Een klein bedrag lenen en direct op je rekening gestort.

klein bedrag lenen

Het is makkelijk dan je misschien denkt. Er zijn namelijk verschillende opties als je geld wilt lenen. Met sommige opties kun je binnen één uur al een leuk bedrag op je rekening hebben staan. Via deze website willen wij je informeren over de verschillende mogelijkheden die je als consument hebt als het gaat om geld lenen direct.

Je kunt kiezen tussen meerdere leenvormen en het is goed om de verschillen tussen de verschillende vormen te kennen. Als je weet wat de kenmerken zijn van de leenvormen is het een stuk eenvoudiger om een keuze te maken tussen de vormen. Wij wensen je veel succes bij het vinden van een lening die bij je past.

De gewone of persoonlijke lening.

De Gewone Lening wordt ook wel de persoonlijke lening genoemd. Bij deze leenvorm sluit je een lening af tegen een bepaald bedrag. Dit kan bijvoorbeeld 22.500 euro zijn. Naast het leenbedrag spreek je met de geldverstrekker af in hoeveel tijd je de lening gaat terugbetalen. Het komt erop neer dat je elke maand een stukje van de lening gaat terugbetalen. Dit wordt ook wel aflossen genoemd. Bovenop het stukje geld dat je aflost komt ook een bepaalde rente. Dit wordt uitgedrukt in een percentage, het rentepercentage. Zorg er altijd voor dat het rentepercentage bij een gewone lening zo laag mogelijk is. Hoe hoger het percentage, des te meer je aan rente moet gaan betalen. Niemand wil veel geld voor zijn/haar lening betalen. Als je kunt kiezen voor een rente van 4,1% of een rente van 6% dan is 4,1% een stuk beter. Ga altijd op zoek naar een bank met een laag percentage.

Kijk ook goed naar de looptijd van de gewone lening. De looptijd geeft aan hoeveel maanden of jaren je bezig bent met het afbetalen van de lening. Dit kan bijvoorbeeld 12 maanden zijn maar ook 120 maanden. Dat is nogal een verschil! 12 maanden is slechts een jaar, maar 120 maanden staat gelijk aan 10 jaar. Je moet jezelf afvragen of je wel 10 jaar lang, elke maand een bepaald bedrag wilt aflossen. Als je 10 jaar veel te lang vind dan is een looptijd van 120 maanden niks voor jou. Kies in dat geval een kortere looptijd uit. Hierbij moet je wel rekening houden dan het maandbedrag een stuk hoger wordt. Bij een looptijd van 60 maanden in plaats van 120 maanden is het maandbedrag 2x zo groot.

Het doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een prachtig product. Als je meerdere aankopen wilt gaan doen in de komende tijd dan is het product erg interessant voor je. Bij een doorlopend krediet hoef je vooraf niet te weten wat je precies wilt gaan kopen en wanneer. Je sluit het krediet af en je neemt geld op als dat nodig is. De geldverstrekker zal beoordelen hoeveel geld je maximaal mag opnemen. Dit kan bijvoorbeeld 13.400 euro zijn. Tot aan dat bedrag mag je geld opnemen. Je kunt bijvoorbeeld 4 keer 2.500 euro opnemen en één keer 3.400 euro. Maar je mag ook alles in twee delen opnemen. De keus is geheel aan jezelf.

Het doorlopend krediet is dus een heel flexibel product. Je kunt bijna alles zelf bepalen. Natuurlijk staan er ook een aantal zaken vast. Je hebt net al kunnen lezen dat het maximale leenbedrag vast wordt gesteld. Als de geldverstrekker dit niet zou doen dan kun je onbeperkt geld opnemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een aantal zaken zijn variabel bij het doorlopend krediet. Zo is de rente variabel. Elke dag kan de rente weer anders zijn. Dit is dus heel anders dan bij een gewone lening. Bij een gewone lening is er sprake van een vast rentepercentage. Bij een doorlopend krediet weet je dus niet waar je aan toe bent. In week 22 bijvoorbeeld moet je misschien meer rente betalen dan in week 23. Het is altijd weer een verassing hoe hoog of laag de rente is.

