Een verzekering motor simulatie.

motor

Een motorverzekering is geschikt voor motoren en dekt de wettelijke aansprakelijkheid. De motorverzekering zal uitkeren wanneer er onopzettelijk schade wordt toegebracht aan andere verkeersdeelnemers. Dit geldt voor zowel stoffelijke als lichamelijke schade. De verzekering keert niet uit bij schade aan de eigen motor. In een aantal gevallen zitten er extra dienst bij de verzekering in, zoals gratis pechhulp bij ongevallen binnen België en het eventueel wegslepen van de motor.

Waarom afsluiten?

motorOver het wel of niet afsluiten van een motorverzekering hoeft niet lang te worden nagedacht. Een motorverzekering is namelijk wettelijk verplicht voor iedereen die met een motor de openbare weg op wil. Dit betekent dat de basisverzekering door iedereen dient te worden afgesloten. Dit is ingesteld om ervoor te zorgen dat zowel stoffelijke als lichamelijke schade die kan worden opgelopen in het verkeer altijd kan worden vergoed door de schuldige partij. Zeker in het geval van lichamelijke schade kunnen de bedragen flink oplopen wanneer het gaat om een chronische aandoening of verwonding voor langere tijd. Veel mensen hebben niet voldoende kapitaal achter de hand om zo’n klap op te vangen, waardoor de wettelijke verplichting tot verzekering is ingevoerd.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de basis motorverzekering is het mogelijk om een aantal extra opties af te sluiten. Op deze manier kunnen er extra risico’s worden afgedekt en zullen er niet onverwacht alsnog allerlei kosten opduiken bij een mogelijk probleem in het verkeer. De aanvullende opties zijn:

  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Verzekering tegen diefstal en brand
  • Een bestuurdersverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is er om een eventuele veroorzaker van schade in het verkeer bij te kunnen staan in juridische zin. De verzekering zal doorgaans uitkeren om het slachtoffer van het ongeval financieel bij te staan, maar er kan daarnaast ook een juridische procedure volgen om de dader te straffen. De rechtsbijstandsverzekering die naast de motorverzekering is af te sluiten zal de verdediging van de belangen van de schuldige op zich nemen en daarom zorgen voor een zo positief mogelijke afloop van een eventueel conflict.

Ten tweede is het mogelijk om een motor te verzekeren tegen diefstal en brand. In beide gevallen zal de motor of bromfiets verdwenen of in de meeste gevallen in ieder geval onbruikbaar zijn, iets wat zeer vervelend is, helemaal voor mensen die erg aan hun tweewieler gehecht zijn. Het is daarom mogelijk om de motor tegen diefstal en brand te verzekeren en op die manier in ieder geval de financiële waarde terug te kunnen krijgen om zo eventueel een nieuwe aan te kunnen schaffen. Sommige verzekeraars eisen een antidiefstal systeem voor de motor om de dekking tegen diefstal te kunnen leveren, maar dit is niet in alle gevallen verplicht.

De derde aanvullende optie zorgt voor een vergoeding van de lichamelijke schade die de bestuurder zelf op kan lopen bij een ongeval. De bestuurdersverzekering keert uit bij gemaakte medische kosten, blijvende of tijdelijke invaliditeit en overlijden. Hiermee kunnen de mogelijk hoog oplopende kosten van een ongeval worden afgedekt en kan er met een stuk minder risico op de motor worden gereden.


admin

Related Posts

18 jaar en een zorgverzekering: Hoe zit dat?

18 jaar en een zorgverzekering: Hoe zit dat?

03 nov, 2018

Wanneer je 18 jaar wordt is het tijd voor je…

Zeven bespaartips voor je verzekeringen.

Zeven bespaartips voor je verzekeringen.

04 nov, 2017

U kent het wel dan is uw salaris net gestort,…

Informatie over het afsluiten van een fietsverzekering.

Informatie over het afsluiten van een fietsverzekering.

07 nov, 2017

Welke fietsen? De fietsverzekeringen kunnen worden afgesloten op bijna alle…

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

06 mrt, 2018

Veel verzekerden zijn verzekerd voor hun inboedel met de inboedelverzekering…