Een doorlopende annuleringsverzekering kan van groot belang zijn

doorlopende annuleringsverzekering

als je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat, meerdere weken, of een paar dagen. Twee verzekeringen zijn gewoon erg belangrijk als je op reis gaat. Je wilt toch immers onbezorgd van de leukste tijd van het jaar kunnen genieten.

Reisverzekering

De reisverzekering is natuurlijk voor de tijd dat je daadwerkelijk op vakantie bent, of aan het reizen bent. Het verzekerd je eigendom gedurende de reis.

Reis annuleren

De annuleringsverzekering is voor de tijd tussen het boeken van de reis of vakantie, en het moment dat je op reis gaat. Tussen het boeken van de reis, en de aanvang van de vakantie, kunnen er altijd zaken gebeuren waardoor je toch niet op vakantie kunt gaan. Dat zijn vaak zaken als een overlijden, of een ziekte, maar kan bijvoorbeeld ook samenhangen met ontslag. Op het moment dat je de reis niet kunt aanvangen, krijg je normaliter niet het reisbedrag terug. Vaak is in ieder geval de aanbetaling weg, doordat de reisorganisator natuurlijk al allerlei kosten heeft gemaakt. De annuleringsverzekering dekt dit bedrag. Mocht je dus onverhoopt door een ernstige omstandigheid niet op vakantie kunnen gaan, krijg je de betaalde bedragen van de verzekering terug.

Doorlopende Annuleringsverzekering

Ga je vaker weg per jaar, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een oplossing, net als overigens een doorlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet telkens opnieuw een aparte verzekering af te sluiten, want de doorlopende annuleringsverzekering, dekt alle reisjes die je maakt in een jaar tijd. Bovendien hoef je bij een doorlopende annuleringsverzekering, niet bij ieder reisje opnieuw een verzekering af te sluiten, en een groot voordeel bij de doorlopende annuleringsverzekering is bovendien, dat je het ook niet kunt vergeten om er één af te sluiten. Daarbij komt nog, dat de doorlopende annuleringsverzekering goedkoper is, dan het telkens opnieuw te moeten afsluiten. Hoe je het ook bekijkt, dergelijke verzekeringen, dus ook de reisverzekering, kunnen je een hoop ellende besparen. Immers, als je een reis moet annuleren, dan heeft dat meestal toch wel ernstige redenen. En in die tijd heb je toch echt wel genoeg aan je hoofd. Dergelijke verzekering besparen de extra problemen die je zou krijgen, als je ze niet hebt afgesloten.


admin

Related Posts

18 jaar en een zorgverzekering: Hoe zit dat?

18 jaar en een zorgverzekering: Hoe zit dat?

03 nov, 2018

Wanneer je 18 jaar wordt is het tijd voor je…

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

Enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering

05 apr, 2018

Ieder jaar rond december en januari is het spannend voor…

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

Sluit uw tijdelijke reisverzekering online af.

17 aug, 2017

Deze tijdelijke reisverzekering van OHRA Verzekeringen is eenvoudig online af…

Zijn er ook quad verzekering aanbieders in Nederland?

Zijn er ook quad verzekering aanbieders in Nederland?

15 mrt, 2020

Als je in het bezit bent van een quad, ben…