Bereken het bedrag voor uw autolening met een gemakkelijke en snelle simulatie!

autofinanciering

De aanschaf van een auto is voor veel mensen een belangrijke gebeurtenis en volgens het boek ‘Stress in de samenleving” is het één van de meest stress gevende factoren die men kan meemaken naast beslissingen tot de aanschaf van een koopwoning of in het huwelijk treden. Natuurlijk is het kijken en vergelijken van de diverse soorten auto’s een moeizaam deel, maar ook een ontzettend leuk iets om te doen. Folders en brochures worden aangevraagd, het internet wordt afgestruind en al likkebaardend loopt men rond in de showrooms van autodealers.

Een heel essentieel onderdeel is vanzelfsprekend het financiële verhaal. Autorijden in Nederland is duur en ook de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto is een kostbare zaak. Door de hoge belastingcomponenten (BPM) zijn met name nieuwe auto’s duur in de aanschaf. Hoewel de regering bezig is met de afbouw van BPM zal het nog zeker 10 jaar duren voordat auto’s gemakkelijk betaalbaar gaan worden.

De meeste mensen beschikken niet over de financiële middelen om in één keer een auto te kopen en moeten een beroep doen op een financiering, vaak in de vorm van een persoonlijke lening. Een goede financiering kan het verschil maken tussen de basisuitvoering van een auto of een auto met alle denkbare opties. Niet alleen het totaal van de financiering is relevant, maar natuurlijk de hoogte van het rentepercentage,de aanvullende voorwaarden en de aflossingsverplichtingen.

autofinanciering

Veelal is het maandbedrag dat iemand moet betalen, de belangrijkste factor.

Op deze website proberen wij u relevante informatie te verstrekken en adviezen te geven. Zo moet u absoluut minimaal 3 vrijblijvende kredietoffertes aanvragen en niet zomaar de eerste de beste financiering accepteren, zeker niet van de autodealer zelf aangezien deze daar ook (flink) aan verdient.

Een auto met financiering wat zijn de mogelijkheden?

Een nieuwe auto is vaak een grote investering voor de meeste mensen. U kunt een auto op verschillende manieren aankopen. Met uw spaargeld, contant geld, met een lening of via huurkoop kunt u uw nieuwe auto betalen.

Een contante aankoop (of met uw spaargeld)

Het is niet meer onbekend in het straatbeeld. Leuzen als : nu kopen en volgend jaar pas betalen zijn ook leuzen die u bij uw autodealer aantreft en niet meer alleen bij de televisie en radiozaken. Het voordeel voor u is, dat u nog een jaar kunt doorsparen of dat u nog een jaar lang rente over uw geld kunt ontvangen. Het is slecht voor uw onderhandelingspositie bij uw autodealer. Als u hier gebruik van maakt dan zijn zij immers in het voordeel. Als u ervoor kiest om de auto direct te betalen dan is het verstandig om een korting af te dingen. Of om hier in ieder geval om te vragen.

De financiering

Als u een deel van de auto of de gehele auto financiert dan is de auto direct na de betaling uw eigendom. De looptijd en de hoogte van de lening zijn
bepalend voor de maximale lening. Bij auto’s bent u vaak in het voordeel omdat u een onderpand kunt inbrengen in de lening. Vaak is het
dan wel een voorwaarde van de bank of geldverstrekker dat u uw auto all risk verzekerd. U moet uw auto dan WA volledig casco verzekeren, wat
ook wel all-risk wordt genoemd.

De persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening afsluit dan krijgt u direct het geldbedrag van de geldverstrekker. U kunt uw auto dan direct te betalen. U bent dan
direct de volledige eigenaar van uw nieuwe auto. Het voordeel van een persoonlijke lening is, dat u van te voren direct een aflosschema heeft.
U weet in hoeveel jaren u de auto afbetaald. En dat is natuurlijk van groot belang. U weet immers dat uw auto niet de eeuwigheid heeft
en u wilt waarschijnlijk in de toekomst ook wel weer een keer een nieuwe auto kopen. Ook hebt u een vaste rente voor de hele looptijd.

Het doorlopende krediet

Als u ervoor kiest om uw auto te financieren met een doorlopend krediet dan heeft u een variabele rente en kunnen de maandlasten dus stijgen in de toekomst. Ze kunnen ook dalen, maar dat is minder vervelend.

