Advies over inboedelverzekeringen

Home /

Uw huis en bezittingen zijn belangrijk. Het is dan ook zaak om deze goed te verzekeren. Met een inboedelverzekering heeft u uw goederen, bezittingen en inrichting van uw huis verzekerd. Vergelijk hier verschillende inboedelverzekeringen. U kunt ook overwegen om een woonverzekering af te sluiten. Dat is een combinatie van een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier tips en adviezen voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Ook vind u hier nieuws en actuele informatie over verzekeringen over wonen.

woonverzekering

Wat is verzekerd bij een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering? Een inboedelverzekering is een verzekering die eventuele schade aan de inboedel of huisraad dekt. Diverse verzekeraars breiden deze dekking uit tot de goederen en bezittingen die u op zak heeft.
U kunt ook kiezen voor een woonverzekering; dat is een pakket van een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is de inboedel?

Wat wordt onder het begrip inboedel verstaan? Onder inboedel wordt in het algemeen verstaan alle roerende zaken die tot de particuliere huishouding van de verzekerde behoren, ofwel de huisraad. Inboedel is alles wat niet vast zit aan uw huis, zoals uw tafel, kast en televisie. Daarnaast wordt hiertoe gerekend huisdieren, vervoersmiddelen en tuinaanleg. Ook tuinmeubelen (tafels, stoelen, parasols) onder afdaken, op uw balkon of in uw tuin zijn meeverzekerd.

Welke schade wordt gedekt?

Gedekt is de schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Wat is een woonverzekering?

Wilt u uw huis en bezittingen in een keer verzekeren, dan is een woonverzekering of woonhuisverzekering een goede oplossing. Dit is een combinatie van een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een woonverzekering of woonhuisverzekering is een combinatie van diverse verzekeringen;

  • inboedelverzekering
  • opstalverzekering
  • aansprakelijkheidsverzekering

Het voordeel voor het afsluiten van deze verzekeringen in een pakket, is dat u zeker weet dat de verzekeringen onderling goed op elkaar aansluiten.

Meer weten?

Wilt u meer lezen over inboedelverzekeringen en woonhuisverzekeringen? Kijk op de volgende websites;