Een lening afsluiten

Als je op het punt staat om een lening af te sluiten, dan zijn er veel zaken die op je af komen. Het is daarom belangrijk om alle punten die je moet nagaan even goed op een rijtje te zetten. Hieronder vind je een aantal punten die je voor het afsluiten van een lening moet bekijken.

Weet hoeveel je moet lenen

Zoals we tegenwoordig allemaal wel weten kost lenen geld. Lenen is niet gratis en er moet rente over het geleende bedrag worden betaald. Het is dus belangrijk om niet teveel geld te lenen. Probeer van te voren zo goed mogelijk in te schatten hoeveel je precies moet lenen, zodat je geen onnodige rente hoeft te betalen.

Vergelijk offertes

Verschillende kredietgevers gebruiken verschillende tarieven, dus het is altijd een goed idee om verschillende offertes te vergelijken. De offertes worden doorgaans gratis aangeboden, dus het kost helemaal niets om een vergelijking te maken. Let bij het bekijken van offertes ook op eventuele kortingen die maar tijdelijk van kracht zijn of andere addertjes onder het gras die in de kleine lettertjes zijn uitgelegd.

Bepaal hoe je wilt lenen

Er zijn verschillende soorten leningen en deze hebben allemaal hun voordelen en hun nadelen. Probeer altijd voor de lening die bij je past te kiezen en niet voor de meest gemakkelijke uitweg. Zo is het normaal gesproken eenvoudig om voor een doorlopend krediet te kiezen en veel flexibiliteit te hebben, maar dit is normaal gesproken niet de goedkoopste vorm van lenen en er zal dus een prijs moeten worden betaald voor de flexibiliteit. Bereken voor het afsluiten van de lening wat de precieze verschillen in kosten zullen zijn en maak daarna een weloverwogen keuze.


admin

Related Posts

Is een caravanverzekering nuttig?

Is een caravanverzekering nuttig?

12 aug, 2019

Een goede caravanverzekering vinden is niet eenvoudig. Caravanverzekeringen vergelijken is…

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

06 aug, 2018

Eerst sparen en dan kun je het geld pas uitgeven,…

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

12 sep, 2018

Studiefinanciering is aan te vragen voor een studie aan het…

Bereken het bedrag voor uw autolening met een gemakkelijke en snelle simulatie!

Bereken het bedrag voor uw autolening met een gemakkelijke en snelle simulatie!

19 nov, 2016

De aanschaf van een auto is voor veel mensen een…