Een auto betalen via huurkoop

Huurkoop is het kopen van een auto op afbetaling. U betaalt dan aflossing en rente. U bent vaak pas eigenaar van de auto nadat u de laatste termijn heeft voldaan. Als u de termijnbetaling niet tijdig doet dan is het ook vaak zo dat ze de auto bij u ophalen. Vervolgens wordt deze verkocht. Het restant lening bedrag minus de verkoopopbrengst is het restant van de schuld die u hebt. Vaak worden er ook tal van extra kosten in rekening gebracht.Wat u het beste kunt doen is om de verschillende leenvormen naast elkaar te zetten en uit te rekenen wat de meest gunstige vorm is voor u.

Vindt u de goedkoopste autolening?

Het is altijd belangrijk om vooraf goed te berekenen wat de kosten zijn van uw autolening. U kunt uw autofinanciering afsluiten bij uw bank, uw tussenpersoon of via het internet. U hebt dan in het algemeen de keuze uit een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of huurkoop kiezen. En waar bent u dan het goedkoopste uit?

In het algemeen kan het zo zijn dat een auto lening twee tot drie procent duurder kan zijn bij uw dealer dan bij een tussenpersoon. Ook is uw onderhandelingspositie minder en kan de aankoopkorting lager zijn. Er kan vergeleken worden op basis van de maandelijkse betalingen en dan vergeleken met een zelfde looptijd. Uw autofinanciering levert u ook minder onderhandelingsruimte op bij de aankoop van de auto.

Door vooraf goede informatie te verzamelen bent u vaak goedkoper uit met een lening als dat u het door uw dealer laat verzorgen. Vooral lening die via de fabriek gaan zijn meestal stukken duurder of het moet gaan om een speciale actie. Berekenen dus eerst alle kosten die u maakt en hoe uw maandlasten eruit zullen gaan zien nadat u een lening heeft afgesloten.

Bij het afsluiten van een autofinanciering wordt er gekeken naar de hoofdsom die u wilt gaan lenen, uw maandlasten voor gas stroom huur en dergelijke en ook of u nog andere lening heeft. Op basis van deze gegevens wordt er berekend wat u maximaal kunt lenen en of u uw droomauto kunt kopen. In de meeste gevallen is dit dan geen Porsche of Ferrari.

Uw gegevens worden ook gecontroleerd bij het bureau krediet registratie te tiel. Hier staan al uw lopende leningen, creditcards en telefoonabonnementen geregistreerd. Men zal hier zien of u deze heeft en hoe hoog. Ook uw betalingsgedrag staat hier geregistreerd. Als u een slechte betaler bent door welke omstandigheden dan ook, dan zullen ze dat hier weer zien. Het kan dan zijn dat u een achterstandscodering heeft.

Als u een codering heeft is dit in vele gevallen en bij de meeste banken een reden om uw lening af te wijzen en niet te verstrekken. Dat is voor u niet zo fijn en u zou dan kunnen overwegen om rechtstreeks met uw autodealer een betalingsregeling af te spreken. Misschien dat ze hier wel vertrouwen in hebben. Een huurkoop zou dan een goede optie zijn voor u.

Een autofinanciering berekenen.

Bij de bank kunt u kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij de aankoop van een auto adviseren wij u om een persoonlijke lening te nemen. U weet dan hoe uw maandelijkse aflossingen verlopen en u weet vooraf wanneer u uw lening in zijn geheel heeft afgelost.

Kijk goed rond voordat u een lening afsluit en laat u door een goede adviseur adviseren. Denk hierbij aan een onafhankelijke tussenpersoon met de juiste papieren en criteria om u te informeren over de voor- en nadelen van een autofinanciering.


admin

Related Posts

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

Geld lenen voor een huwelijk of ander feest.

06 aug, 2018

Eerst sparen en dan kun je het geld pas uitgeven,…

Waar kan ik het snelst een lening offerte opvragen?

Waar kan ik het snelst een lening offerte opvragen?

09 jan, 2019

Je kunt op verschillende manieren een lening offerte opvragen. Het…

Belastingvoordeel van het spaarkrediet en groene lening.

Belastingvoordeel van het spaarkrediet en groene lening.

09 jul, 2017

De bekendste vorm van krediet dat in Nederland bestaat is…

De verschillende soorten leningen?

De verschillende soorten leningen?

14 dec, 2017

Bij een geldlening gaat een partij (persoon of organisatie) met…