Geen geld voor een auto?

Wilt u een nieuwe auto kopen maar u heeft er momenteel geen geld voor dan is misschien de autofinanciering een oplossing? Dan heeft u verschillende opties, zoals bijvoorbeeld de huurkoop van een auto of het lenen van geld om een auto aan te schaffen. Om met de eerste optie te beginnen: het is in verband met de recessie heel moeilijk om bedrijven te vinden die het financiële risico aan willen gaan om te investeren in een nieuwe auto en deze te verhuren aan consumenten die weinig geld hebben en waar de kans op wanbetaling relatief groot is.

autofinanciering Berekenen

Vind de autofinanciering die bij je past.

Een betere optie is wellicht het financieren van de aanschaf van een auto door middel van een autolening. Momenteel verkeren dealers en autofabrikanten in zwaar weer en zijn bereid om meer financieel risico te lopen bij de verkoop van auto’s. Zowel bij nieuwe als bij tweedehands auto’s biedt men tegenwoordig niet alleen grote kortingen aan, maar ook flexibele en goedkope financieringen aan waarbij de dealer vaak een deel van het risico voor zijn rekening neemt.

Bij niet-betaling van de consument is de dealer dan aansprakelijk en verantwoordelijk voor het missende deel van de afbetaling en de contante waarde van de gemiste rente-ontvangsten. Deze hele website gaat over het financieren van de aanschaf van auto’s en u kunt informatie vinden over onder andere hoe u een autolening voor een tweedehandswagen moet zoeken en waar u op moet letten bij het afsluiten daarvan en of u eventueel op een zwarte lijst van het BKR voorkomt.

Op zoek naar de goedkoopste autolening.

De aanschaf van een nieuwe auto is altijd een spannende tijd in het leven, maar het kan ook verwarrend zijn , vooral met zo veel verschillende vormen van financiering die beschikbaar zijn. Moet u uw volgende voertuig rechtstreeks kopen of zou het beter zijn om het te leasen? Welke optie zal financieel beter zijn voor u? Lees verder voor meer tips om u te helpen de juiste beslissing voor u en uw financiën te nemen bijde volgende keer dat u in de markt bent voor een nieuwe auto.

Het is belangrijk te begrijpen dat er niet een duidelijk antwoord is op deze vraag. Het hangt af van uw behoeften en situatie. Bij de beoordeling of het beter zou zijn om te kopen of leasen, is het belangrijk om alle voorwaarden met betrekking tot de huurovereenkomst te begrijpen. In het algemeen zal de lease-overeenkomst afgesloten worden voor een bepaalde periode en u zult waarschijnlijk binnen de afgesproken kilometrage op jaarbasis blijven.

In het geval dat u over die bepaalde kilometerstand aan het einde van uw leaseperiode gaat, wordt u aansprakelijk voor het betalen van de extra kilometers. Er zijn ook lease-overeenkomsten waarbij u aan het einde van de periode ook een soort naheffing moet betalen vanwege allerlei redenen. Let hier goed op voordat u een auto gaat leasen. Tenslotte maakt u vooraf de afweging of u gaat kopen of gaat leasen.

Bovendien moet worden opgemerkt dat men geen eigen vermogen opbouwt indien men een auto least in plaats van koopt. Aan de andere kant, bij aankoop van een voertuig en het rijden ermee gedurende een langere tijd betekent ook dat het eigen vermogen minder wordt. Tenslotte is een auto van 12 jaar oud vaak niet meer waard dan de slooppremie.. Met leasing heeft u het voordeel van slechts hoeven te betalen voor wat u gebruikt, terwijl met de aankoop optie u moet betalen voor alles, ongeacht of je het gebruikt of niet.

Leasing biedt u het voordeel van het verkrijgen van lagere betalingen en de mogelijkheid van het hebben van een nieuw voertuig om de twee of drie jaar. Dit kan belangrijk zijn voor veel mensen omdat het alles biedt zoals het voordeel van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen op uw voertuig en het comfortabele gevoel dat u geen garantie problemen hebt. Als het u niet kan schelen of u eigen vermogen in het voertuig opbouwt en niet over de toegestane kilometrage denkt te gaan dan zou lease de juiste optie voor u kunnen zijn.

Aan de andere kant zal de koop van het voertuig betekenen: hogere maandelijkse betalingen, maar de totale kosten zijn ongeveer hetzelfde als de huur van een voertuig, vooral als alle factoren in overweging worden genomen, zoals betalingen van teveel kilometers en financieringslasten. Aankopen geeft u ook het voordeel van werkelijk bezit van het voertuig .

Je moet ook rekening worden gehouden met het feit dat wanneer de garantie verloopt t u verantwoordelijk wordt voor de kosten van reparaties. Dit kan worden gecompenseerd wanneer je rekening mee houden dat je je geen zorgen hoeft te maken over teveel kilometers rijden zoals de kilometrage bij leasing. Daarnaast zijn er geen verrassende kosten aan het einde zoals met de lease-opties.

Heb je direct een autofinanciering nodig?

