Een doorlopende annuleringsverzekering kan van groot belang zijn

doorlopende annuleringsverzekering

als je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat, meerdere weken, of een paar dagen. Twee verzekeringen zijn gewoon erg belangrijk als je op reis gaat. Je wilt toch immers onbezorgd van de leukste tijd van het jaar kunnen genieten.

Reisverzekering

De reisverzekering is natuurlijk voor de tijd dat je daadwerkelijk op vakantie bent, of aan het reizen bent. Het verzekerd je eigendom gedurende de reis.

Reis annuleren

De annuleringsverzekering is voor de tijd tussen het boeken van de reis of vakantie, en het moment dat je op reis gaat. Tussen het boeken van de reis, en de aanvang van de vakantie, kunnen er altijd zaken gebeuren waardoor je toch niet op vakantie kunt gaan. Dat zijn vaak zaken als een overlijden, of een ziekte, maar kan bijvoorbeeld ook samenhangen met ontslag. Op het moment dat je de reis niet kunt aanvangen, krijg je normaliter niet het reisbedrag terug. Vaak is in ieder geval de aanbetaling weg, doordat de reisorganisator natuurlijk al allerlei kosten heeft gemaakt. De annuleringsverzekering dekt dit bedrag. Mocht je dus onverhoopt door een ernstige omstandigheid niet op vakantie kunnen gaan, krijg je de betaalde bedragen van de verzekering terug.

Doorlopende Annuleringsverzekering

Ga je vaker weg per jaar, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een oplossing, net als overigens een doorlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet telkens opnieuw een aparte verzekering af te sluiten, want de doorlopende annuleringsverzekering, dekt alle reisjes die je maakt in een jaar tijd. Bovendien hoef je bij een doorlopende annuleringsverzekering, niet bij ieder reisje opnieuw een verzekering af te sluiten, en een groot voordeel bij de doorlopende annuleringsverzekering is bovendien, dat je het ook niet kunt vergeten om er één af te sluiten. Daarbij komt nog, dat de doorlopende annuleringsverzekering goedkoper is, dan het telkens opnieuw te moeten afsluiten. Hoe je het ook bekijkt, dergelijke verzekeringen, dus ook de reisverzekering, kunnen je een hoop ellende besparen. Immers, als je een reis moet annuleren, dan heeft dat meestal toch wel ernstige redenen. En in die tijd heb je toch echt wel genoeg aan je hoofd. Dergelijke verzekering besparen de extra problemen die je zou krijgen, als je ze niet hebt afgesloten.


admin

Related Posts

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

Vergelijk de dekking van doorlopende reisverzekeringen

06 jan, 2018

Bij het afsluiten van een reisverzekering, kun je kiezen uit…

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

Wat kost een scooterverzekering per jaar?

26 feb, 2017

Wat een scooterverzekering per jaar kost ligt aan veel verschillende…

De goedkoopste zorgverzekering online kiezen

De goedkoopste zorgverzekering online kiezen

14 aug, 2018

Het vinden van een goedkope zorgverzekering is vaak een hele…

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

06 mrt, 2018

Veel verzekerden zijn verzekerd voor hun inboedel met de inboedelverzekering…