Voor wie is het doorlopend krediet?

Ben je nog aan het twijfelen over de leenvorm die je wilt gaan toepassen? Het kan soms best lastig zijn om een goede leenvorm te kiezen. Welke leenvorm past het beste bij je wensen en financiële mogelijkheden? In dit artikel gaan wij het doorlopend krediet eens wat beter bekijken. Mogelijk is het doorlopend krediet een product dat helemaal geschikt is voor jou. Wat kun je allemaal met een doorlopend krediet? Wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel krijg je een antwoord op al deze vragen.

Flexibel product

Het doorlopend krediet is een heel erg flexibel product. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wanneer je een bepaald geldbedrag opneemt. Voordat je dat kunt doen zal de geldverstrekker eerst bekijken hoeveel geld je maximaal mag gaan lenen. Stel dat die 4.000 euro is, dan mag je vervolgens zelf bepalen wanneer je geld opneemt uit dit potje. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vier keer 1.000 euro op te nemen. Maar ook 8 keer 500 euro opnemen is geen enkel probleem. Je mag helemaal zelf bepalen wanneer en hoeveel je opneemt, als je maar niet meer opneemt dan het maximaal te lenen bedrag. Het doorlopend krediet is hiermee een heel erg flexibel product te noemen.

Nadelen

Het grootste nadeel van het doorlopend krediet is het feit dat je niet weet waar je aan toe bent. Je krijgt namelijk te maken met een variabele rente. De rente die je betaalt over het geleende bedrag zal voortdurend veranderen. Op het ene moment kan de rente vele malen hoger (of lager) zijn dan het andere moment. Je leeft eigenlijk in onzekerheid. Doordat de rente hoger is betaal je in de ene maand misschien veel meer dan in de andere maand. Als je van zekerheid houd dan is het doorlopend krediet misschien niet zo interessant voor je. In dat geval kunnen wij je een persoonlijke lening adviseren.

Je hebt kunnen lezen wat een doorlopend krediet is en wat de nadelen zijn. Tijdens het lezen heb je vast ook de voordelen ontdekt. Dat het een flexibel product is, is natuurlijk een groot voordeel te noemen. De vrijheid die je hebt bij het bepalen van de te lenen bedrag is bij geen enkel ander product te vinden. Hierdoor is het doorlopend krediet wel een bijzonder product. Mocht je een doorlopend krediet willen afsluiten dan kun je het beste verschillende kredieten vergelijken. Bijna alle Nederlandse banken bieden het product doorlopend krediet aan, alleen hebben zij hun eigen voorwaarden en aanbiedingen. Door overal een offerte aan te vragen kun je nagaan welke geldverstrekker de goedkoopste is. Op die manier betaal je nooit teveel voor je doorlopend krediet!

De minilening.

e minilening is een interessant product als er snelheid nodig is. Als je heel snel geld nodig hebt dan kun je kiezen voor de minilening. Vaak wordt deze minilening ook een minikrediet genoemd. Andere benamingen zijn flexkrediet of kleine lening. De reden hiervoor is het feit dat het om een erg klein bedrag gaat dat je leent. Het bedrag is nooit groter dan 1.000 euro en is dus vrij klein te noemen. Omdat het om zo’n klein bedrag gaat wordt er door de geldverstrekker geen controle uitgevoerd bij het BKR. Je komt dus heel snel in aanmerking voor de minilening. Je aanvraag wordt bijna altijd wel goedgekeurd, tenzij je eerder bij de verstrekker hebt geleend en de lening niet correct hebt terugbetaalt.

