Beleggen voor beginners

beleggen voor beginners

3 verschillende redenen om te sparen

Hoewel de rente bij banken momenteel bijzonder laag is, kan het slim zijn om toch een groot deel van je inkomen te sparen. Door geld op de bank te sparen, kun je op termijn grote uitgaven doen, heb je de mogelijkheid om straks een deel van je spaargeld te beleggen, enzovoorts. Sommige mensen kiezen ervoor om het gros van hun inkomen op de bank te zetten en een klein deel in beleggingen te stoppen. Zo halen ze toch nog rendement uit hun verdiende geld. Een online cursus beleggen voor beginners geeft je inzicht in de mogelijkheden die je hebt op het gebied van beleggen.

#1: een spaarpotje voor een mooie vakantie
Een van de redenen om te gaan sparen is de mogelijkheid om op termijn een mooie reis te maken. Denk aan een rondreis door Azië, een vakantie naar Amerika, enzovoorts. Het zijn reizen waar veel mensen van dromen. Door hier nu alvast voor te sparen, kun je de reis straks werkelijkheid maken!

#2: potje voor onvoorziene kosten
Naast de mogelijkheid om straks een mooie reis te kunnen maken met je spaarpot, kan sparen ook interessant zijn om onvoorziene kosten te dekken. Denk bijvoorbeeld aan het moeten kopen van een nieuwe televisie of wasmachine, het moeten laten onderhouden van de auto, enzovoorts. Het is vervelend als je op zo’n moment eerst nog geld moet sparen om dergelijke uitgaven te kunnen bekostigen.

#3: sparen voor de studie van je kinderen
Een derde reden om maandelijks geld te sparen, is het bekostigen van de studie van je kinderen op een later moment. Door tijdig te beginnen aan het opbouwen van eigen vermogen voor deze kostenpost, heb je ruim voldoende gespaard op het moment dat je kinderen aan hun studie beginnen. Studeren is erg duur, waardoor enige financiële hulp goed van pas zal komen.


admin

Related Posts

Sparen is altijd een verstandige keuze!

Sparen is altijd een verstandige keuze!

24 apr, 2019

Zoals de meeste mensen wel weten komt men altijd voor…

Een op de vijf mensen heeft geen spaargeld

Een op de vijf mensen heeft geen spaargeld

09 aug, 2018

Uit een uitgebreid onderzoek is een schokkend resultaat naar voren…

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

Geld lenen kan heel eenvoudig zijn.

10 apr, 2017

Geld lenen kan heel eenvoudig door via internet een offerte…

Verstandig met uw spaarrekening omspringen?

Verstandig met uw spaarrekening omspringen?

04 dec, 2019

Hoe vind je de bank met de hoogste spaarrente en…