Informatie over Achtergestelde lening

achtergestelde lening

Wat is een achtergestelde lening?

Een achtergestelde lening is een lening met een openstaand krediet die door de kredietverstrekker opgevraagd kan worden. Dan moeten de schulden worden afbetaald. De rentetarief van een achtergestelde lening is vaak hoger omdat een kredietverstrekker een hoger risico loopt op het mislopen van de krediet. De risico voor de kredietverstrekker is dus dat hij verlies kan draaien en daarom verhoogt de kredietverstrekker het rentetarief. Als een bedrijf of persoon failliet gaat wordt de lening achtergesteld en dan krijgt de kredietverstrekker zijn geld niet meer terug. Dat moet niet gebeuren, vandaar de hogere rente. In de lijst van de schuldeisers hebben de belastingdienst, de banken en de leveranciers van het bedrijf voorrang. Een achtergestelde lening wordt vrijwel alleen maar aan ondernemingen verstrekt. Deze lening wordt uitgegeven door zakelijke partners zoals investeerders, banken of holdingmaatschappijen. Achtergestelde leningen worden vaak verstrekt bij het inkopen van obligaties. De obligaties zijn zelf niet achtergesteld als het bedrijf failliet gaat, maar er wordt wel een achterstelling in werking gezet bij de betaling van rente en aflossingen.

Voordelen van een achtergestelde lening.

Het maakt mogelijk om in een onderneming te gaan investeren. Voor bedrijven zal dit ook interessanter zijn. Elk bedrijf wilt niet ten onder gaan en wilt zijn onderneming redden. Ondernemen blijft altijd risicovol en als u er aan begint dan gaat u overeen met de risico’s die er aan verbonden zijn. Een achtergestelde lening kan ervoor zorgen dat de onderneming een financiele voorsprong krijgt waardoor de onderneming weer op eigen benen kan staan.

De nadelen van een achtergestelde lening.

De nadeel is dat er een hoger tarief aan rente word berekend waardoor de lening ook duurder zal worden. Voor een ondernemer zal dit een stuk minder aantrekkelijk zijn. Een hoger tarief aan rente is uiteraard voor niemand aantrekkelijk. Een achtergestelde lening is natuurlijk niet de beste oplossing voor een onderneming, maar soms kunnen ondernemingen niet anders, vooral wanneer ze in moeilijkheden zitten.

Het is belangrijk om de voorwaarden goed te bespreken als u een achtergestelde lening afsluit. Ook is het verstandig om een onafhankelijke adviseur in te schakelen welke u over alles kan adviseren. Zo kunt u zelf een goed beeld krijgen over hoe het allemaal zit voordat u een beslissing maakt. Het is voor beide partijen een risico wanneer een achtergestelde lening wordt afgesloten neem daarom de voorwaarden goed met elkaar door.


admin

Related Posts

Een krediet is een ander woord voor lening.

Een krediet is een ander woord voor lening.

22 mrt, 2018

Een krediet kunt u aanvragen bij een bank of een…

Goedkoop lenen voor alleenstaanden

Goedkoop lenen voor alleenstaanden

21 dec, 2016

Als u geld gaat lenen wilt u natuurlijk goedkoop geld…

Een lening afsluiten

20 aug, 2016

Als je op het punt staat om een lening af…

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

07 jun, 2019

Het BKR is een stichting die bijhoudt wie precies welke…