Een uitvaartverzekering zelf regelen of laten regelen?

Wie regelt de uitvaart

Wat moet je allemaal weten als je een uitvaartverzekering af gaat sluiten? Het belangrijkste is dat je weet waar deze verzekering voor is, welke kosten gedekt worden, de premie enz. Er wordt namelijk een bedrag uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. De uitkering kan ook in natura worden gegeven. Daarover straks meer informatie. De uitvaartverzekering wordt vaak (ten onrechte) gezien als een soort overlijdensrisicoverzekering, waarvoor jij (of je ouders) vaak vanaf de geboorte premie betaalt. Voordat de uitvaartverzekering af wordt gesloten, wordt er een bedrag afgesproken dat bij overlijden uit wordt gekeerd.

Wie regelt de uitvaart?

Wie regelt de uitvaart

Een uitvaartverzekering kun je zelf regelen of laten regelen?. Hier lees je wat de mogelijkheden zijn en welke keuze je het beste kunt maken. Het is belangrijk dat er een goedkope uitvaartverzekering wordt geregeld die geheel naar wens is. Er zijn verschillende soorten als het over de uitvaartverzekering gaat. Er kan gekozen worden voor de kapitaalverzekering of een naturaverzekering. Sommige mensen kiezen liever voor banksparen als zij de uitvaart willen regelen. Bekijk hier alle soorten uitvaartverzekeringen op een rij.

Een uitvaart kost veel geld. Je bent al snel duizenden euro’s kwijt bij een uitvaart. Als iemand onverwachts komt te overlijden en geen uitvaartverzekering af heeft gesloten dan draaien de nabestaanden voor deze kosten op. Veel mensen maken zich hier zorgen over en willen niet dan nabestaanden deze kosten en lasten hebben. Daarom zullen zij een uitvaartverzekering afsluiten. Het is namelijk niet standaard dat je een paar duizend euro voor handen hebt om de uitvaart voor iemand te regelen. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering ben je er zeker van dat nabestaanden niet onverwacht hoge kosten hebben als je plotseling komt te overlijden. En als je wat ouder bent, hoef je de zorg niet te dragen dat je kinderen na je dood financieel bij moeten springen.

Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering kun je aangeven of je wilt dat de uitvaart voor je wordt geregeld of dat nabestaanden dit mogen doen. Als de verzekeraar het voor je regelt dan hebben de nabestaanden er nauwelijks werk aan. Echter kan het zijn dat je nabestaanden het graag voor je regelen en dan kun je er voor kiezen om een bedrag uit te laten keren. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de kosten die dan gemaakt worden vaak hoger zijn dan het bedrag dat wordt uitgekeerd. Nabestaanden dienen de resterende kosten dan wel zelf te betalen.

Sommige mensen twijfelen erover of dat zij een uitvaartverzekering nodig hebben. Het ligt geheel aan je financiële situatie en die van de nabestaanden. Als je spaargeld achter de hand hebt, dan is een uitvaartverzekering niet perse nodig. Er kan ook een andere reden zijn dat je de uitvaartverzekering af wilt sluiten. Je wilt namelijk je nabestaanden niet met lasten (zowel financieel als praktische lasten namelijk het regelen van alles) achter laten wanneer je komt te overlijden. Er wordt vaak gedacht dat de uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering, maar zo is het niet. Bij de uitvaartverzekering wordt er altijd uitgekeerd. De kosten van de uitvaart worden hiermee betaald. Bij de overlijdensrisicoverzekering wordt er alleen uitgekeerd wanneer je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Je wilt graag dat nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Er kan dan spaargeld worden gereserveerd, maar je kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, zo is er de kapitaalverzekering. Er wordt een bedrag uitgekeerd waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de premie en van de polisvoorwaarden. Er kan ook worden gekozen voor de natura verzekering. Bij deze verzekering wordt er geen geld uitgekeerd, er worden namelijk goederen geregeld en diensten verleend die bij de uitvaart horen. Sommige mensen overwegen banksparen. Er kan dan op een geblokkeerde spaarrekening geld worden gespaard bij de bank. Dit noemen we banksparen voor de uitvaart. Het voordeel hierbij is dat je recht hebt op belastingvrijstelling in box 3.

Kosten van een uitvaartverzekering.

De goedkoopste uitvaartverzekering kent geen vaste premie, het is namelijk afhankelijk van de wensen. Wat voor uitvaart heb je in gedachten? Wil je een uitgebreide uitvaart of heb je liever een korte plechtigheid? Er is ook een verschil tussen de kosten van cremeren en begraven. Gemiddeld kost een uitvaart 7.000 euro. Er kan een goedkope uitvaartverzekering worden afgesloten, je hebt namelijk alle keuzevrijheid om prijzen van verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Welke uitvaartverzekering het gaat worden is afhankelijk van de kenmerken, de dekking en de verschillen in financiering.

