Hoe kan je een online zichtrekening openen

overschrijvingen doen naar het buitenland

U bent op zoek naar een online zichtrekening? Dan kan u nu tijdelijk een gratis online zichtrekening openen en u kan de rekening in slechts enkele minuten via het internet aanvragen en vervolgens zal u binnen een paar dagen uw persoonlijke online zichtrekening kunnen gebruiken.

U heeft heel wat voordelen bij de online zichtrekening, we zetten ze even voor u op een rijtje;

  • 2 bankkaarten
  • Maestro en proton
  • Geen beheerskosten
  • Gratis geld afhalen aan Ing bankautomaten
  • Andere gratis verrichtingen
  • Home Banking en Phone banking

Maar wat kost uw zichtrekening normaal gezien? Weinig mensen weten dat. Voor een gemiddelde persoon gaat het om ongeveer 58 euro per jaar. De tarieven van deze rekeningen zijn echter erg ondoorzichtig, wat vergelijken moeilijk maakt. U doet er dus hoe dan ook goed aan indien u van plan was een zichtrekening te openen, dit online te doen.

Ook een overschrijving naar het buitenland doen met een online zichtrekening!

overschrijvingen doen naar het buitenland

Deze betalingsvorm wordt meestal gebruikt door bedrijven voor het betalen van hun importzaken. Uiteraard kan een overschrijving naar het buitenland eveneens gebruikt worden voor particuliere doeleinden (betalen van een voorschot voor een reis, aankoop van een boek in het buitenland … ).

Meestal worden dergelijke overschrijvingen uitgevoerd op verzoek van de begunstigde in het buitenland. De koper geeft zijn bank via speciale opdrachtformulieren, magneetbanden of een computer-computerverbinding de opdracht een bedrag over te maken naar het land en de bank van de verkoper, langs het debet van zijn zichtrekening.

Deze betalingen kunnen zowel in vreemde munten als in euro gebeuren en dit volgens de afspraak tussen de koper en de verkoper. Natuurlijk zorgt de financiële instelling voor de aankoop van de gevraagde vreemde munten aan de vigerende dagkoers en belast ze de opdrachtgever voor de tegenwaarde in Euro. Via het internationale SWIFT-netwerk (Society for Worldwide Interbank Financial Transfers) en het eigen correspondentenbankiersnetwerk van de financiële instelling wordt het bedrag elektronisch overgemaakt. Deze betalingswijze gebeurt zeer snel en heeft omwille van de tussenkomst van de bankiers een veilig karakter.

Indien je betalingen moet doen naar het buitenland waar het SWIFT-netwerk niet aanwezig is (Afrika, delen van Azië), dan kan je als betalingswijze een cheque (bankcheque), telex of een mailbericht zenden. Je bankier stelt aan de hand van je instructies deze documenten op en stuurt ze naar de begunstigde op. Deze betalingsvorm valt vooral wanneer het kleine bedragen betreft vrij duur uit.

Rekeningen van gas, elektriciteit, kabeltelevisie, telefoon enz. komen met vaste regelmaat terug. Maar soms vergeet men wel eens te betalen. De oplossing is eenvoudig: je kan deze facturen bij je financiële instelling domiciliëren (= betaalbaar stellen). Je geeft éénmalig een domiciliëringsopdracht en de bank betaalt dan automatisch via jouw rekening alle facturen aangeboden door de schuldeiser.

Op de domiciliëringsopdracht dient het abonneenummer van de schuldenaar vermeld, b.v. van telefoon, kabeltelevisie enz. De loketbediende die het formulier invult, heeft daarom een van de laatste facturen nodig. De bank brengt de begunstigde maatschappij op de hoogte, die dan de informatie m.b.t. de incassering aan de bank toestuurt, waar de betaling automatisch wordt uitgevoerd. De facturen worden vooraf door de schuldeiser rechtstreeks naar de klant/schuldenaar gestuurd. Deze laatste hoeft dus zelf niets meer te doen.


admin

Related Posts

Kan ik online een spaarrekening aanvragen?

Kan ik online een spaarrekening aanvragen?

18 sep, 2017

Wat is sparen? Sparen is het opzij zetten van geld…

De goedkoopste bank voor een online zichtrekening te vergelijken?

De goedkoopste bank voor een online zichtrekening te vergelijken?

25 sep, 2016

Wat is een online zichtrekening? Een online zichtrekening is een…