Het hergroeperen van kredieten en vergelijken.

leningen samenvoegen

Na een aantal jaren kan het voorkomen dat u meerdere kredieten heeft lopen. Misschien wel bij verschillende banken/kredietverstrekkers. Wanneer dit het geval is bestaat de kans dat het complete overzicht ontbreekt. U heeft geen exact idee van welke kredieten u nog open heeft staan en welke er beter afgelost zouden kunnen worden. Waarschijnlijk betaald u iedere maand enorm veel kosten. Om deze problemen te voorkomen en/of op te lossen, kan het handig zijn om uw kredieten te gaan hergroeperen. Dit houdt in dat uw lopende kredieten worden samengevoegd in één krediet. Dit heeft als voordeel dat u een duidelijk overzicht heeft van uw kredieten.

Hergroeperen van kredieten.

Er zitten meer voordelen verbonden aan het hergroeperen van kredieten. Zo kunt u vaak bij het hergroeperen van kredieten, met bijvoorbeeld, Krediet A, krediet B & krediet C gaan afbetalen. Natuurlijk zult u moeten bereken of het qua rentekosten interessant is om dit te doen. Gaat u er maar vanuit dat dit meestal wel het geval is. Door met krediet A, de kredieten B & C te betalen heeft u in plaats van 3 lopende krediet nog maar 1 lopend krediet. Theoretisch gezien maakt het niet veel uit of u nou 3 keer €1000 heeft openstaan of 1 keer €3000. In praktijk kan het veel voordeliger zijn om uw kredieten op een dusdanige manier te hergroeperen of samen te voegen, zodat u nog maar één krediet heeft openstaan. Behalve dat het u geld zal schelen is het ook een stuk overzichtelijker en veiliger.

Voor het hergroeperen van kredieten kunt u het beste contact opnemen bij verschillende banken. Zij zullen u het juiste advies geven. Het kan handig zijn om te vermelden dat u bij verschillende banken bent langs geweest, ook als dit niet het geval is. Grote kans dat de banken een gunstiger tarief zullen aanbieden, wetende dat u bij meerdere banken geïnformeerd heeft.

Als u nog steeds vragen heeft na u gesprek met de banken. Dan kan het wellicht handig zijn om contact op te nemen met een kredietmakelaar. Kredietmakelaars zijn gespecialiseerd in het samenvoegen van kredieten en het hergroeperen van kredieten. Kredietmakelaars zijn onafhankelijke personen die samen met u de beste oplossing zullen bedenken.

Aflossen van het krediet:

Het komt vaak voor dat mensen problemen krijgen met het aflossen van hun krediet.  De reden hiervoor is dat het voor consumenten eenvoudig is om krediet aan te vragen.  Het gevaar bij, bijvoorbeeld een doorlopend krediet, is de mogelijkheid om eerdere afbetalingen weer op te nemen. Hierdoor blijft de consument rente betalen over het verschuldigde bedrag en zal het verschuldigde bedrag eerder toenemen dan afnemen. Vooral wanneer consumenten meerdere soorten kredieten hebben, doorlopend krediet, creditkaart etc. etc., kan het lastig zijn om inzicht te hebben hoeveel er maandelijks aan aflossingen betaald moet worden.

Waarom verschillende leningen samenvoegen?

leningen samenvoegenDoor het samenvoegen van kredieten zult u uiteindelijk minder rente gaan betalen. Ten tweede wordt de administratie overzichtelijker en tot slot zal je maximale kredietbedrag, naar alle waarschijnlijkheid, door het samenvoegen omlaag gaan, waardoor u meer controle heeft op uw uitgaven. Om deze punten duidelijker te maken volgt hieronder een voorbeeld. Stel u heeft drie verschillende lopende kredieten openstaan. Krediet A, Krediet B  & Krediet C met ieder een eigen rente percentage. Met hergroeperen zullen de lopende kredieten A, B & C vervangen worden door Krediet D. Krediet D heeft  altijd een voordeligere rente dan A, B & C bij elkaar, waardoor u vele euro’s per maand kunt besparen.
Conclusie Samenvoegen kredieten:

Voordelen van het hergroeperen van leningen:

  • Gunstigere tarieven.
  • Duidelijkere overzicht van uw lopende kredieten.
  • Door lagere rentes zullen uw maandelijkse aflossingen ook stukken lager uitvallen.

Oplossing voor het aflossen van het krediet:

Veel banken en kredietverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om uw kredieten te samenvoegen. Dit betekend dat in plaats van meerdere verschillende soorten kredieten open te hebben staan, alle kredieten samengevoegd worden en er een nieuw krediet wordt gecreëerd.  Hiervoor moeten de kredieten natuurlijk wel bij dezelfde bank of kredietverstrekker staan. Wanneer dit niet het geval is kan een bank ervoor kiezen om het krediet over te kopen. Hier zijn wel extra kosten aan gebonden, maar meestal is het alsnog de moeite waard om alle kredieten te samenvoegen.


admin

Related Posts

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

21 apr, 2017

Als het echt niet lukt om snel een lening te…

Waarop moet je zeker letten

17 aug, 2016

Ga je een lening afsluiten? Dan is het verstandig om…

Krediet of een lening aanvragen?

Krediet of een lening aanvragen?

12 nov, 2016

Doe uw voordeel met het internet ! In tegenstelling tot…

Wij geven u ook informatie over huurtoeslag aanvragen

Wij geven u ook informatie over huurtoeslag aanvragen

30 apr, 2018

En over u huurtoeslag moet berekenen. De huurtoeslag is een…