Informatie over het afsluiten van een fietsverzekering.

fietsverzekeringen

Welke fietsen?

De fietsverzekeringen kunnen worden afgesloten op bijna alle fietsen (nieuw of gebruikt) met uitzondering van kleine kinderfietsen die voor wedstrijden worden gebruikt of het oefenen daarvoor.

fietsverzekeringen

Welke mogelijkheden? (Raadpleeg wel de polisvoorwaarden voor details)

Diefstalverzekering

Hierbij is de fiets verzekerd bij diefstal, alsmede voor gevolgschade na een gepleegde diefstal van het gehele object. Diefstal van onderdelen of schade veroorzaakt door een poging tot diefstal vallen niet onder deze dekking.

Diefstal- plus cascoverzekering

Naast de dekking van diefstal, geeft deze dekking ook vergoeding bij schade ontstaan door een van buiten komend onheil (aanrijding, vallen etc.) Tevens is hier een ongevallen-opzittende verzekering in opgenomen. Verhaalrechtsbijstand krijgt verzekerde rechtstreeks van Guis Assuradeuren.

Welke sloten?

De te verzekeren fietsen dienen uitgerust te zijn met een ART-goedgekeurd slot (zie ook www.stichtingart.nl). Let op: de verzekering biedt uitsluitend dekking indien de verzekerde fiets ten tijde van de diefstal stond afgesloten met het bij Guis Assuradeuren bekende slot. Dus ook bijvoorbeeld in de schuur, berging etc. dient de fiets afgesloten te zijn.

Welke premie?

Voor het bepalen van de premie gaat u uit van de verkoopprijs van de fiets, inclusief het slot en de schroef vast gemonteerde accessoires. Dit bedrag is dan de aankoopprijs = verzekerde waarde. Dan kijkt u op het tariefblad in welke tariefgroep (regio) de verzekerde valt. Daarnaast kan de fiets uitgerust zijn met een of meer zogenoemde Diefstal Preventie Chips. Hiervoor gelden speciale gunstige tarieven, die apart vermeld staan.

Poliskosten

De premies zijn inclusief assurantiebelasting en exclusief poliskosten. De poliskosten bedragen € 4,28 per afgesloten verzekering. De poliskosten worden door Guis Assuradeuren, inclusief de premies zoals die in de tarievenlijst worden vermeld, eenmalig automatisch geïncasseerd.

Diefstal Preventie Chips

Indien de te verzekeren fiets is voorzien van een of meerdere Diefstal Preventie Chips, dan verzoeken wij u het/de ID nummer(s) op het aanvraagformulier te vermelden.

Waar verzekerd?

De fietsverzekeringen van Guis Assuradeuren zijn van kracht in de hele wereld. Voor de ongevallen-opzittenden verzekering en de verhaalsrechtsbijstand is het verzekeringsgebied beperkt tot geheel Europa.

Hoe wordt de premie betaald?

Op het aanvraagformulier machtigt de verzekerde Guis Assuradeuren eenmalig om de verschuldigde premie van zijn haar rekening te incasseren. Deze methode versnelt de administratieve behandeling en vrijwaart de tweewielerspecialist van extra financiële handelingen.

Wij adviseren u de berekening simpel via internet in te voeren, zodat u gemakkelijk de premie kunt bereken. Daarna kunt u de polis direct afsluiten en behoeft u als relatie alleen nog een éénmalige machtiging te ondertekenen om de premie te kunnen incasseren.


admin

Related Posts

Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

10 okt, 2016

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken!…

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

26 feb, 2017

Wat een scooterverzekering per jaar kost ligt aan veel verschillende…

Welke motorverzekering past bij jouw?

Welke motorverzekering past bij jouw?

13 feb, 2017

De meeste motorbezitters betalen zonder dat ze het weten teveel…

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

17 aug, 2017

Deze tijdelijke reisverzekering van OHRA Verzekeringen is eenvoudig online af…