Backpackers verzekeringen vergelijken

Backpackers verzekeringen vergelijken

Het is een grote droom van vooral veel jongeren; backpacken! En dan het liefst zo ver mogelijk weg. Als je gaat backpacken heb je ultieme vrijheid op je reis en je leeft met wat je hebt. Dan kun je misschien denken: ‘Een backpackers verzekering is dat echt nodig? Op die vraag gaan wij wat dieper in zodat je weet waar je aan toe bent. Bovendien kun je gemakkelijk verzekeringen vergelijken op deze website!

Je basiszorgverzekering vergoed niet alle medische kosten in het buitenland. Bovendien krijg je wel een vergoeding voor een behandeling, maar die vergoeding is afgestemd op de prijzen van de behandelingen hier in Nederland en je krijgt maximaal de prijs van een behandeling in Nederland vergoed. In het buitenland kan de zorg duurder zijn en dan draai je zelf op voor de kosten. Ga je korter dan 60 dagen weg, dan kun je het beste een “gewone” reisverzekering afsluiten.

Backpackers verzekeringen vergelijken

Een backpackers verzekering is veel uitgebreider.

Hieronder een lijstje met hetgeen wat de meeste backpackers verzekeringen vergoeden:

 • Kosten door ziekte.
 • S.O.S. kosten als je bijvoorbeeld in the middle of no where gestrand bent.
 • Vergoeding voor diefstal en / of verlies. Als er iets van je gestolen wordt, moet je aangifte doen bij de politie anders kan het erg lastig worden om iets terug te krijgen van de verzekering.
 • Repatriëring als je bijvoorbeeld een been gebroken hebt en naar huis gevlogen moet worden.
 • W.A. (Wettelijke Aansprakelijkheid) voor als je bijvoorbeeld ergens bent gaan werken en je hebt iets kapot gemaakt.

Er zijn natuurlijk meerdere backpackers verzekeringen die net allemaal iets anders zijn, maar welke soorten zijn er dan precies?

 • Een basis  backpackers verzekering die over het algemeen bovengenoemde onderdelen vergoed.
 • Er is ook een verzekering voor bagage en dat is natuurlijk voor backpackers erg belangrijk want je hebt je hele hebben en houden op je rug!
 • Er zijn ook nog aanvullende verzekeringen voor rechtsbijstand en medische kosten die niet vergoed worden. Sommige verzekeraars hebben nog meer aanvullende verzekeringen.

Eigenlijk moet je een backpackers verzekering gewoon zien als een soort reisverzekering alleen ben je een stuk uitgebreider verzekerd en is het vaak ook goedkoper, maar waar moet je nou goed op letten?

 • Het is zeer belangrijk om naar je zorgverzekering te kijken en naar de duur van je reis. Als je maximaal een jaar naar het buitenland gaat dan ben je verplicht je basisverzekering in Nederland te houden. De basisverzekering die je in Nederland hebt dekt alleen niet alle kosten en daarvoor zou een aanvulling medische kosten niet zo gek zijn, maar in principe is het niet nodig. Als je niet langer dan een jaar naar het buitenland gaat, maar je gaat wel werken dan is deze extra verzekering wel nodig.
  Blijf je langer dan een jaar in het buitenland? Dan kan je je basisverzekering in Nederland opzeggen en een backpackers verzekering afsluiten waarbij alle medische kosten ook vergoed worden. Meestal heb je een week na terugkomst nog tijd om een nieuwe zorgverzekering in Nederland af te sluiten.
 • Let goed op de maximale reisduur die de verzekering voorschrijft. Dit kan drie maanden zijn, maar het kan ook vier jaar zijn. Grote verschillen dus!
 • Bekijk goed de ‘basis backpackers verzekering’ en ga bij jezelf na wat je op je reis wilt gaan doen en welke risico’s daardoor vergroot worden. Neem er niet zomaar een aanvullende verzekering bij!
 • Zorg voor de juiste dekking: Europa dekking of wereld dekking, het is maar net waar je wilt gaan backpacken.

Voorbereiding

Een backpack reis is niet zomaar een reis en heeft wel wat voorbereiding nodig. Op deze pagina vindt je wat meer informatie over de voorbereidingen die je kunt treffen. De eerste stap is natuurlijk uitzoeken waar je heen wilt, dan als tweede wat is je budget rekening houdend met het land waar je heen gaat. Dan zijn er nog zaken als hoe lang en wanneer wil je gaan backpacken? Hieronder gaan we nog wat verder in op de voorbereidingen!

