Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

lening offerte opvragen

Het BKR is een stichting die bijhoudt wie precies welke leningen op zijn of haar naam heeft staan. Zo kunnen banken gemakkelijk zien welke consumenten eigenlijk niet meer zouden moeten lenen. Het BKR is daarom een soort zelfbescherming voor de consument. Veel consumenten die financiële problemen hebben, proberen dit op te lossen door nog meer te lenen. Dit is eigenlijk alleen maar een oplossing op korte termijn. Uiteindelijk zal ook die lening afbetaald moeten worden. Om te voorkomen dat sommige consumenten niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, is het BKR opgericht.

BKR registratie

Elke bank moet wettelijk verplicht meewerken met het BKR. Dit betekent dat als een klant een kredietovereenkomst met de bank aangaat, de bank deze consument moet registreren in het informatiesysteem van het BKR. Dit informatiesysteem wordt het CKI genoemd, het Centraal Krediet Informatiesysteem. Zo weten andere banken direct dat de bank een lening heeft bij de betreffende bank. Het registreren van zo’n lening heet BKR registratie. Een BKR registratie blijft vijf jaar staan nadat je de lening in zijn geheel hebt afgelost.

Negatieve BKR registratie

Je kunt, als je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet, een negatieve BKR registratie krijgen. Als jij ervoor zorgt dat je de afbetalingen stopzet, dan zal de bank daar niet blij mee zijn. Om te voorkomen dat je dan dus bij andere banken geld gaat lenen om door te kunnen gaan met je afbetalingen, zal de bank een negatieve BKR registratie neerzetten bij jouw naam in het CKI. Zo worden andere banken meteen gewaarschuwd. Je bent dan voor banken onbetrouwbaar. Als je de achterstand eenmaal hebt ingelopen, dan zal er een herstelcodering bij het BKR staan. Banken kunnen dan zien dat je in het verleden niet alles helemaal netjes hebt afbetaald. Een herstelcodering blijft ook vijf jaar staan nadat je de lening in zijn geheel hebt afgelost.

BKR toetsing

Er bestaat ook nog een BKR toetsing. Want voordat een bank een kredietovereenkomst nagaat, wordt er eerst in het CKI gekeken. De bank toetst dan als het ware de leengeschiedenis van die consument. Bij een bank leent men altijd geld met BKR toetsing. Dat betekent dat een bank altijd jouw BKR zal toetsen. Als zo’n bank een negatieve BKR registratie ziet staan, dan zullen zij absoluut geen geld meer uitlenen. Er bestaat ook nog zoiets als geld lenen zonder BKR toetsing. Dan leen je dus ergens geld terwijl er niet naar jouw naam in het CKI wordt gezocht.

Geld lenen zonder BKR toetsing.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een instantie die zicht heeft op kredieten. Zij houden bij wie een krediet heeft. Bovendien hebben zij er zicht op of de personen met het krediet zich aan de regels houden, bijvoorbeeld wanneer wordt gekeken naar betalingsvoorwaarden. Wanneer je eenmaal een BKR-notering hebt gekregen, blijft deze vijf jaar staan. Daarom zoeken veel mensen naar kredietverstrekkers die kredieten verstrekken zonder BKR toetsing. Wanneer je geld wilt lenen zonder BKR toetsing zal dit erg lastig worden. Toch komen er steeds meer manieren waarbij dit wel mogelijk is. Als je een BKR notering hebt, zijn er minder plekken waar je heen kunt voor een lening. Toch is het dus wel mogelijk om een lening te krijgen.

BKR voorwaarden

BKR toetsing is er voor dat gegevens bij het Centraal Krediet Informatiecentrum worden opgevraagd. Hier wordt bijvoorbeeld opgevraagd op welke naam het krediet staat, hoe hoog het krediet is en belangrijke data voor deze overeenkomst. Er zijn enkele voorwaarden om een BKR toetsing te kunnen doen. Zo kunnen alleen de organisaties die aangesloten zijn bij het BKR deze gegevens opvragen. Dit zijn de zogenaamde BKR deelnemers. Deze bedrijven werken mee met het BKR. Zij zullen BKR toetsing en BKR registratie uitvoeren.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Wil je geld lenen zonder BKR toetsing? Dit is mogelijk. Het lijkt alsof lenen zonder BKR toetsing minder risico’s met zich mee neemt, maar niets is minder waar. Denk eens aan de hoge kosten die er aan zo’n lening zijn verbonden. En wat gebeurt er als je in de betalingsproblemen komt? Je hebt dan namelijk niks om op terug te vallen. Om geld te lenen zonder BKR toetsing zijn er diverse organisaties en bedrijven die geld aan jou willen lenen. De redenen hiervan kunnen zijn doordat de organisatie veel leningen wil afsluiten en daarvoor dus een groot risico neemt. Om deze risico’s te kunnen opvangen, vragen ze vaak hoge rentes. Zo verdienen ze geld terug indien er niet op tijd aan de betalingsvoorwaarden voldaan kan worden en ze toch geld nodig hebben. De consumenten die het geld wel terugbetalen dekken zo de kosten voor degenen die niet kunnen terugbetalen. Deze bedrijven werken soms op vertrouwen. De relatie die de organisatie met de klant heeft, zorgt ervoor dat de organisatie een BKR toetsing overbodig vindt. Kijk bij dit soort bedrijven toch altijd extra goed naar de voorwaarden. De kans bestaat ook dat zij willen profiteren van consumenten die in betalingsproblemen zitten.


admin

Related Posts

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

06 mei, 2019

Bent u op zoek naar een duurzame reisverzekering of annuleringsverzekering? De…

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

12 sep, 2018

Studiefinanciering is aan te vragen voor een studie aan het…

Een negatieve bkr registratie verwijderen

Een negatieve bkr registratie verwijderen

07 mei, 2017

Heeft u een negatieve BKR registratie? Dan moet u eens…

Een krediet is een ander woord voor lening.

Een krediet is een ander woord voor lening.

22 mrt, 2018

Een krediet kunt u aanvragen bij een bank of een…