Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

overstappen van zorgverzekering

Ieder jaar rond december en januari is het spannend voor alle zorgverzekeraars in ons land. Op dat moment is het namelijk zo dat er vele duizenden mensen en verzekerden overstappen van de ene verzekering naar de andere. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Zeker als in november de eerst premies bekend worden gaan er al veel mensen op ontdekkingsreis uit om te kijken wat er allemaal mogelijk is. De verschillen zijn vaak niet torenhoog, maar toch zijn er volop redenen om van verzekering te gaan veranderen. Graag bespreken we de voordelen en de nadelen van het wisselen en overstappen van zorgverzekering in dit artikel. Laten we echter eerst beginnen met de redenen waarom men van zorgverzekering overstappen zou willen.

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

overstappen van zorgverzekering

Er zijn tal van verschillende redenen om te kiezen voor een andere zorgverzekering. Voor veel mensen is de premie welke ze iedere maand betalen

van groot belang. Ontdek de verschillende mogelijkheden om te ontdekken wat de premies zijn. Het internet is hier natuurlijk een perfecte bron voor. Ook in de krant zal je al snel de premies zien van de verschillende zorgverzekeringen. Het internet met haar vergelijkingssites is echter wel een stuk gemakkelijker.

Een tweede reden om over te stappen is de dekking van de verschillende aanvullende pakketten en de vergoedingen welke hier bij horen. Sommige verzekeraars geven bijvoorbeeld maar tot 18 jaar een vergoeding voor orthodontie en anderen tot 22 jaar. Het kan een reden zijn om over te stappen van de ene zorgverzekering naar de andere zorgverzekering. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere vergoedingen welke belangrijk zijn voor mensen en wel bij de ene zorgverzekering vergoedt worden en niet bij een andere zorgverzekering.

Een derde en laatste reden welke we hier gaan noemen is de verleende service. Als mensen geen vergoeding hebben gekregen en dit niet goed is uitgelegd waarom dit niet vergoed is zal hier niet blij van worden. Ook kan het zijn dat men vindt dat de communicatie niet goed verlopen is. Het is een uitstekende en legitieme reden om voor een andere zorgverzekering te kiezen. Daarnaast zijn er nog tal van andere redenen om over te stappen van een zorgverzekering. Hierboven zijn echter de drie sterkste redenen genoemd.

De voordelen van overstappen

De grootste voordelen om van zorgverzekering over te stappen is natuurlijk om een van de bovengenoemde redenen. Overstappen kan zorgen voor een lagere premie, waardoor je maandelijks minder geld kwijt bent. Daarnaast kan een ander voordeel voor het overstappen van zorgverzekering zijn dat je meer vergoed krijgt bij de nieuwe zorgverzekering. Misschien is de premie wel een stuk hoger, maar dan nog is het interessant om over te stappen. Je kunt dan namelijk meer vergoed krijgen. Per saldo is het dan interessant om van zorgverzekeraar te wisselen. Ontdek de mogelijkheden!

Enkele nadelen als men kiest om over te stappen van zorgverzekeraar

Naast de voordelen kunnen er ook nadelen zitten aan het overstappen van zorgverzekeraar. Zo moet men vaak wennen aan de nieuwe procedures van declareren. Veel mensen houden er niet van om de gebruikelijke manier van werken te veranderen. Hierdoor voelen weinig mensen de noodzaak om van zorgverzekeraar te wisselen. Een ander belangrijk nadeel voor de aanvullende verzekeringen kan zijn, dat je niet direct geaccepteerd wordt. Vooral bij tandartsverzekeringen zien we veel zorgverzekeraars welke een medische acceptie doen. Je moet dan kunnen aantonen dat je ieder jaar voor controle bij de tandarts geweest bent. Een zorgverzekeraar is niet geïnteresseerd om de hoge tandartskosten zomaar te vergoeden.

Daarnaast zijn er nog andere nadelen. Zo kan overstappen van zorgverzekeraar ook duurder voor je zijn. Als je bijvoorbeeld om een specifieke vergoeding overgestapt bent naar een andere zorgverzekering en je gaat meer premie betalen. En dan voornamelijk wanneer de vergoeding of lager uitpakt of helemaal niet vergoed wordt (om welke reden dan ook). Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende vergoedingen.

Kies bewust!

Het is van groot belang om een bewuste keuze te maken als je van zorgverzekeraar gaat overstappen. Kijk naar de redenen waarom je gaat overstappen en maak een goede afweging tussen de voordelen en de nadelen om over te gaan stappen. Overstappen van zorgverzekering is een serieuze zaak!


admin

Related Posts

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

06 jan, 2018

Bij het afsluiten van een reisverzekering, kun je kiezen uit…

De beste caravanverzekering vergelijken

De beste caravanverzekering vergelijken

17 okt, 2017

OOK UW CARAVANVERZEKERING KAN AL SNEL EEN STUK VOORDELIGER! U…

wat kost een camperverzekering per jaar

wat kost een camperverzekering per jaar

07 nov, 2016

Bij een camperverzekering gaat het niet alleen om de camper,…

Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

10 okt, 2016

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken!…