Is het nuttig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten?

doorlopende annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een reis kun je immers ook een reis- of annuleringsverzekering afsluiten. Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering en de beste reisverzekering?

Reis- en annuleringsverzekeringen worden door iedereen afgesloten.

Natuurlijk is het handig dat je zonnebril, fotocamera of mobieltje verzekerd is, maar je sluit het eigenlijk vooral af voor de kosten van opsporing, redding en repatriëring. Dit kan namelijk fors in de papieren lopen. Denk aan een ski ongeluk waardoor je van een berg gehaald moet worden en naar Nederland terug moet vliegen. Of de kosten van een ziekenhuis in de Verenigde Staten. Een reisverzekering is eigenlijk een verzameling van verzekeringen. Zo kan je reisverzekering naast de bagage en calamiteiten ook dekking bieden voor ongevallen (bijvoorbeeld geld bij invaliditeit of sterfgeval), medische kosten, pechservice en annuleringskosten.

Bij sommige reisverzekering kun je modules kiezen zodat je iets wel of niet verzekerd. Dat kan behoorlijk schelen in de kosten. Wat ook scheelt is, het nemen van een doorlopende reisverzekering. Losse reisverzekeringen zijn eigenlijk bijna altijd duurder dan een doorlopende reisverzekering. Dus alleen als je bijna nooit op vakantie gaat, is een losse reisverzekering goedkoper. In bijna alle andere gevallen zou ik een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Kijk bij het afsluiten van een reisverzekering goed naar welke dingen je wilt verzekeren en welke niet. Een goed uitgangspunt is om vooral de dingen te verzekeren waarvan je de kosten niet zelf kan dragen. Dus zeker verzekeren voor buitengewone kosten (calamiteiten, wintersport, bergbeklimmen en vakanties in ‘dure ziekenhuislanden’ zoals Amerika, Canada en Zwitserland). En niet verzekeren voor een paar dagen vakantie in een huisje in Nederland.

Ongevallenverzekeringen zijn ook eigenlijk overbodig. Of je bent er al voor verzekerd, of het keert zo weinig uit dat het eigenlijk de kosten niet waard zijn. Qua medische dekking ben je natuurlijk al gedekt met de basisverzekering. je hebt alleen kosten als de medische kosten hoger zijn dan wat in Nederland gebruikelijk is.

Annuleringskosten kunnen interessant zijn, maar de kosten van een annuleringsverzekering zijn vrij hoog. En bedenkt wel dat als je met vrienden gaat en iemand in de familie ziek wordt je alleen uitgekeerd krijgt voor diegene die familie is. De reisverzekering gaat er vanuit dat de ander dan best wel op vakantie kan gaan.

Pechhulpservice kan interessant zijn als je niet via je autoverzekering of wegenwacht verzekerd bent voor pechhulp in buitenland. In andere gevallen heb je er niks aan om dat te verzekeren met je reisverzekering.

Wanneer neem je een doorlopende reisverzekering?

Als je twee keer of vaker per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger dan telkens een kortlopende reis- en annuleringsverzekering. Neem een doorlopende reisverzekering als je als alleenstaande meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Als gezin is een doorlopende reisverzekering vaak al voordeliger als je twee weken per jaar op vakantie gaat. Bijkomend voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat weekendjes weg en dagtochten naar het buitenland ook verzekerd zijn.

Wat is de beste doorlopende reisverzekering

Reisverzekeringen verschillen in dekking en premies. Pas op dat je je niet dubbel verzekerd. Soms heb je al dekking vanuit andere verzekeringen zoals je zorgverzekering. In sommige landen zoals de Verenigde Staten zijn medische kosten hoog. Een standaard zorgverzekering dekt echter alleen de kosten volgens Nederlands prijspeil. Dus als je naar dat soort landen gaat, is het handig om in je reisverzekering ook de medische kosten te verzekeren. Maar ga je nooit buiten Europa, dan is een werelddekking bijvoorbeeld overbodig? En een vervangend vervoer dekking is handig, maar veel automobilisten zijn al verzekerd via hun ANWB lidmaatschap. Het is dus onzinnig om dat nog eens te verzekeren in je reisverzekering. Ook wintersportdekking is echt alleen zinnig als je op wintersport gaat. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt, het bespaart je veel geld.

Kijk ook goed naar de dekking voor opsporings-/reddingsacties. Hier verschillen de verzekeringen in. Sommige verzekeringen vergoeden maar maar tot een bepaald maximum en de kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Handiger is een verzekering te nemen die dat wel tot kostprijs verzekerd.

Welke verzekeraar de beste reisverzekering heeft, hangt ook af van jouw situatie. Ben je alleenstaand of heb je een gezin? De prijsverschillen tussen de doorlopende reisverzekeringen zijn groot. Dus wat is de beste doorlopende reisverzekering? Een complete dekking kost namelijk ook wat. De vraag is of je alles wel nodig hebt. Dus het kan voordeliger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering waarin je bepaalde dingen kan schrappen.

 


admin

Related Posts

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

Waarvoor heb je een doorlopende reisverzekering nodig?

28 mrt, 2018

Deze verzekering is voor mensen die vaker per jaar op…

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Hoe kan je goedkope uitvaartverzekering vergelijken

03 apr, 2017

Een uitvaartverzekering is een bijzonder nuttige verzekering, omdat u er…

Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

10 okt, 2016

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken!…

Waar kan je de beste reisverzekering vinden.

Waar kan je de beste reisverzekering vinden.

04 apr, 2017

De reisbijstand of reisverzekering staat eigenlijk voor de verzameling van…