De uitvaart brengt kosten met zich mee, hierbij moet er gedacht worden aan de uitvaartverzorger, rouwkaarten, de kist, grafsteen (bij begrafenis) de plechtigheid enz. De totale kosten zijn afhankelijk van de wensen. Er zijn veel verschillende kisten en grafstenen waar voor gekozen kan worden, het kan zo duur of goedkoop gemaakt worden als je zelf wilt. Het gaat er bij de uitvaartverzekering om dat de kosten van de uitvaart worden verzekerd en dat nabestaanden geen financiële zorgen daaromtrent hebben. Het is goed om van te voren te bekijken wat je wensen zijn, bespreek het eventueel met nabestaanden en dan kun je je eigen uitvaartverzekering en uitvaart tevoren regelen. Dit wordt steeds vaker gedaan. Het is prima om erover te praten zodat je naasten op het moment van overlijden weten wat de wensen van de overledene zijn.

De kosten van de uitvaart kunnen hoog oplopen, daarom moet er van tevoren een bedrag gereserveerd worden. Door te kiezen voor een uitvaartverzekering ben je hier goed op voorbereid. Een uitvaart kost gemiddeld 7.000 euro, maar kan ook duurder zijn, afhankelijk van de wensen. De kosten van een uitvaartverzekering wegen dus vaak op tegen de kosten van een uitvaart.

Vergelijken van verzekeringen.

Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het van belang dat je de juiste gegevens invult. Er moet gekeken worden naar de dekking, de leeftijd en naar het geslacht. Het is namelijk zo dat hoe ouder je bent, hoe hoger de premie is als je de uitvaartverzekering af gaat sluiten. Als je een uitvaartverzekering af wilt sluiten is het verstandig deze zo vroeg mogelijk af te sluiten. Er kan dan een vast bedrag per maand worden betaald, maar het kan ook per jaar. Meestal is het betalen van eens per jaar goedkoper, je krijgt dan een korting van de maatschappij. Er kan ook worden gekozen om eenmalig een bedrag te betalen aan de verzekeringsmaatschappij. Het geld dat dan is ingelegd wordt gebruikt om (een deel van) de uitvaart te betalen. Dit wordt ook wel de koopsom uitvaartverzekering genoemd.

Je wilt niet teveel premie betalen voor de uitvaartverzekering, maar je wilt uiteraard wel goed verzekerd zijn. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een goedkope uitvaartverzekering. Daarbij is het belangrijk dat je weet wat je ongeveer wilt, wil je een crematie of een begrafenis? Wil je alles heel groot en luxe aanpakken of neem je genoegen met een sobere uitvaart? Bij de uitvaartverzekering vergelijken dien je op deze aspecten te letten, zodat je naar wens af kunt sluiten die echt bij jou past.

Voordat je de uitvaartverzekering af gaat sluiten is het aan te raden verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken zodat je de prijzen kunt vergelijken. Er kan gekeken worden wat er allemaal betaald, vergoed wordt als je de uitvaartverzekering bij een bepaalde maatschappij afsluit. We hebben hier een vergelijking van uitvaartverzekeringen voor je gemaakt. Hopelijk helpt het je bij je keuze! Het afsluiten van de uitvaartverzekering kan via een maatschappij geregeld worden. Er kunnen papieren in worden gevuld, maar het kan ook via internet. Het online afsluiten van de uitvaartverzekering heeft als voordeel dat gegevens meteen bij de maatschappij zijn en meteen worden verwerkt.

Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering is het belangrijk dat er niet alleen naar de laagste prijs wordt gekeken. Het kijken naar de juiste dekking is van groot belang, want de dekking kan per maatschappij verschillen. Als je een goede vergelijking hebt gemaakt kun je de online uitvaartverzekering verantwoord afsluiten. Het is hierbij van belang dat je de juiste gegevens invult. De leeftijd is hierbij van groot belang, hoe ouder je bent, hoe meer je moet betalen voor de uitvaartverzekering. Dit komt omdat hoe ouder je wordt, de kans groter is dat je komt te overlijden. Het is daarom beter om de uitvaartverzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten zodat de premiekosten niet zo hoog oplopen. Ouders sluiten vaak al bij de geboorte van hun kindje deze verzekering af.

Een uitvaartverzekering afsluiten kost even tijd, neem hier ook de tijd voor. Het is namelijk van belang dat je weet wat de mogelijkheden zijn en dat je een bewuste keuze maakt. Het gaat over je eigen uitvaart, dit wil je natuurlijk goed regelen. Praat er daarom ook met nabestaanden over zodat zij weten wat te zijner tijd jouw wensen zijn. Als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken kan de uitvaartverzekering online worden afgesloten. Dit is snel en eenvoudig, je hoeft dan alleen maar de juiste gegevens in te vullen en dan wordt het goed voor je geregeld.


admin

Related Posts

De juiste keuze van uw uitvaartverzekering.

De juiste keuze van uw uitvaartverzekering.

03 dec, 2017

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal…

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

22 mrt, 2017

Zorg voor het overlijden Een uitvaart is heel persoonlijk net…

De uitvaart verzekering van Dela

De uitvaart verzekering van Dela

15 nov, 2016

Waarom DELA Uitvaartzorgplan? DELA zorgt ervoor dat de uitvaart betaald…

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

05 nov, 2018

Als u een voordelige uitvaartverzekering wilt afsluiten is het verstandig…