Een krediet is een ander woord voor lening.

zakelijke kredieten

Een krediet kunt u aanvragen bij een bank of een andere kredietverstrekker.

Het bankkrediet.

Bij de bank kunt u een bankkrediet aanvragen. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Een bankkrediet is een lening, die u later altijd weer moet terugbetalen. Over het bankkrediet betaalt u een maandelijkse rente. Het kan bij deze rente gaan om een variabele rente of een vaste rente.

Doorlopend krediet.

Een krediet die u bij de bank kan aanvragen is het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kan handig zijn bij het doen van bepaalde aankopen. Met een doorlopend krediet kunt u bijvoorbeeld aan auto of een verbouwing financieren. Bij een doorlopend krediet betaalt u maandelijks een variabele rente. Om het doorlopende krediet terug te betalen betaalt u iedere maand een bedrag aan de bank of een andere financiële instelling.

Bij een doorlopend krediet is er geen vast leenbedrag. U leent alleen het bedrag dat u nodig heeft. Wel is er een kredietlimiet. U mag niet boven het kredietlimiet lenen. Het voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u leent en u kunt boetevrij aflossen. Later kunt u binnen het kredietlimiet bedragen, die reeds zijn afgelost, weer opnieuw opnemen. U kunt middels een persoonlijk gesprek advies vragen bij een kredietverstrekker.
De hoogte van het krediet

De hoogte van het krediet verschilt natuurlijk per situatie. Als u een luxe jacht wilt aanschaffen, dan zal het krediet een stuk hoger zijn dan wanneer u een krediet nodig heeft voor een keuken. Op sommige websites van kredietverstrekkers kunt u berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen. Dit is vaak een schatting en het is niet verstandig om volledig af te gaan op zo’n berekening. Wilt u zeker weten wat de maximale hoogte is van het krediet, dan zult u contact moeten opnemen met een kredietverstrekker.

Zakelijk krediet.

Er zijn ook zakelijke kredieten. Voor ondernemers of bedrijven die gaan willen groeien kan een krediet soms nodig zijn. Als een bedrijf zonder startkapitaal begint is een krediet eveneens nodig. Dit krediet kan worden aangevraagd bij een bank.

De kredietkaart.

Bij een kredietkaart kunt u ook geld lenen tot de bestedingslimiet. Een kredietkaart is dus ook een vorm van krediet. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een betaalrekening waar u tot een x-bedrag rood mag staan. Ook al staat u nimmer rood.

Een kredietkaart kunt u aanvragen bij een bank. Bij sommige banken kunt u een kredietkaart aanvragen waarmee u een bestedingslimiet heeft tot 10.000 euro. Het voordeel van een kredietkaart is dat u deze ook bij veel buitenlandse websites of webshops kunt gebruiken. Op deze websites kunt u immers niet met iDEAL betalen. Bij het aanvragen van een kredietkaart gelden voorwaarden. De minimale leeftijd bij het aanvragen van een kredietkaart is 18 of 21 jaar. U dient in het bezit te zijn van een paspoort of rijbewijs. Ook heeft u meestal een bepaald (minimaal) inkomen nodig. Dit verschilt per kredietkaartaanbieder.


admin

Related Posts

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

Duurzame reis-en annuleringsverzekering, samen op weg naar een duurzame wereld!

06 mei, 2019

Bent u op zoek naar een duurzame reisverzekering of annuleringsverzekering? De…

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

07 jun, 2019

Het BKR is een stichting die bijhoudt wie precies welke…

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

Studiefinanciering, hoe zit dat nu in elkaar?

12 sep, 2018

Studiefinanciering is aan te vragen voor een studie aan het…

Een lening oversluiten kan geld uitsparen

Een lening oversluiten kan geld uitsparen

24 feb, 2018

Geld lenen is een dure aangelegenheid. Als je een jaar…