Is huurkoop mogelijk met een Bkr notering?

huurkopen
no comments Huurkoop

Een BKR notering heeft vervelende gevolgen. Met deze notering kan namelijk moeilijker geld geleend worden waardoor ook het huurkopen van een auto moeilijker gaat. Voor het kopen van een auto is namelijk een groot bedrag nodig dat vaak niet voorhanden is. Hierdoor biedt een lening afsluiten voor een huurkoop de uitkomst. Echter wordt dit juist belemmerd door de BKR notering. Toch is het mogelijk een auto te huurkopen wanneer iemand een BKR-notering heeft. Autodealers schieten hierbij graag te hulp voor de klant.

Het huurkopen van een auto gebeurt in de meeste gevallen bij de autodealer. Doordat autodealers graag een auto verkopen zullen zij er alles aan doen om een auto te verkopen. Zo zullen zij zich dus ook vaak niet aansluiten bij het BKR, omdat zij daardoor minder verkopen zullen hebben. De autodealers zijn bereid om een financiering voor de klant te regelen, zodat zij toch een auto bij hun zullen kopen. Hier kan dus mooi gebruik gemaakt van worden wanneer er een auto gekocht moet worden, maar er toch een BKR-notering is.

huurkopen

Voorwaarden bij huurkoop

Het huurkopen van een auto met een BKR-notering is dus zeer eenvoudig en kan bij de meeste autodealers ook gewoon gedaan worden. Vaak hoeft de koper niet veel moeite te doen om de financiering van de auto rond te krijgen. De autodealers zullen namelijk zelf zo veel mogelijk de moeite uit handen nemen bij de klanten, zodat deze sneller een auto kan huurkopen bij hen. Het uit de handen nemen van alle moeite betekent niet dat de klant niet hoeft op te letten. De klant moet namelijk wel goed de voorwaarden doorlezen van de huurkoop. Wanneer de klant dit niet doet kan deze voor vervelende gevolgen komen te staan. Zo kan het zijn dat autodealers en zeer hoog rentepercentage rekenen. Veel autodealers hanteren een redelijk rentepercentage voor het lenen van een bedrag voor het huurkopen van een auto, maar er zijn er een aantal die een zeer hoog rentepercentage hiervoor rekenen. Daarnaast kunnen andere voorwaarden verschillen. Zo zullen de looptijd en het maandelijks te betalen bedrag bij de verschillende autodealers verschillend zijn.

Wanneer iemand een auto gaat huurkopen moet er ook gekeken worden naar de opties die er zijn. Zo kan er gekozen worden voor een nieuwe of een tweedehands auto. Beiden hebben voordelen. Zo zal de nieuwe van betere kwaliteit zijn. Toch zal de prijs van een nieuwe auto veel hoger zijn tegenover de prijs van een tweedehands auto. Hierdoor zal de hoogte van de totale lening ook veel hoger uitvallen. Toch zal dit geen verschil maken wanneer er sprake is van een BKR-notering. De autodealer zal hoe dan ook proberen te helpen met het afsluiten van een lening zodat de klant over kan gaan op het huurkopen van de auto.

Wat je nog niet wist over Huurkoop bij auto’s? Hieronder de volgende vier feiten over Huurkoop bij auto’s.

1. Weten waar je aan toe bent
Bij Huurkoop weet u goed waar u aan toe bent wat betreft het financieren van je auto.
Huurkoop is ook in 2011 nog steeds de meeste klassieke en ook meest populaire manier om uw auto te financieren. De kracht van huurkoop (huurkoop wordt ook wel ‘gespreide betaling’ genoemd), is dat u precies weet waar u aan toe bent.

2. Huurkoop is lenen.
Huurkoop is een vorm van lenen die object gebonden is. Huurkoop is dus een leenvorm die gekoppeld is aan de auto van uw keuze gebonden is. U kunt het geleende geld van uw autodealer dus alleen voor de financiering van uw toekomstige dealeroccasion gebruiken. Huurkoop wordt ook wel autokrediet genoemd.

3. Geen jarenlange aflossing
Huurkoop betekent geen jarenlange aflossingen. Dit wil zeggen dat Huurkoop een kredietvorm is waarbij u maandelijks een vast bedrag aan aflossing betaalt over een looptijd van 12, 18 maanden of meer. De vaste maandbedragen zijn altijd variabel, dat houdt in dat deze vaste maandbedragen kunnen worden afgestemd op uw beschikbare budget. Hierdoor kunt u nimmer in financiele problemen komen. De hoogte van de lening is natuurlijk afhankelijk van de aanschafprijs. Maar is tevens ook afhankelijk van de auto die u wenst in te ruilen als middel van aanbetaling.

4. Huurkoop en de BKR toetsing
Huurkoop betekent optimale zekerheid. Er is geen toetsing BKR, Bank of Werkgever. U kunt dus ook indien u een BKR notering heeft u in de meeste gevallen een autkrediet kunt krijgen. Indien u aan alle betalingen heeft voldaan, bent u eigenaar van de auto. Uw auto staat wel op uw naam, maar mag tijdens de looptijd niet van eigenaar veranderen. Als u uw auto tijdens de looptijd toch zou willen verkopen, dan bent u verplicht om de financiering direct in te lossen.

Voor-en nadelen

Hier zijn de voordelen en nadelen van het huurkopen van een auto en BKR nogmaals in een kleine lijst gezet, zodat deze makkelijk nogmaals herzien kunnen worden.

Allereerst de voordelen met een Bkr notering:
Autodealers zijn bereid alles te regelen met betrekking tot de huurkoop van de auto;
• Wanneer er maandelijks geen bedrag opgebracht kan worden zal enkel de auto weggehaald worden (dit is uiteraard ook een nadeel, omdat de auto in dat geval niet verkocht kan worden);
• Ondanks een BKR-notering kan de huurkoop van een auto toch gedaan worden;
• Er kan zowel voor nieuwe als tweedehands auto’s gekozen worden;
• Autodealers hanteren aantrekkelijke rentepercentages en voorwaarden voor leners;
• De auto die gekocht wordt kan de zelfde dag nog meegenomen worden.

De nadelen met een Bkr notering:
• De auto is niet volledig in bezit van de huurkoper;
• Wanneer de voorwaarden niet goed doorgelezen worden kan de huurkoper achteraf voor nare verassingen komen te staan.

Risico voor autohandelaren

Autodealers hoeven maandelijks niet veel persoonlijke leningen af te sluiten. Hierdoor is het risico voor hen een stuk kleiner, doordat slechts een klein deel van de kopers een lening bij hen afsluit. Hierdoor zullen veel autodealers een goede lening aanbieden. Doordat de autodealers weinig auto’s per maand verkopen willen zij de kopers graag een handje helpen. Vaak vragen zij zelfs niet eens naar een BKR-notering, omdat zij toch een auto willen verkopen. Daarnaast is het risico voor de autodealers zeer klein. Geld lenen bij leningverstrekkers kan voor de verstrekkers nare gevolgen hebben wanneer de lener de middelen niet heeft om een lening af te betalen. Wanneer een lening afgesloten wordt voor de huurkoop van de auto dan zal de autodealer gedurende de termijn van de lening nog steeds de eigenaar van de auto zijn. Zo kan de auto gemakkelijk geclaimd worden door de dealer waardoor deze een zeer klein risico zal lopen. De autodealer heeft deze auto namelijk alleen maar op te halen bij de klant waardoor deze geen verlies zal hebben. Daarom kunnen autodealers ook altijd tegen haar clientèle zeggen:“Geen toetsing BKR, Bank of Werkgever”!


admin

Related Posts

No related post available