
– Wanneer je 18 jaar wordt in het lopende kalenderjaar;
– In het buitenland hebt gewoond en in Nederland gaat wonen;
– Wanneer je verzekeringsplichtig bent, maar geen zorgverzekering hebt;
– Als je belastingplichtig bent in Nederland, maar in het buitenland woont.

De goedkoopste zorgverzekering zoeken

Via de Zorgverzekering vergelijkingstool zoek en vind je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering die bij je persoonlijk past. Wij vergelijken namelijk dagelijks de verschillende zorgverzekeraars, hun pakketten en polisvoorwaarden met elkaar. Welke zorgverzekeraars hebben de laagste premie en zijn dus het goedkoopst? Zullen de kosten voor je zorgverzekering dalen. Werd er in voorgaande jaren door zo’n miljoen mensen gekozen voor een nieuwe zorgaanbieder voor het nieuwe jaar, de verwachting is dat dit dit jaar nog veel hoger zal zijn. Dankzij de verlaagde tarieven is de strijd nu echt losgebarsten en is er nu serieus veel geld te besparen.

Kijk hier voor een overzicht van de voordeligste aanbieders van zorgverzekeringen. Gekeken is naar de basisverzekering maand/jaar premie. Zodra deze gegevens bekend zijn zullen deze hieronder worden ingevuld. Een aantal zijn al bekend. Voor aanvullende verzekeringen klik je op de aanbieder in de tabel. Neem de proef op de som en zoek direct online naar de meest aantrekkelijk geprijsde zorgverzekering.


admin

Related Posts

Vind de goedkoopste zorgverzekering met korting!

Vind de goedkoopste zorgverzekering met korting!

18 jan, 2017

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te…