De beste kredietkaart voor studenten.

Studiefinanciering

Aan bepaalde financiële dienstverleningen zijn een reeks voorwaarden verbonden. Op zich is dat niets nieuws en vormen deze voorwaarden veelal geen probleem, maar toch zijn er uitzonderingen. Neem nu bijvoorbeeld de creditcard voor studenten. Een creditcard voor studenten is een speciale creditcard met een iets lagere maandelijkse limiet die het mogelijk maakt voor studenten om gebruik te maken van de voordelen die een creditcard te bieden heeft. Het verkrijgen van zo’n creditcard is eigenlijk niet zo voor de hand liggend aangezien een creditcard als belangrijkste voorwaarde heeft dat er een bepaald inkomen moet ontvangen worden en het spreekt voor zich dat, dat bij een student doorgaans niet het geval is. We vertellen je in dit artikel graag meer over een creditcard aanvragen als student.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Laat ons eerst even kijken naar de voorwaarden die verbonden zijn aan het toegekend krijgen van een creditcard voor studenten. Zoals in de inleiding reeds aangehaald vereist een creditcard normaal altijd dat er een bepaald inkomen wordt ontvangen. Bij een student is dat inkomen natuurlijk geen echt loon, maar kan het ook een studietoelage zijn. Dit zijn meteen de eerste voorwaarden. Voor het toegekend krijgen van een creditcard voor studenten dient er immers maandelijks een studietoelage gestort te worden. Is dit niet het geval, dan zal de creditcard in de meeste gevallen gewoon geweigerd worden. De andere twee voorwaarden zijn in principe voorwaarden waar iedereen aan kan voldoen. De minimumleeftijd voor het aanvragen van een creditcard voor studenten is immers vastgesteld op 18 jaar en je moet veelal over een speciale studentenrekening beschikken bij de bank waarbij je de creditcard aanvraagt. Het is dus duidelijk dat het ontvangen van een studietoelage eigenlijk de belangrijkste vereiste is.

Voordelen van een creditcard voor studenten

Het spreekt voor zich dat er aan een creditcard voor studenten ook speciale voordelen verbonden zijn. Over het algemeen liggen de kosten op een dergelijke creditcard immers lager dan bij een gewone creditcard het geval is. Daarnaast is het ook zo dat je met de studenten creditcard gewoon kunt genieten van alle zekerheden van een gewone creditcard. Zo ben je met de creditcard voor studenten eveneens verzekerd tegen diefstal, verlies en misbruik en is het mogelijk om wereldwijd geld af te halen waar dat ook met een gewone creditcard mogelijk is. Op dat vlak biedt de creditcard voor studenten dus alles wat een normale creditcard te bieden heeft inclusief nog een aantal leuke extra’s. Het enige nadeel is wel dat de maandelijkse limiet vast op 1000 euro wordt gehouden en er dus geen mogelijkheid is om deze op te trekken.

Conclusie

Een creditcard voor studenten kan aangevraagd worden bij nagenoeg iedere bank. Voorwaarde is wel dat je over een studentenrekening beschikt omdat het geld op de één of andere manier natuurlijk afgeschreven moet kunnen worden. Hou er tot slot ook rekening mee dat de studiefinanciering zeer belangrijk is. Zonder toelage is de kans bijzonder groot dat je bank een creditcard voor studenten zal weigeren. Verder beschikt een creditcard voor studenten over alles waar een normale creditcard eveneens over beschikt en dien je er alleen rekening mee te houden dat de maandelijkse bestedingslimiet iets lager ligt, namelijk op 1000 euro. Het is doorgaans ook niet mogelijk om deze limiet te verhogen.


admin

Related Posts

Leningen op maat

Leningen op maat

16 feb, 2019

Banken, verzekeraars en kredietverstrekkers zorgen er steeds meer voor dat…

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

Lees alles over het aanvragen van kinderbijslag

03 feb, 2018

Wat is er nu mooier dan om een kind te…

Administratie uitbesteden: dit zijn de voordelen.

Administratie uitbesteden: dit zijn de voordelen.

02 jan, 2019

De meeste ondernemers vinden het bijhouden van de administratie geen…

Maximale looptijd lening op afbetaling.

Maximale looptijd lening op afbetaling.

10 aug, 2017

Je kunt op vele websites van kredietverstrekkers en banken berekenen…