Bestemming

Als eerste moet je natuurlijk beslissen waar je heen wilt. Deze keuze kan behoorlijk lastig zijn want er zijn zoveel mooie plekken op de wereld, maar misschien heb je altijd al ergens heen willen gaan en dan is de keus zo gemaakt! Heb je werkelijk geen idee waar je naar toe moet? Dan word het moeilijk. Je kan voor jezelf bijvoorbeeld een lijstje maken met landen die je erg leuk of mooi lijken en dan op internet hier wat meer informatie over zoeken. Je kan ook altijd langs een reisbureau gaan voor meer informatie over bepaalde bestemmingen. Hopelijk kun je na wat uitzoekwerk je droombestemming uitkiezen.

Budget

Als je eenmaal besloten hebt waar je heen wilt, kun je gaan uitzoeken hoeveel de reis ongeveer gaat kosten. Hierbij is de grootste uitgave vaak het vliegticket. Dit kan al gauw €1000,- of meer kosten als je naar een hele verre bestemming wilt. Het is dus verstandig om even uit te zoeken hoe duur je ticket zou zijn. Daarna is het handig om even uit te zoeken hoe duur bijvoorbeeld overnachtingen of levensmiddelen zijn op de plaats van bestemming. Met deze informatie moet je wel een kostenoverzicht kunnen maken, maar zorg altijd dat je reserves bij je hebt.

Inlezen

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en daar hoort nog meer bij. Een beetje kennis over het land en cultuur van je bestemming is niet verkeerd. Zo kun je bijvoorbeeld van te voren al rekening houden met hoe toeristen in bepaalde landen worden opgelicht of de gewoontes van de lokale bevolking. Deze informatie kun je op internet vinden of in een boek zoals the Lonely Planet.

Verzekeringen

Dan een ander belangrijk onderdeel van de voorbereiding, een backpackers verzekering. Veel mensen denken dat dit niet zo nodig is, maar het kan toch erg belangrijk zijn. Op deze website vindt je informatie over backpackers verzekeringen en over verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden.

Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat verblijven, moet je vaak je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Bij veel backpackers verzekeringen kun je ook een zorgverzekering afsluiten voor de tijd die je in het buitenland bent. Raadpleeg ook altijd even je Nederlandse zorgverzekeraar voordat je iets opzegt.

De eerste paar dagen van je reis

Het kan best fijn zijn om de eerste paar dagen al geregeld te hebben voordat je vertrekt. Als je al een overnachting hebt geregeld kun je even rustig wennen aan het land en de bevolking voordat je grote reis echt begint!

Backpackers verzekeringen vergelijken

Uiteraard is het lastig om een compleet overzicht te krijgen van verschillende verzekeraars, maar vergelijken is wel zeer belangrijk! Vergelijken is de manier om erachter te komen welke backpackers verzekering het beste bij je past en of je niet te veel betaald. Het slimste is om, aan de hand van jou gegevens, verschillende premies te berekenen, en die zijn als volgt berekend:

Om de verzekeraars te vergelijken hebben wij de premies  berekend aan de hand van de volgende gegevens:

 • De reis zou korter dan een jaar duren en daardoor zou je je Nederlandse zorgverzekering aan moeten houden.
 • Als aanvulling hebben wij het volgende mee verzekerd: medische kosten, aansprakelijkheid en bijzondere sporten.
 • De leeftijd van de te verzekeren persoon is 20.
 • De eerste rij premies die je ziet is op basis van een reis van drie maanden omdat dit het minimum aantal maanden is die je in het buitenland moet zijn om zo’n verzekering af te sluiten.

admin

Related Posts

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

Neem geen risico, neem een scooterverzekering.

25 dec, 2016

Uw scooter is een kostbaar bezit wat u goed wilt…

Tips om een goedkope verzekering te vinden?

Tips om een goedkope verzekering te vinden?

28 nov, 2018

Hier vindt u diverse tips voor het vinden van een…

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

Wist je dat een smartphone onder de inboedelverzekering valt bij brand en diefstal?

06 mrt, 2018

Veel verzekerden zijn verzekerd voor hun inboedel met de inboedelverzekering…

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

Verzekering vergelijken kan op ontelbaar verschillende manieren.

05 apr, 2019

Verzekeringen zijn er dan ook in alle soorten en maten.…