Besparen door middel van vergelijkingswebsites

abonnementen

Eenvoudig besparen door te vergelijken

Flink geld besparen vergelijkingswebsites, dat doe je door jouw vaste lasten te verminderen. Dus vergelijk uw kosten voor energie, verzekeringen en abonnementen! Een huishouden dat nooit is overgestapt kan op deze manier eenvoudig enkele honderden euro’s besparen. Dus stap over van energieleverancier, verzekeraars en provider en pak enkele honderden euro’s! Meer weten? Lees hieronder enkele tips om te besparen op jouw vaste lasten.

Waarom vergelijkingswebsites?

U kunt online kosteloos voor verschillende vaste lasten prijzen vergelijkingen maken. Via diverse vergelijkingswebsites is het heel eenvoudig om verschillende aanbieders te vergelijken op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Besparen bestaat gelukkig niet alleen uit het nauwkeurig vergelijken van allerlei verschillende serviceaanbieders; het kan ook ontzettend leuk zijn. Vooral met vaste lasten als kleding kan het heerlijk voelen om net dat ene leuke koopje bij een tweedehandswinkel te vinden. Een goed idee is het ook altijd om met vrienden ruilmiddagen te organiseren. Niet alleen voor kleding is dat handig; ook andere gebruiksproducten kun je vaak van anderen krijgen wanneer zij ze toevallig over hebben. Schaam je daarom nooit om anderen om hulp te vragen of in tweedehandszaken op zoek te gaan – op de lange termijn ben je er heel wat goedkoper mee uit!

Verzekeringen vergelijken

Verzekeringen vergelijken

Heel veel Nederlandse huishoudens kunnen een hoop geld besparen door eens kritisch naar de verzekeringen te kijken. Zijn alle verzekeringen wel belangrijk en betaal ik niet te veel premie? Nederlanders zijn namelijk kampioen in verzekeren en maandelijks geven we veel geld uit aan verzekeringen en verzekeringspremies. Terwijl je je eigenlijk alleen moet verzekeren voor risico’s waarvan je de schade niet zelf kunt betalen. Op de autoverzekering kun je jaarlijkse eenvoudig enkele honderden euro’s besparen. Uit onderzoek van onder andere de Consumentenbond blijkt dat voor iemand met tien schadevrije jaren de duurste autoverzekering nog altijd 2,6 x meer kost dan de goedkoopste autoverzekering op de markt. En ook de verschillende verzekeringen kunnen aanzienlijk verschil maken. Bij de verplichte zorgverzekering is het bijvoorbeeld verstandig om de aanvullende verzekeringen eens tegen het licht te houden zo kosten tandartsverzekeringen vaak meer dan je per jaar ooit terugkrijgt. En op de autoverzekering en woonverzekering samen kun je gemiddeld zo’n €250 besparen.

Besparen op energie

abonnementenMinder geld uitgeven, wie wil dat niet? De grootste klapper kun je maken op je energiekosten. Zeker als je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit. Energieleveranciers geven nieuwe klanten vaak hoge kortingen of gratis cadeaus. Daarom kun het meeste besparen als je elk jaar overstapt van energiebedrijf. Meer weten over het overstappen van energieleverancier? Lees meer informatie op een van de vele vergelijkingssites voor energie. Veel mensen hebben al jarenlang dezelfde energieleverancier en verzekeringsmaatschappij. Heel begrijpelijk het uitzoeken van een ander kan immers een heel gedoe zijn  maar het gevaar is dat je vergeet te checken of er misschien wel veel goedkopere alternatieven zijn. Gemiddeld kan een Nederlands gezin maar liefst €488 besparen door van energieleverancier te veranderen.

Goedkope abonnementen

Ook op abonnementen kun je flink besparen. Een wat minder nieuwe telefoon of wat minder belminuten, die je waarschijnlijk niet eens gebruikt, kan een hoop schelen op jouw maandelijkse rekening. Vergelijk daarom providers en abonnementen en sluit alleen af wat je nodig hebt! Heb je die driehonderd televisiezenders wel echt nodig? En dat razendsnelle internetabonnement, hoe vaak gebruik je dat nu werkelijk? Veel mensen hebben abonnementen lopen die veel te duur zijn voor wat ze werkelijk gebruiken. Let daarom eens goed op wat je eigenlijk precies aan internet en telefonie gebruikt, en stel dan je abonnementen bij. Bij mobiele telefoons geldt vaak juist het tegenovergestelde: een iets te ruim pakket is beter dan een pakket waarbij je dure belminuten bij moet kopen. Als je echt niet vaak belt, kan het ook een goed idee zijn om over te stappen op SIM only, dat scheelt je 7 cent per minuut.

