Een budget krediet aanvragen?

budget krediet

Een budget krediet is makkelijk gevonden als u weet waar u moet zoeken. Trap echter niet in de val en lees u eerst in voor u een krediet aanvraagt. Zoek op de bedrijfsnaam van de aanbieder en kijk of er negatieve verhalen bekend zijn over het kredietadvies. Dat zijn vaak tekenen dat u moet oppassen. Wilt u zelf graag de touwtjes in handen houden? Zorg dan dat u er zelf ook wat vanaf weet.

Een lening kiezen is niet altijd makkelijk. Wordt het een flexibel krediet of een aflossingsvrije lening? Er is keuze genoeg een steeds komen er weer nieuwe leenvormen waardoor u al snel de weg kwijt raakt. Bijna alle soorten leenvormen zijn echter varianten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening – de twee bekendste leenproducten. Weet u welke het beste bij u past?

budget krediet

Wat is een doorlopend krediet?

U kunt bij een doorlopend krediet het bedrag dat u leent steeds weer opnemen. Als gevolg hiervan is er geen van tevoren afgesproken periode waarbinnen u het doorlopend krediet moet terugbetalen. Dat maakt het doorlopend krediet nogal onduidelijk in termen van looptijd. Van tevoren is bij niemand duidelijk hoelang u het doorlopend krediet kunt gebruiken; dat hebt u immers zelf in de hand.

U kunt echter niet onbeperkt opnemen. In het contract is een limiet afgesproken wat het verantwoord kredietmaximum wordt genoemd. Dat is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Zolang u blijft aflossen is het mogelijk dat u geld opneemt wanneer u dat wil. Het doel van het doorlopend krediet is dat u altijd wat geld achter de hand hebt; het fungeert in dat geval als een financiële buffer.

De rente van een doorlopend krediet wordt berekend aan de hand van het saldo van het krediet dat nog openstaat. Tot hoeveel u kunt lenen op het krediet is vooraf besproken met de kredietverstrekker. U betaalt maandelijks rente en aflossing. Om te vermijden dat u altijd vast zit aan de aflossing van het doorlopend krediet moet u tijdig aflossen om problemen te voorkomen. Als we een doorlopend krediet met een persoonlijke lening vergelijken dan is te zien dat een doorlopend krediet veel afwijkt van een persoonlijke lening.

Als u uzelf graag wilt verzekeren tegen allerlei kleinere en grotere schade, is een aansprakelijkheidsverzekering een goede keus. Deze verzekering, die ook wel WA-verzekering wordt genoemd, vergoedt alle letsel- en zaakschade die u veroorzaakt. Ook uw gezinsleden kunnen uiteraard meeverzekerd worden. Zo staat u niet voor onverwachte financiële tegenslagen wanneer u per ongeluk schade aanricht bij uw buren. Let er goed op welke aansprakelijkheidsverzekering u neemt, want er zitten verschillen tussen de aangeboden pakketten. Ook de prijzen variëren aardig tussen de verschillende verzekeraars, en het is zeker de moeite waard om even te vergelijken welke de goedkoopste voor u is.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening leent u een zeker bedrag waarmee u een grote aankoop financiert. Dit kan een auto zijn, een boot of iets heel anders. Tijdens de gehele looptijd van de lening blijft de rente ongewijzigd en op een van tevoren bepaalde hoogte. Geen problemen achteraf met een constant oplopende rente.

Een groot voordeel voor degene die het krediet afsluit is dus dat deze precies weet wat hem te wachten staat. Omdat hetgeen wat gefinancierd is vaak niet zo lang meegaat wordt de looptijd van de lening dan ook van tevoren vastgesteld. Zo voorkomt u dat u blijft betalen voor iets dat er niet meer is.

Bijvoorbeeld: een tweedehandse Mercedes met 325.000 km op de teller gaat geen 20 jaar meer mee, daarom is een persoonlijke lening met een beperkte looptijd verstandig. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat men altijd weet wat te wachten staat. Vooraf is er duidelijkheid wat de hoogte van de maandtermijnen zullen zijn over de hele periode. Bij een persoonlijke lening kunnen de reeds afgeloste bedragen niet opnieuw worden opgenomen.

Hoe kies ik de beste lening?

Als u zelf geen verstand heeft van leningen dan is het lastig om een goede keuze te maken. Het gaat meestal om een behoorlijk bedrag dus dan moet u wel zeker weten wat u wil. Wat het doorlopend krediet en de persoonlijke lening precies voor u kunnen betekenen kunt u hier op de website vinden. Het ligt echter aan uw financiële situatie welke leenvorm het beste bij u past. Elke situatie is uniek en daarom kan er ook niet een vaste soort lening worden aangeboden.

Wat als ik geen keuze kan maken?

Als u er niet uitkomt kunt u altijd de hulp van een adviseur inroepen. Deze kan u helpen een keuze te maken. U kunt aangeven wat u zelf graag wil zodat de adviseur daarop in kan spelen. Wilt u bijvoorbeeld zo snel mogelijk aflossen? Dan kan dat meegenomen worden in het kredietvoorstel. U hoeft zelf niet te vergelijken; dat doet de adviseur voor u!

Hoe vraag ik een offerte aan?

Geld lenen kan tegenwoordig binnen enkele minuten geregeld zijn. U vraagt een offerte aan, ontvangt per email het meest passende voorstel van een aanbieder, en dan hoeft u het alleen nog maar te ondertekenen en terug te sturen. Wilt u meteen de beste offerte voor u laten samenstellen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


admin

Related Posts

Wat zijn de voordelen van een lening op afbetaling?

Wat zijn de voordelen van een lening op afbetaling?

27 jun, 2019

Een veel gebruikte term is een lening op afbetaling. Het…

Wanneer kiest u voor een doorlopend krediet?

28 aug, 2016

In de categorie lenen is het doorlopend krediet de meest…

Wanneer kiest u voor een persoonlijke lening?

Wanneer kiest u voor een persoonlijke lening?

31 aug, 2016

Een persoonlijke lening is een slimme keuze voor de aanschaf…

Persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten.

Persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten.

27 jun, 2017

Een persoonlijke lening vergelijken en direct afsluiten als je geld…