Heeft u een autofinanciering nodig ? Dan bent u niet de enige ! Uit onderzoek is gebleken dat de aanschaf van een auto, zowel nieuw als gebruikt één van de belangrijkste redenen c.q. bestedingsdoelen zijn voor het afsluiten van een consumptief krediet. Een ander veel genoemd bestedingsdoel is de aanschaf van andere grotere objecten zoals een caravan of boot of verbetering van de woning in de vorm van bijvoorbeeld een nieuwe keuken, een nieuwe aanbouw of serre of dakkappel. De financiering van woningverbetering vindt veelal plaats door de uitbreiding van de bestaande hypotheek met een tweede hypotheek. Dit is niet mogelijk bij de financiering van een auto.

Indien u op het punt staat een auto aan te schaffen, dan wordt u automatisch geconfronteerd met financiële aspecten, meestal de keuze voor de hoogte en vorm van een krediet dat u moet afsluiten. Zeker bij duurdere wagens ontkomt de gemiddelde Nederlander niet aan het afsluiten van een financiering. Door factoren als de 42 % BPM die per nieuwe auto betaald moet worden alsmede de 19 % BTW wordt elke auto in feite twee keer zo duur en kost zelfs een gemiddelde middenklasser al gauw € 32.500. Door de hoge nieuwwaarde blijven ook gebruikte modellen relatief duur, zeker in vergelijking met de ons omringende landen.

Financiering is daardoor bijna onomkoopbaar, echter om ook de maandelijkse aflossingen en rentebetalingen betaalbaar te houden, hebben diverse bedrijven zich gespecialiseerd in het op maat financieren van zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Deze hebben een vorm van hetzij een persoonlijke lening (dat is een lening met een beperkte looptijd van zeg 5 jaar en een verplichte maandelijkse aflossing. Na 5 jaar hebt u de lening in zijn geheel terugbetaald) hetzij via een doorlopend krediet (flexibele aflossing, onbeperkte looptijd, kan tot 25 jaar jduren). Bij een doorlopend krediet worden veelal lagere rentepercentages toegepast en kunt u onbeperkt eenmaal gedane betalingen weer opnemen en heeft u daardoor lagere maandlasten. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is echter dat u na 5 jaar compleet van de lening af bent.

Is het verstandig om geld te lenen voor een auto.

Goedkoopste Autolening In nederland

Autoleningen zijn geweldige middelen om auto’s mee te kopen, maar tegelijkertijd moet je er ook heel voorzichtig mee omgaan. Een autolening is een beslissing waar je langere tijd aan vast zit en u zult niet de eerste zijn die afgezet wordt !. Om te voorkomen dat u in de toekomst (financiële) problemen krijgt moet u vooraf een gedegen onderzoek uitvoeren, zowel offline als online. Alleen zo kunt u de meeste geschikte autofinanciering op een veilige manier afsluiten.

Het wel of niet hebben van een negatieve BKR registratie is van doorslaggevend belang op het gebied van autofinancieringen. Geld lenen voor auto s is één van de populairste bestedingsdoelen van financieringen, maar het betalingsgedrag in het verleden is bepalend voor uw mogelijkheden voor een nieuwe lening. Zowel de hoogte van het rentepercentage als andere aanvullende voorwaarden hangen sterk af van uw eventuele negatieve BKR codering. . Slechte scores leiden tot een hoge rente voor auto leningen of andere leningen.

Om te zorgen dat je niet teveel leent kunt u uw oude auto verkopen en dat geld gebruiken om een deel van de aankoop te financieren. Deze zogenaamde aanbetaling uit eigen middelen is op meerdere punten aantrekkelijk: zowel voor u aangezien u maandelijks minder aflossing en rente hoeft te betalen als wel voor de financier wiens dekking beter wordt aangezien de auto als onderpand voor de lening zal dienen en er al gelijk een overwaarde op zit. Door deze verbeterde condities zal de geldverstrekker u waarschijnlijk ook een lager rentepercentage aanbieden.

De aanschaf van een jonge gebruikte auto die ten minste nog een paar jaar garantie van de fabrikant heeft , is gunstig voor het verkrijgen van een geldlening. Indien een auto te auto is en niet meer als onderpand kan dienen, dan zal een financiering (heel) moeilijk verstrekt worden. Het beste is om rechtstreeks met de kredietverstrekker te onderhandelen over de voorwaarden van het krediet. Indien het via de autodealer loopt, zal hij gecompenseerd moeten worden voor tijd en moeite en uiteindelijk pakt dat uit in een duurdere autolening voor u.

Laat u op geen enkele manier onder druk zetten voor een autolening door de autodealer of de kredietverstrekker van de autodealer. U kunt overal, zowel online als offline offertes aanvragen voor een autofinanciering.


admin

Related Posts

Een goedkope autolening voor tweedehandswagens.

Een goedkope autolening voor tweedehandswagens.

04 sep, 2016

Wanneer u er voor heeft gekozen om een tweedehandswagen aan…

Huurkoop auto zonder BKR toetsing

Huurkoop auto zonder BKR toetsing

26 apr, 2017

Huurkoop houdt in dat u bij de aanschaf van een…