De kenmerken van de minilening zijn:

  • Het bedrag dat je leent is heel klein, minder dan 1.000 euro. Vaak leen je 250 of 500 euro.
  • Je moet de lening snel terugbetalen, maximaal binnen één maand. Bij sommige geldverstrekkers moet je de lening zelfs binnen een week aflossen.
  • De rent eis relatief hoog. Er zijn in nieuwe regels gekomen waardoor rentes van 25% niet meer zijn toegestaan, maar meer dan 10% komt regelmatig voor
  • Er wordt geen BKR controle gedaan bij de aanvraag omdat het leenbedrag minder dan 1.000 euro is. In bijna alle gevallen wordt je aanvraag goedgekeurd.

De aanvraag wordt snel goedgekeurd, maar natuurlijk moet je wel een vast inkomen hebben. Als je geen inkomen hebt zal je aanvraag afgekeurd worden. De geldverstrekker wil namelijk wel zekerheid. Het geld dat zij aan je uitlenen willen ze uiteraard terugzien. Zorg dus dat je een vast inkomen hebt voordat je een minilening gaat aanvragen.

Een minilening afsluiten doe je heel eenvoudig via het internet. Er zijn verschillende minilening aanbieders te vinden via het internet. Wanneer sluit je eigenlijk een minilening af? Als je direct geld nodig hebt is het een optie, maar er zitten ook nadelen aan een minilening afsluiten. Met een minilening kan in sommige gevallen het geld al binnen één uur op je bankrekening staan. Dat is natuurlijk super snel, maar er staat ook wat tegenover. In dit artikel bekijken wij zowel de voor- als nadelen van een minilening.

Voordeel

Het voordeel hebben wij eigenlijk zojuist al genoemd. De snelle uitbetaling van het geleende bedrag is natuurlijk ongekend. Bij een persoonlijke lening kan het dagen tot weken duren voordat het geld uitgekeerd wordt. Als je een minilening afsluit dan kan het zo zijn dat het geld al binnen één uur op je rekening staat.

Nadeel

Er zitten een aantal nadelen verbonden aan de minilening. Zo betaal je namelijk een hoog bedrag aan rente. Zo kan het heel goed zijn dat je 15% aan rente betaalt. Als je een persoonlijke lening afsluit dan ligt het rentepercentage soms op de helft, bijvoorbeeld op 7% of 8%. Je bent dus veel duurder uit met een minilening, dan met sommige andere leenvormen.
Een ander nadeel van de minilening is de snelle terugbetaling aan de bank. Als het geld is gestort moet het soms binnen één week terugbetaalt worden. Bij sommige minilening verstrekkers krijg je iets langer de tijd, maximaal één maand. Je moet dus wel zeker weten dat je het geld binnen de gestelde termijn weer kunt terugbetalen. Als je niet tijdig terugbetaalt kun je een hoge boete verwachten en gaat de lening je een vermogen kosten. Als je dus een minilening afsluit is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de lening kunt aflossen.

Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn van een minilening. Mocht je op sommige websites de termen minikrediet, flexkrediet of kleine lening tegenkomen dan is dat heel goed mogelijk. Er bestaan diverse namelijk voor de minilening. Echter zijn de producten gelijk aan elkaar. Natuurlijk hanteert elke geldverstrekker wel andere rentepercentages. Het is dus belangrijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je erachter komen welke aanbieder het goedkoopste minikrediet aanbied. Veel succes bij het vinden en afsluiten van een goedkoop minikrediet!


admin

Related Posts

Is een caravanverzekering nuttig?

Is een caravanverzekering nuttig?

12 aug, 2019

Een goede caravanverzekering vinden is niet eenvoudig. Caravanverzekeringen vergelijken is…

Bereken het bedrag voor uw autolening met een gemakkelijke en snelle simulatie!

Bereken het bedrag voor uw autolening met een gemakkelijke en snelle simulatie!

19 nov, 2016

De aanschaf van een auto is voor veel mensen een…

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

Het BKR is een soort zelfbescherming voor de consument.

07 jun, 2019

Het BKR is een stichting die bijhoudt wie precies welke…

Lening op maat met een Rentekrediet.

Lening op maat met een Rentekrediet.

27 jan, 2017

Het rentekrediet is een vorm van krediet waarbij u de…