Door welk traject ga je als je je rekeningen niet betaalt?

BKR registratie

Rekeningen komen maandelijks terug, het is belangrijk dat je die op tijd betaald. Hoe langer je wacht met betalen, hoe groter de kosten worden. Je ontwikkelt dan schulden. Als dat gebeurt dan kun je ervoor kiezen om een schuldhulpverleningstraject aan te gaan. Soms wordt dat je zelfs opgelegd.

Oplopen schulden

Bij het niet betalen van de rekeningen lopen je schulden op. Schuldeisers zijn daar nooit blij mee en blijven de schulden eisen. Als je langer blijft wachten dan kunnen schuldeisers het incassobureau uit Den Bosch inschakelen. Als dat gebeurt dan komen er nog extra kosten bovenop je schulden. Dat zijn de incassokosten. Je krijgt dan een brief die je kunt vergelijken met een loonvorderingsbrief waarin beschreven staat wanneer je wat niet betaald hebt. Het incassobureau verzoekt in opdracht van de schuldeiser om de schulden af te betalen.

Deurwaarder

Het gebeurt vaak dat het verzoek van het incassobureau genegeerd wordt. Dan komen er nog meer kosten bij omdat er dan een deurwaarder bij komt kijken. Een deurwaarder is een persoon met een wettelijke status. Daarom kunnen ze in opdracht van het incassobureau diverse dingen doen zoals dagvaarding uitbrengen, beslag leggen op inboedel of loon en zelfs een woning ontruimen. Daarbij komen dus allemaal extra kosten bij.

Hulp zoeken

Als de schulden zo erg oplopen dan is het verstandig om hulp te zoeken. Je gaat dan het schuldhulpverleningstraject in. Vervolgens sta je dan wel geregistreerd bij BKR. Je kunt bij verschillende organisaties terecht die jou kunnen helpen met het afbetalen van je schuld. Zo kun je zelfs bij je gemeente terecht bij de afdeling van de schuldhulpverlening. Er is altijd wel iemand die jou kunt helpen.

Verschillende trajecten

Er bestaan verschillende trajecten die jou kunnen helpen met je schulden. Die trajecten verschillen ook van elkaar. Zo is de ene vrijwillig en de andere wettelijk. Bij het minnelijk traject kies je er vrijwillig voor om je schulden te regelen. Wel heb je dan een akkoord nodig van de schuldeisers voor een betalingsregeling. Verder heb je ook nog een wettelijk traject die via de rechtbank loopt. Daarbij word je voor een aantal jaar in de gaten gehouden door een bewindvoerder. Zodat je schulden verminderen.


admin

Related Posts

Wat is een lening?

17 aug, 2016

Een lening aanvragen werkt op een relatief eenvoudige manier, ondanks…