De juiste keuze van uw uitvaartverzekering.

uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende pakketten mogelijk, elk met een ander tarief. Denk van tevoren goed na over de wensen voor een uitvaart. Kiest u voor een begrafenis of een crematie? Hoeveel aanwezigen verwacht u? Wanneer u een goed en duidelijk beeld heeft van uw uitvaart dan hoeft een verzekering niet veel te kosten. Een goedkope uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Monuta kan aan alle persoonlijke wensen voldoen en laat uw nabestaanden niet met onvoorziene kosten achter.

Een uitvaartverzekeringsmaatschappij biedt meestal minimaal twee verschillende pakketsoorten aan. Een waarbij de maatschappij zelf enkele zaken rondom de uitvaart regelt en een waarbij alleen een geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden waarbij zij zelf alles naar wens kunnen regelen.

Verzekeringen met een dienstenpakket

uitvaartverzekeringBij verzekeringen met een dienstenpakket is er vaak alsnog de keuze voor een vrij te besteden bedrag. De hoogte van dit bedrag bepaalt automatische de hoogte van de maandelijkse premie. Onder het dienstenpakket vallen o.a. zaken als persoonlijke begeleiding, de uitvaartkist horende bij het betreffende pakket, dragers en rouwkaarten. Vaak vallen kosten voor het grafmonument, crematiekosten en overige aanvullende persoonlijke wensen niet binnen het pakket. Deze kosten kunnen worden opgevangen door middel van het zogenaamde vrij te besteden bedrag.

Verzekeringen met enkel een geldbedrag

Bij de keuze voor een dergelijke verzekering wordt er na overlijden een van tevoren bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Het grote voordeel hiervan is dat de nabestaanden dit bedrag vrij kunnen besteden. Vaak is het dan zo dat wanneer uw nabestaanden ervoor kiezen de uitvaart te laten verzorgen door dezelfde verzekeraar als waar het bedrag door is uitgekeerd zij een korting krijgen op bepaalde diensten.

Met een minimaal bedrag kunt u al maximaal verzekerd zijn voor uw uitvaart. Maak van tevoren duidelijke keuzes en profiteer zo van een goedkope uitvaartverzekering die in al uw wensen kan voorzien


admin

Related Posts

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

Onafhankelijke informatie over voordelige uitvaartverzekeringen.

05 nov, 2018

Als u een voordelige uitvaartverzekering wilt afsluiten is het verstandig…

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

Informatie over Uitvaartverzekeringen.

22 mrt, 2017

Zorg voor het overlijden Een uitvaart is heel persoonlijk net…

De overlijdensrisicoverzekering is goedkoper dan KEW

De overlijdensrisicoverzekering is goedkoper dan KEW

20 jan, 2018

De Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) is een dure manier van…

Wist je dat? Uitvaartverzekeringen vergelijken veel kan opleveren

Wist je dat? Uitvaartverzekeringen vergelijken veel kan opleveren

04 mrt, 2018

Het is slim om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken, want…