Meer tips om te besparen op uw vaste lasten

Wie wil besparen, doet dat al snel door de incidentele uitgaven te beperken – minder spontane uitjes, dure kleding en cadeautjes, kortom. Natuurlijk kan dat verstandig zijn, maar het is zeker niet het enige waar je op moet letten wanneer je probeert te besparen. Vaak ben je aan je vaste lasten namelijk ook al een stuk meer kwijt dan nodig. Dat gaat vaak ongemerkt; veel van dat soort lasten worden automatisch afgeschreven, waardoor je al nauwelijks meer opmerkt dat ze misschien wel meer kosten dan zou hoeven. Hoe zorg je nu dat je ook op dat soort uitgaven kunt besparen? Hieronder een aantal zaken waar je op kunt letten.

Andere tips

– Wil je liever overstappen van leverancier/aanbieder, maar toch minder geld betalen? Bel dan je energieleverancier, verzekeraar, kabel- en telefoonaanbieder en leg uit dat je minder wilt betalen en anders overstapt. Zeg dat je eigenlijk niet bij ze weg wilt, maar dat concurrenten toch veel goedkoper zijn. Vaak krijg je dan alsnog een mooie korting.
– Heel veel aanbieders, vooral energiemaatschappijen, geven een welkomstkorting. En tarieven wijzigen na het eerste contract. Hierdoor loont het om elk jaar opnieuw de energietarieven van al je contracten te vergelijken.

Nederlanders onbewust van provisies vergelijkingswebsites

Meer dan de helft van de Nederlandse consumenten is zich niet bewust van het feit dat vergelijkingswebsites provisies ontvangen. Dit blijkt uit een onderzoek van Blauw Research in opdracht van Ditzo. Het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders, toont aan dat 86% van de Nederlanders vindt dat de vergoedingen te hoog zijn. Diverse vergelijkingswebsites krijgen vergoedingen tot wel €200,00 per product.

Tevens zet 80% van de respondenten zijn vraagtekens bij de uitkomsten van de vergelijking met de kennis dat er veel geld aan verdiend wordt. Meer dan de helft vindt de provisie die gegeven wordt daarom ook veel te hoog. “Wij begrijpen dat mensen vergelijkers gebruiken en dat de sites een vergoeding vragen, maar het onderzoek toont onder andere dat de consument vraagtekens zet bij de hoogte hiervan, aangezien er niet echt advies wordt geboden zoals verzekeringsadviseurs dat bieden”, aldus Bob Stehmann, directeur van verzekeraar Ditzo.

Bijna 53% maakt gebruik  van vergelijkingswebsites

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 70% van de consumenten deze beloningen als premieverhogend zien, dit hoge percentage is opvallend omdat bijna 40% van de consumenten wel eens gebruik maakt van een vergelijkingssite om zich te oriënteren bij abonnementen. Ruim 20% van de Nederlanders heeft daadwerkelijk wel eens een verzekeringen afgesloten via een van de vele vergelijkingssites. Ditzo wilde met het onderzoek meer inzicht krijgen in wat de consument vindt van prijsvergelijkers. “Er wordt namelijk nooit aan consumenten naar hun mening over vergelijkers en abonnementen gevraagd. Om daar achter te komen, hebben we een onafhankelijk onderzoek laten doen,” zegt Stehmann.

Weinig transparantie

De consument vindt dat er te weinig transparantie is over de hoogte van de bonus voor de vergelijkingswebsite. Ook geeft bijna de helft van ondervraagden aan niet te weten dat een aantal vergelijkingswebsites in handen is van grote verzekeraars. Daarnaast is voor hetzelfde aantal mensen onduidelijk dat vergelijkingswebsites een vergoeding krijgen voor verzekeringen die zij afsluiten. Hoewel vergelijken een belangrijk is onderdeel geworden bij het maken van keuze van verzekeraar, blijkt uit het onderzoek dat de consument dat niet wil tegen elke prijs.

Liever persoonlijk verzekeringsadvies?

Nh1816 Verzekeringen kiest uitsluitend voor de onderscheidende kracht van het deskundige intermediair als advieskanaal voor verzekeringsproducten. Daarbij wordt er bewust gekozen om verzekeringsproducten niet te etaleren op dure vergelijkingssites, waar consumenten zelf beslissen welk product zij afsluiten en tegen welke lage premie, maar zonder de belangrijke toegevoegde waarde van verzekeringsadvies. De financieel adviseur is in staat om een consument maatwerk te leveren bij de keuze voor het juiste verzekeringsproduct en bewijst zijn waarde gedurende de looptijd van de verzekeringen bij schade of wijzigingen in de leefsituatie van de klant.

 


admin

Related Posts

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

Geen geld lenen maar online geld verdienen!

21 apr, 2017

Als het echt niet lukt om snel een lening te…

Waarop moet je zeker letten

17 aug, 2016

Ga je een lening afsluiten? Dan is het verstandig om…

De beste kredietkaart voor studenten.

De beste kredietkaart voor studenten.

13 dec, 2018

Aan bepaalde financiële dienstverleningen zijn een reeks voorwaarden verbonden. Op…

Waarom een beroep doen op een vertaalbureau Duits?

Waarom een beroep doen op een vertaalbureau Duits?

09 sep, 2019

Als ondernemer zult u op een zeker ogenblik uw zaak…